Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria.
Am inteles, deci ignoram toata ipoteza si ne fixam numai pe ce pare mai usor de inteles.
o amandina lipsita de viata nu putea sa apara, dar atatea vieti complexe sigur ca se putea...
|
Faci iară greșeala să crezi că viața apărut în forma complexă. Primele forme de viață au fost simple. Mulți nici nu le-ar considera viață:
http://www.youtube.com/watch?v=6FCk2wAvQTQ
Cu toate astea, apariția vieții nu are de a face cu evoluția. TE se referă la apariția speciilor odată ce există viață, indiferent de cum a apărut viața.
Citat:
Sincer, nu prea, dar nu conteaza.
|
OK, hai să clarificăm. Ești de acord că în momentul în care tu alegi amandina cu mai multă ciocolată nu intervine nici un Dumnezeu în proces? E un proces care are sens fără a fi nevoie de intervenția vreunui agent extern. Corect?
Acum, în loc de amandine, hai să ne gândim la niște larve și cum sunt ele atrăgătoare pentru un prădător oarecare, să zicem o pasăre. Cum larvele care au supraviețuit ajung să se reproducă în marea lor majoritate, acele mutații care au favorizat scăderea șanselor lor să fie prădate se păstrează într-un continuu proces acumulativ în care mutațiile nefavorabile sunt constant eliminate.
Citat:
stai un pic, de unde stia selectia naturala ce mutatii sunt vindecatoare si care nu? cum se raporta la alte vietuitoare? interesul ar fi sa supravietuiasca mai mult si nu sa fie cultivata fiindca e folositoare.
|
Selecția nu știe. Acele substanțe sunt esențiale în biochimia proprie acelor plante și de aia au fost selectate. Noi ca prădători selectăm negativ acele plante cu proprietățile respective, dar din cauză că știm că o exploatare prea mare poate duce la extincție avem grijă (când avem grijă) să nu le eliminăm pe toate.
Citat:
pai uite acum exista si vorbim.
|
:-) Îți dai seama că dacă eu nu m-aș fi născut tu nu ai fi aruncat replici în gol... Iar dacă nu era deloc specia umană nu mai era nimeni să-și pună întrebări existențiale.
Orice om își poate da seama că întrebarea „de ce am câștigat eu la 6/49?” pusă de câștigător nu are sens din moment ce există de mii de ori mai mulți oameni care nu au câștigat, deci pentru ei întrebarea nu are sens. Probabilitatea ca X să câștige este nenulă, dar să spui „de ce a câștigat ăla?” nu are sens. E o întâmplare care așa a avut loc.