Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2011, 16:17:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
S-ar putea sa nu am dreptate, dar am pus foamea si setea aici la capitolul slabiciunilor umane. M-am gandit la foame si sete ca forme ale suferintei, pe care le simti cand esti infometat si insetat, nu la foamea si setea care sunt doar un indemn de a bea si a manca, si pot face, intr-adevar, parte si din firea umana necazuta. Asa cum sa zicem posibilitatea dureii, inceputul durerii, poate fi o avertizare de a nu ne apropia de foc, si care la inceput nu este suferinta ci o senzatie, un fel de semnal de alarma.
Noi știm că Adam și Eva, înainte de Cădere, au mâncat și au băut. Pentru oameni a făcut Dumnezeu plantele și animalele. Mai știm că Mântuitorul a mâncat și a băut atât în timpul vieții Lui pe pământ cât și după Înviere: preasfântul Său trup dobândise caracteristici noi, dar nu pe aceea de a nu mai bea și a nu mai mânca. El Însuși spune, înviat fiind: "Mi-e foame!"
Deci, aș îndrăzni să spun că trebuie să deosebim între suferințe naturale, consubstanțiale naturii umane nepervertite, așa cum sunt: foamea, setea și oboseala pe de o parte și suferințele care au apărut ca rezultat al Căderii: cele legate de boală, de moarte. De gelozie. De invidie.

Și acum să o aduc din condei ca să revin la subiect: dorința de a fi una cu celălalt, atracția și dorința de unire conjugală, face parte din prima categorie și nu din a doua: deci, nu poate fi considerată păcat și nici consecință a păcatului. Înainte de Cădere, și nu după, Dumnezeu a poruncit primilor noștri părinți: "creșteți, înmulțiți-vă și umpleți pământul". Pentru aceasta, El i-a făcut să se iubească unul pe altul și să dorească să fie un singur trup.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe coste vlad Despre Biserica Ortodoxa in general 6 22.08.2011 22:19:47
Familia si planificarea familiala Silviu Damse Intrebari utilizatori 1 27.09.2010 10:55:16
Ortodoxia "satanica" in viziunea neo-protestantilor danyel Secte si culte 34 29.03.2009 20:08:36
o problema familiala viviana Generalitati 23 30.12.2007 17:17:48
Planificarea familiala Mihai-g Generalitati 109 08.06.2007 02:08:50