![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Din păcate, exact cum mă așteptam, comentarii inutile venite din categoria „drag mi-ești, Doamne, drag și veșnicia – dragă, dar mai dragă mi-este, totuși, lumea cu toate poftele ei” și deși „vorbești pe înțeles eu nu te pot pricepe”. (nu mă refer la cele două citate de mai sus). 30 de zile pe an reduce atât de mult posibilitatea de-a mai dori să faci ceva în „zilele libere”, încât, dacă cineva ar încerca, ar avea posibilitatea să vadă că singura predispoziție a unui astfel de om după vreo doi – trei ani de respectare a postului creștin ortodox ar fi înspre post și rugăciune și ... „a face dragoste” de dragul creșterii pruncilor („Creșteți și vă înmulțiți”) și nu de dragul poftei și a plăcerii (adică, să vă creșteți patimile de-a „hâța-hâța”). Drag mi-a fost cât mi-a fost, dar în post – nu, iar după post, efemeritatea și inconsistența actului sexual (raportate la veșnicie și mântuire) devin sinonime cu descătușarea de patimi. Cei care ați postit cu adevărat (de mâncare) și ați ajuns la „vremea înfruptării”, cât a ținut dorința de carne? O zi? Două zile? După aceea, ce-a urmat? Dorința de post! Cunosc destui oameni care după două – trei zile de la post (ulei, vin și pește cu dezlegare) își doresc iarăși postul. Pentru postitori, perioada dintre ziua de Crăciun și Ajunul Bobotezei este extrem de lungă (și a propos, în această perioadă, e permis, oare „hâța-hâța”?). Și cum dezlegarea după post înseamnă dezlegare la mâncare și nu la „hâța-hâța” (după post urmează o zi sau mai multe zile de sărbătoare, totuși), la câte zile am ajunge? Cred că la nici una (sau aproape)! Și atunci, cum „noblesse oblige”, îți vei face timp să respecți și porunca divină „Creșteți și vă înmulțiți”! Doamne ajută! Și închei: căsnicia întemeiată pe sex se reduce la sex și pofte legate de sex (dietă, aspect exterior impecabil, sală de gimnastică, aerobic, modă etc.). E greu, oare, de înțeles? Se pare că da.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 11.01.2011 at 16:41:15. |
|
|||
|
|||
![]()
„hâța-hâța”???
![]() Asta vezi tu in unirea trupeasca dintre doi oameni casatoriti in fata lui Dumnezeu? Unire despre care se spune la slujba 'pat neintinat'? Nu am cuvinte.. Sa rad sau sa plang? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Poți să găsești tu un alt termen mai potrivit, eu nu am găsit niciunul inofensiv pentru a numi relația trupească dintre cei doi. Și scuză-mă, ce altceva înseamnă mișcările (ne)regulate dintre cei doi? kama sutra?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O intrebare totusi, in ce perioada de timp au venit cei 3 copii? Si inca ceva, probabil sunteti o persoana credincioasa, nu vi se pare paradoxal ca Dumnezeu nu vrea sa mai fie copii intr-o familie care i-ar iubi si le-ar putea da o buna educatie si in schimb le da celor fara posibilitati, credinta, care ii omoara, etc? Ati gasit un raspuns la aceasta dilema sau preferati sa nu va puneti intrebarea? Last edited by AlinB; 11.01.2011 at 16:58:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unirea trupeasca si un moment de unire si intimitate intre doi oameni care se iubesc, iar a vorbi despre ea in termeni de badocura mi se mare, mie personal, urat si nedemn lucru pentru un om, si mai ales pentru un crestin.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Actiunea in cauza cu sotia iti provoaca in asa grad repulsie? Stii, sunt unii care pun suflet in chestia asta, e ceva mai mult decat o actiune mecanica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
E bine ca s-a lamurit treaba.
Poti ignora mesajul meu precedent. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 11.01.2011 at 17:27:51. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe | coste vlad | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 22.08.2011 22:19:47 |
Familia si planificarea familiala | Silviu Damse | Intrebari utilizatori | 1 | 27.09.2010 10:55:16 |
Ortodoxia "satanica" in viziunea neo-protestantilor | danyel | Secte si culte | 34 | 29.03.2009 20:08:36 |
o problema familiala | viviana | Generalitati | 23 | 30.12.2007 17:17:48 |
Planificarea familiala | Mihai-g | Generalitati | 109 | 08.06.2007 02:08:50 |
|