Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 14:17:05
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Dar știți ce spuneau părinții noștri: -Câți copii ai făcut? -Câți mi-a dat Dumnezeu. Știu că nimeni nu crede dintre noi că Dumnezeu poate da unei familii, fără ca aceasta să ia măsurile preventive, numai trei sau patru copii sau doi sau unu, câți dorește. Nimeni nu crede, dar asta înseamnă credință.
"Cine are urechi de auzit, sa auda" (Luca 8, 8).

"Ochi aveti si nu vedeti, urechi aveti si nu auziti si nu va aduceti aminte" (Marcu 8, 18).

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
Mai bine planificare familiala decat avort sau nasterea a multi copii pe care sa nu-i poti hrani sau imbraca.
Asta e cea mai ieftina aparare a necredintei si a nadejdei.
Mai frumos ar fi sa se spuna: "Nu am putere, nu am curaj, nu am suficienta credinta, nici nadejdea indeanjuns."
Dupa ce ca omul este slab, el mai cauta sa se si ascunda.
Insa pacatul cel mai mare al omului de astazi este dezvinovatirea.
El alege pacatul mai mic, insa se crede complet crestin.

Citat:
În prealabil postat de arriel Vezi mesajul
Cineva spunea ca fiecare copil se naste cu o paine sub brat...
sunt deacord, dar... din pacate de la teorie la practica e drum lung
Frumos cuvant.
Nu il stiam, desi adesea zic celor de langa mine ca Domnul are grija de copii, iar nu noi.
Noi facem ce putem, iar Domnul face restul.
Ai doi copii, pentru doi iti va da Domnul. Ai cinci copii, pentru cinci iti va da Domnul si serviciu, si mancare si sanatate.

Cat despre drumul de la teorie la practica... sa stii ca si Biblia este teorie pura.
De noi depinde daca o facem sau nu practica.

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Aveti dreptate, dar Petru, cand a mers pe apa, n-a gandit omeneste.
Pentru ca omeneste judecand, fapta lui era nebuneasca.
Un om rational n-ar fi facut asta. Cand a inceput sa gandesca omeneste s-a scufundat.
Subscris. Multumesc pentru cuvant.

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Ehei, la câte zile ar ajunge un creștin ortodox pe an?
Nu cred că la mai mult de 30, în medie 2-3 ori / lună.
Este incredibil ca cineva a avut curiozitatea sau mania de a calcula matematic zilele "libere" din an.
Fara cuvinte.

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
Decat sa tina masura asta, multi ar prefera sa se calugareasca. :)
Decat sa se casatoreasca cu gandul ca pot lua din casatorie doar ce le place, ba inca si fara masura, da... mai bine sa se calugareasca. Desi si acolo vor gasi "masuri" aspre si inguste, caci nu poate fi altfel calea care merge spre o vesnica odihna.

Casatoria este mai mult jertfa decat odihna.
Cand omul stie ca e mai mult jertfa, el ajunge nica sa nu o mai simta astfel, ci ajunge bucurie.
Daca insa el cauta in ea numai odihna si bucurie, va ajunge sa o simta ca o groaznica povara si manie.

In cele din urma se va ajunge la... decat crestin, mai bine... orice altceva. Fereasca Dumnezeu !

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Chestia cu posturile ca "planing familial" trebuia sa fie o gluma cu iz ortodox insa se pare ca unii au luat-o in serios.
Este nevoie doar de o singura zi pe an ca sa concepi un copil ce sa mai vorbim de 2-3 in fiecare luna.
Degeaba faci abstinenta 30 zile din 31 (pe luna), pentru un cuplu normal dpdv al fertilitatii este suficient ca intr-un an de zile sa iasa cel putin un copil.
Este logic si simplu.
Deci... tot la credinta, dragoste de Dumnezeu si nadejde se reduce totul !

Last edited by windorin; 11.01.2011 at 14:23:59.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe coste vlad Despre Biserica Ortodoxa in general 6 22.08.2011 22:19:47
Familia si planificarea familiala Silviu Damse Intrebari utilizatori 1 27.09.2010 10:55:16
Ortodoxia "satanica" in viziunea neo-protestantilor danyel Secte si culte 34 29.03.2009 20:08:36
o problema familiala viviana Generalitati 23 30.12.2007 17:17:48
Planificarea familiala Mihai-g Generalitati 109 08.06.2007 02:08:50