Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2011, 16:49:49
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul

s-a spus ca trebuie sa-l lasam pe Dumnezeu sa faca el aceasta planificare...
dar eu cunosc familii crestine, autentice, chiar si a unui preot, care nu au putut avea copii. cu toate rugaciunile lor.
si atuncii au apelat la ... stiinta ...la tratamente de specialitate.
unde mai este Dumnezeu in acest fapt?
nu ca as fi o crestina autentica, dar sunt si eu in dilema asta... ce sa faci, daca Dumnezeu nu da? sa tii neaparat sa-i ai prin metode sa le zicem neconventionale, sau sa lasi cum vrea Dumnezeu? sincer, eu inclin spre varianta a doua, ma gandesc ca stie El mai bine de ce nu da.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 16:59:40
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
nu ca as fi o crestina autentica, dar sunt si eu in dilema asta... ce sa faci, daca Dumnezeu nu da? sa tii neaparat sa-i ai prin metode sa le zicem neconventionale, sau sa lasi cum vrea Dumnezeu? sincer, eu inclin spre varianta a doua, ma gandesc ca stie El mai bine de ce nu da.
este o dilema intradevar.
daca faci tot ce este crestineste posibil, iar Dumnezeu tot nu da, nu suna a implicare in planul Lui daca apelezi la alte mijloace?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 17:14:51
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
este o dilema intradevar.
daca faci tot ce este crestineste posibil, iar Dumnezeu tot nu da, nu suna a implicare in planul Lui daca apelezi la alte mijloace?
ba da, tocmai de asta nu m-am hotarat sa apelez.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 17:32:49
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
ba da, tocmai de asta nu m-am hotarat sa apelez.
mai ai o solutie: adoptia.
e una de compromis, dar poate asta este planul Lui
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 17:56:34
mirelat
Guest

Implicit adoptia

din pacate, adoptia nu este agreata de restul familiei mele.
plus ca este si foarte complicat sa adopti un copil in ziua de azi, birocratia bat-o vina.
asa s-a ajuns sa se faca 'comert' sau tot felul de tranzactii cu bietii copii, trist.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 18:07:07
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
din pacate, adoptia nu este agreata de restul familiei mele.
plus ca este si foarte complicat sa adopti un copil in ziua de azi, birocratia bat-o vina.
asa s-a ajuns sa se faca 'comert' sau tot felul de tranzactii cu bietii copii, trist.
eu cunosc, personal, doua cazuri de adoptie.
si ambele familii sunt fericite.
unul dintre cazuri este o fetita, botezata de mine, ce este in noua familie de la 9 luni.
acum are aproape 10 ani :)
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 18:17:27
mirelat
Guest

Implicit Tatal nostru... Faca-se voia Ta

Citat:
eu cunosc, personal, doua cazuri de adoptie.
si ambele familii sunt fericite.
unul dintre cazuri este o fetita, botezata de mine, ce este in noua familie de la 9 luni.
acum are aproape 10 ani :)
Multumesc, Dumitru, pentru incurajari.
Si sotul meu ar vrea o fetita, dar sa fie "a lui".
Acum, cum o vrea Dumnezeu.
Poate ne mai schimbam noi, poate se mai schimba altii, poate se mai schimba vremurile.
Sunt sigura ca El face cel mai bun planning si are grija de noi toti. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 13:46:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Accept scuzele. ;-)
Sunt sensibilizata pt problema asta pt ca am impresia ca multi de pe acest sit considera crestin sa vezi in unirea trupeasca ceva aproape murdar.
Nu ceva murdar, ci ceva pacatos; caci daca nu era pacatos, adica o coborare in animalic, Dumnezeu nu ar fi trebuit sa ne dea Sf. Taina a Cununiei, prin care unirea dintre sot si sotie se sfinteste.
Tu fiind casatorita religios, esti la adapost si nu trebuie sa te simti atinsa. In schimb relatiile extraconjugale, precum si intre parteneri necasatoriti, raman pacatoase.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 15:47:39
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu ceva murdar, ci ceva pacatos; caci daca nu era pacatos, adica o coborare in animalic, Dumnezeu nu ar fi trebuit sa ne dea Sf. Taina a Cununiei, prin care unirea dintre sot si sotie se sfinteste.
Tu fiind casatorita religios, esti la adapost si nu trebuie sa te simti atinsa. In schimb relatiile extraconjugale, precum si intre parteneri necasatoriti, raman pacatoase.
Nu vorbeam aici de relatii extraconjugale, ci de un cuplu casatorit care eventual vrea sa limiteze numarul copiilor.
Nu coborarea la animalic este pacatoasa. Omul este dupa cuvintele sfintilor parinti 'animal indumnezeit'; problema intervine doar cand vrea sa fie doar animal sau mai degraba animal, nu SI animal.
Vechi 18.01.2011, 21:31:54
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu vorbeam aici de relatii extraconjugale, ci de un cuplu casatorit care eventual vrea sa limiteze numarul copiilor.
Nu coborarea la animalic este pacatoasa. Omul este dupa cuvintele sfintilor parinti 'animal indumnezeit'; problema intervine doar cand vrea sa fie doar animal sau mai degraba animal, nu SI animal.
Nu coborarea in animalic e pacatosa?!? Cum asa? Atunci de ce avem Sfinta Taina a Cununiei? Atunci de ce trebuie sa tinem post inainte de Sf. Liturghie, inainte de Sf. Impartasanie?
De atata placere uitam lucruri esentiale.

Prin anii '70, dupa Decretul privind interzicerea avorturilor, multa lume considera f normal sa vrei sa scapi de sarcina, nu sa o duci la bun sfarsit. Pe atunci asa gandea multa lume, dar pacatul ramane pacat, oricati ar crede altfel.

La fel si unirea dintre barbat si femeie, este in principiu pacat, pe care Dumnezeu, prin Sf. Taina a Cununiei l-a curatat, cu conditia sa tinem patul curat. Dar cat de curat mai este, daca unirea nu se face cu gandul de a avea copii, indiferent daca copiii apar sau nu? Iar daca unirea se face cu gandul expres de a nu avea copii, concluzia e clara. Nu cred ca ajuta nici o diplomatie in aceasta directie.
Spunand acestea, nu ma bag in viata nimanui; faca fiecare ce vrea. Este totusi important sa stim cand si cum gresim, ca macar sa ne spovedim si sa scapam de povara acestui pacat. Atunci putem spera si in iertare, caci stim ca Dumnezeu ne iarta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe coste vlad Despre Biserica Ortodoxa in general 6 22.08.2011 22:19:47
Familia si planificarea familiala Silviu Damse Intrebari utilizatori 1 27.09.2010 10:55:16
Ortodoxia "satanica" in viziunea neo-protestantilor danyel Secte si culte 34 29.03.2009 20:08:36
o problema familiala viviana Generalitati 23 30.12.2007 17:17:48
Planificarea familiala Mihai-g Generalitati 109 08.06.2007 02:08:50