![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dupa parerea mea, sunt cam trei modalitati prin care poti ajuta un ateu
sa ajunga la credinta: una ar fi sa-l indemni sa-si continue cautarea cu onestitate, a doua este prin exemplu personal, iar ultima nu mai depinde de tine, este prin soc sau suferinta. Prima modalitate este cea mai lunga si nu intotdeauna da rezultate, adica omul nu ajunge sa epuizeze toate posibilele explicatii sau se poate opri din cautare, dar daca reuseste sa treaca de muntele Ratiunii atunci va vedea frumuseti nebanuite. A doua modalitate e cea mai eficienta, prin exemplu personal omul simte ca ceea ce spui aia si faci, simte iubirea ta, bunatatea ta, bucuria ta, mai inainte de a intelege sensul cuvintelor tale. Altfel cuvintele tale suna a gol si asta are un efect devastator pentru celalalt, nu numai ca nu-l convinge dar il arunca intr-o neincredere si mai mare. Tu trebuie sa-i dezgheti mai intai inima inainte de a-i descuia mintea. Mintea se descuie cu cheita inimii. Asta a facut parintele Teofil cu mine: mi-a descuiat mintea cu cheita inimii si abia mai apoi am inceput sa inteleg sensul cuvintelor sale. Amintiti-va ca Insusi Mantuitorul n-a reusit intotdeauna prin cuvinte sa-i mentina, nu sa-i aduca, la credinta pe cei ce Il urmau. Dau exemplu cel mai concludent: atunci cand le-a vorbit ca El este Painea cea din Cer si ca ei trebuie sa manance Trupul Sau, foarte multi ucenici L-au parasit neputand sa inteleaga sensul acestor cuvinte. Nu puteau sa le mestece, nu le puteau duce, asa cum bine spune Mantuitorul la un moment dat: "multe mai am a va spune, dar acum nu le puteti duce". Omul nu e pregatit intotdeauna sa primeasca Adevarul, dar Iubirea poate fi primita oricand. De aceea va sfatuiesc sa nu puneti sageata Adevarului in arcul vostru atunci cand discutati cu un ateu, ci mai intai puneti sageata Iubirii de aproapele si numai dupa ce aceasta si-a facut efectul utilizati-o si pe cealalta. Caci altfel s-ar putea sa aibe efectul invers decat cel pe care il doriti. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Toate acestea sunt "provocari" pentru a face mintea noastra , sa nu mai poata face deosebirea dintre bine si rau !Crestinul ORTODOX poate fi luptat de diavoli si prin intermediul oamenilor ( prin poftele si pacatele oamenilor , si prin cei ce se afla sub lucrare diavoleasca ) . Atentie : a treia ceata diavoleasca este ceata diavolilor RATIONALI , care sunt cei mai apropiati slujitori ai satanei si se ocupa in special cu INTERPRETAREA ERETICA A SFINTELOR SCRIPTURI ! La ce ne inhamam si mai ales ce Roade am cules intr-un final , caci cu siguranta e mare risipa de energie , iar pericolul caderii este iminent ( incet , dar sigur suntem trasi in capcana , ce cu greu se mai poate iesi din ea ) . Dumnezeu se descopera in fiece clipa , dar nu oricui si mai ales cand vrem noi !http://www.sfaturiortodoxe.ro/razboiulcrestinilor2.htm
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Un singur comentariu la cele de mai sus: nu e nevoie de nici un ateu ca sa apara discordie intre credinciosi. Sau "ruperea" crestinismului in cele aproximativ 30.000 de denominatii care exista azi s-a intamplat din cauza ateilor, cumva? Sau din cauza crestinilor?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Legat de ceea ce a citat konijiro, nu găsesc postul, ca să-l citez și eu. Sunt fel de fel de atei, unii superimorali, alții oameni de treabă, care dacă ar fi crezut în Dumnezeu ar fi fost chiar foarte buni creștini. Nu-i o regulă.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tarile din Europa unde procentul de atei e ridicat au criminalitate redusa, in America exista statistici care arata clar ca numarul ateilor din inchisori este proportional mult mai mic decat cel al crestinilor. Daca discutam de cat le pasa ateilor de altii, aici datele arata, din nou, ca tarile scandinave (cele care au si cel mai ridicat procent de atei din Europa) sunt printre primele in statistici cand vine vorba de donatii personale in scop caritabil efectuate de cetateni. Statisticile de mai sus (si mai sunt si altele) nu sunt un argument pro - ateism (pana la urma ateismul nu e prespcriptiv), dar e un argument contra celor care (inca) cred, in ciuda evidentei, ca religia (oricare ar fi ea) te face mai moral si mai bun.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar, într-adevăr, ca exemplu: omul pe care l-am respectat cel mai mult dintre profesorii mei a fost ateu. Un om plin de bun simț, modest, care știa să argumenteze ce avea de spus, spre deosebire de cele mai multe obrăznicături atee și prietenii lor, căldiceii. Să ne ferească Dumnezeu de rătăciri frumos meșteșugite încât să pară o altă cale! NU există decât o singură cale oricât de simpatici și binevoitori ar părea ateii și Calea este Iisus Hristos. Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și apropos, cu ateii nu am de când să discut prea multe pe un site creștin ortodox. (E prima și ultima oară când dialogăm pe acest site). Dacă e ceva de discutat poate înființați și voi, ateii, propriul forum să vă pupați reciproc în idei revoluționare. Acolo, eventual, am avea ce discuta (postează un link, dacă vrei), dar nu într-o casă creștină (a se citi forum).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvânt despre venirea lui Antihrist și pentru sfârșitul lumii | clujeanul33 | Generalitati | 14 | 07.05.2010 23:38:20 |
Cuvant de folos pentru suflet | monica.miholca | Rugaciuni | 0 | 06.02.2009 21:58:04 |
|