Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2010, 17:33:23
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Fara a lua apararea lui Zaharia sau a altcuiva, adevarul este ca se manifesta un interes mult prea ciudat pentru "problemele sexuale", pe acest forum, fata de oricare alt subiect religios. In comparatie cu acest subiect, nici un altul nu rezista cadentei cu care se deruleaza mesajele. Am observat lucrul asta cu ceva timp in urma, dar n-am indraznit s-o spun. Acum s-a trecut la aratatul cu degetul.
Fratilor, pe de o parte nu cred ca e cazul sa despicam firul in patru despre anumite chestiuni care ar trebui sa fie intime, fiindca oricum nu se va rezolva problema de fond ascultand pareri si pareri. Pana la urma, fiecare traieste propriul moment din viata lui, dintr-un parcurs (ne)determinat, iar daca celor slabi de astazi, li se va oferi maine sansa unei reabilitari, nimeni in afara de Dumnezeu, nu poate sti. Daca cineva m-ar fi oprit cu niste ani in urma sa-mi spuna ce si cum, probabil ca i-as fi dat dreptate, dar nu ma simteam in stare sa spun "Gata!". Si-apoi, omul nu poate ingradi si nu poate convinge. Dumnezeu are propriile modalitati de a ne aduce intelepciunea si infranarea. Iti mai trage o palma, iti mai da o boala, iti mai arata pe langa ce-ai trecut dar n-ai meritat sa primesti, iar tu, daca ai minte, "vezi" ca esti prost, daca nu, ramai prost in continuare, fara sa stii ca esti!!
Pe de alta parte, nu sunt de acord cu judecarea omului in raport cu slabiciunile lui. Incerc sa-l inteleg si sa ma rog pentru el. Daca insa judecarea se face la persoana a III-a, la adresa cuiva care nu-i de fata si care are recunoscuta tinuta sa morala, atunci nimic nu ma retine sa nu ma dezlantui si sa nu sar in ajutorul acelei persoane (cazul Parintelui Calistrat, sau mai nou, al Parintelui Gheorghe)
Cunosc -cred- destul de bine, pozitia lui Zaharia, pentru ca eu insumi am fost candva tinta argumentelor lui... infailibile... Din pacate, in afara de vorbe, nimic concret si revelator. Teoretic, un inversunat al Sfintei Traditii! Practic, rautate si marire de sine. Personal m-am asteptat la un astfel de om sa se alature macar o data unui grup de rugaciune; abia atunci apreciam cu adevarat dragostea fata de aproapele, "duritatea" blandetii, jertfa pe Altarul crdintei mult-trambitate. Din pacate nimic. Si nu e singurul care impune prin atitudine si tonul din mesaje, respect si retinere. Dar la el am indraznit eu sa am... asteptari!...

Dupa parerea mea, daca e cineva dintre cei care n-a prea trecut pe-aici si are cu adevarat ceva de spus, este bine-venit, fara insa a detalia prea mult, fiindca pentru unii acest subiect cu siguranta e motiv de sminteala. Daca nu suntem prudenti in amanuntele noastre, ne putem adauga pacatele celor care se smintesc prin noi. Pentru ceilalti insa, care ati descoperit in acest topic placerea barfelor de pe forumurile obisnuite, va sfatuiesc sa reveniti cu picioarele pe pamant. Nu intamplator va aflati pe un forum ortodox, iar daca vi se da o sansa sa va schimbati modul de viata, e greu de crezut ca o veti afla pe acest topic, cautand detalii despre sex si perversiuni! Parerea mea!

Domnule, te rog sa ma ierti ! Cu lacrimi in ochi iti marturisesc ca Cu adevarat iti meriti nikname-ul de ,,om bun" !
Te rog sa ma judeci, fi drept si judeca-ma ... merit toate acestea cu prisosinta din partea unui frate ortodox ! Stiu ca sunt un ticalos si un pacatos , un incurcat in multe feluri de pacate . Am ajuns o palamida... intep pe oricine incearca sa puna mina pe mine ! Nici macar nu am fost in stare sa ma rog si eu pe linga voi ! Multa indrasneala am in mine, uneori si eu ma mir...

Iarta frate si fa dragoste frateasca judecindu-ma cu mila si dreptate !
Nu ma laud, ca si asa nu este nimic de capul meu, dar stiu ca parerile mele pot fi absurde, vezi , nici nu mai sti ce sa crezi despre sex , de exemplu ! Si-apoi cum sa ne mintuim cind nu stim atitea lucruri ? A fi sarac cu duhul (vezi fericirile !) nu inseamna sa fi prost . Nici macar sa nu sti ce este acela sex, sa fi un ignorant ? Nu , nu, parca nu asta ar spune acest verset ! Ei, doar ce spuneam ca eu cu firea mea patimasa o iau razna de multe ori de la adevarul cotidian si de la realitatile societatii actuale, crezindu-ma asa, ca fiind pierdut undeva prin timp . Simpt toate acestea dar ce sa fac , asa sunt eu ! Pt. asta iti dau dreptate si te indrituiesc sa ma judeci ca sa ma folosesc si eu cu ceva de tine !

Last edited by zaharia_2009; 27.10.2010 at 17:43:14.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 17:44:10
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu inteleg ce va pierde. Nu va incepe viata sexuala de la 12-13 ani? Asta nu inseamna ca o pierde de tot. Si apoi unde scrie ca trebuie sa si-o inceapa la o varsta atat de frageda?
Miha-Anca, tu citesti mesajele celor carora insisti sa le dai replica?
Presupunand ca le citesti, integral, incerci apoi sa le si intelegi?

Inteleg totusi ca esti la o varsta la care nu trebuie sa ti se explice (eventual si cu desene / scheme) ca apa e uda, iarna nu-i ca vara si multe altele de acelasi fel.
Iarta-mi ironia dar tu nu vrei sa intelegi, drept pentru care misiunea mea (si a multor altora aflati in aceeasi situatie ca mine) de-a-ti re-explica si para-ras-explica mi se pare absolut stupida.

Ia imagineaza-ti ca baiatul tau (care acum e mare) e mic si-l feresti pe cat posibil de toate influentele stricatoare ale lumii in care traim, da? Si procedezi asa pana cand poti, adica pana cand incepe si el sa-si exprime personalitatea (caz in care te poti trezi cu replica: "asta e felul in care vezi tu viata iar eu nu-ti impartasesc punctul de vedere!") sau pana in momentul in care prietenii lui (de la scoala, de pe strada, de oriunde) cu tot ceea ce reprezinta ei - conceptii, pasiuni, trenduri - vor deveni mai importanti decat tine ca mama. Asa se intampla in 90% din cazuri.

Aici nu discutam doar amanarea pe cat posibil a inceperii vietii sexuale - obiectiv parental in care eu una nu vad nimic rau - ci felul in care pregatesti un copil pentru adultul care va deveni mai tarziu. Presiunea sociala / a grupului in zilele noastre este una fantastic de mare. De ce credeti ca se apuca de droguri unii copii despre care parintii lor nu au decat vorbe bune, asa-zisii "copii buni, la locul lor"? Pentru ca indiferent de cate tone de povete le dai (ca parinte), dorinta de a se simti acceptat de catre prietenii din gasca este cu mult mai mare!
In opinia mea copiii trebuie sa creasca drept personalitati de sine statatoare, entitati umane distincte care sa fie capabile sa se adapteze mediului in care traiesc. Fireste ca in orice adult vezi educatia parintilor, conceptiile parintilor despre viata, etc. insa aceste elemente nu trebuie sa fie predominante pentru ca altfel copilul-viitor-adult nu va fi decat o prelungire a parintilor sai, o excrescenta bine dezvoltata insa lipsita de personalitate proprie. Fireste ca trebuie sa (,) sadim in copiii nostri samanta cea buna, insa trebuie sa ii permitem noii plante sa rasara frumos si nestingherit si sa ii cream toate conditiile ca ea sa creasca dreapta intr-o lume complicata.

Iertare daca opiniile mele supara, asta gandesc eu si sunt convinsa ca nu sunt singura.

Doamne ajuta!
Vechi 27.10.2010, 18:05:35
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Parerea ma este ca nu avem modele crestine in viata reala, Coralina.
De aceea credem ca doar ce se vede este valid, ca restul e fantezie etc ..

(Psihologia a studiat doar omul modern, deja contorsionat sufleteste. Poate ca studii psihologice pe populatii primitive ar fi dus la elaborarea altor teorii. Pe de alta parte, cele mai cunoscute teorii psihologice poarta pecetea celor care le-au emis. Ca exemplu, Jung a fost fascinat de religii orientale -dar in ascuns- si multe concepte "descoperite" de el sunt transpunerea in limbaj modern a unor invataturi ezoterice. De aceea teoriiile psihologice despre ce face un om in anumite conditii sunt limitate. Copilul meu nu este omul normal social.. nu asta vreau pt el! Vreau sa fie crestin, ceea ce l-ar face complet diferit de predictia uzuala a teoriei psihologice.)
Exista un conflict intre lume si crestini.. intotdeauna a existat, nu e o noutate.
Copilul trebuie sa inteleaga acest lucru, mai devreme sau mai tarziu.
Ii va fi greu poate in societate, acest lucru este inevitabil.. Sa nu uitam ca sinaxarele sunt pline de oameni care au facut alegerea potrivita si nu s-au adaptat la societate.

Last edited by anna21; 27.10.2010 at 18:10:03.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 18:38:34
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Cu adevarat iti meriti nikname-ul de ,,om bun" ! (...)
Hm! Nu stiu daca ar trebui sa ma rusinez, sau sa ma ascund de teama a ceea ce va urma. Nu caut si nu astept laude din partea nimanui si ma simt foarte prost cand le primesc pe cele de acest gen, mai ales din partea unuia care are multe "victime" la activ. Poate ca ar fi trebuit sa-mi spun "Omu' bun si prost"... Atunci n-as mai fi dat loc la interpretari.
Dupa cate se vede, nu-s bun deloc si de multe ori imi vine sa-mi trag palme. Dar mi-a intrat in cap ca pot aseza in pagina ganduri interesante si niciodata nu imi propun sa urmaresc o anume idee. Scriu exact ce-mi vine pe moment, fara sa fiu incredintat ca sunt stapanit de propriile slabiciuni, sau vreun inger bun ma... sfatuieste... Stiu insa ca trebuie sa ma feresc de laude mai mult ca de orice pe lume. Daca tu esti "palamida", eu nici atat nu pot fi. Pentru ca si palamida am observat ca e buna la ceva, daca e frageda. Si-apoi mi-e greu sa-mi dau eu o valoare, (mica sau mare) fiindca nu sunt nici pe departe cel care sa inteleg cu adevarat smerenia ceruta de Dumnezeu. Mi-e teama sa nu cad in cealalta extrema.
Stiu ca am lasat impresia ca te judec. Si totusi, eu zic ca nu! Am vorbit ca pentru sine si mi-am exprimat o dezamagire mai veche, iar acum mi s-a parut ca am gasit ocazia. Daca este spre indreptarea mea, a ta si a altora ca noi, sa dam slava lui Dumnezeu. Daca e o alta metoda de a deveni fatarnici, Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne intelepteasca inainte de a fi prea tarziu.
Din punctul meu de vedere, am observat ca pentru unii las impresia de mare... invatat. Din pacate sunt departe de a ma considera astfel. Am descoperit pe-aici cu adevarat valori in acest sens. Din pacate, multe dintre aceste valori se pierd in detalii si uita regula de baza a intregii invataturi ortodoxe: blandetea gandului curat, in care sa poata sta cat mai comod Dumnezeu!
Cat la suta din mesajele acestui forum sunt vorbe si cat bun rod si buna samanta?
De cate ori avem motive sa adormim multumiti si de cate ori suntem incarcati de vorbele grele aruncate in stanga si-n dreapta?
De cate ori ingenunchem seara in rugaciune, fara sa realizam macar un pic, cate suflete am necajit in decursul intregii zile?
De cate ori ne-am pus cu adevarat problema daca mesajele noastre ajung la inima celor ce citesc, sau se sterg undeva cu ele?
Tonul face muzica. Nu poti sa canti "Doamne miluieste" in ritm de rok...

Iarta-ma, frate Zaharia si crede-ma, nu vreau sa am constiinta incarcata cu vreun gand negativ la adresa cuiva, desi recunosc ca de multe ori ironizez pe unii care vor sa para altceva decat sunt... Eu cred ca si pe ei ii iubesc si tocmai de aceea ii mai calc intentionat pe picior...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 18:59:45
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Poate ca ar trebui sa te las cu parerile tale, dar io-te ca nu poci! Chiar daca atunci noi doi eram intr-un mare conflict (stii tu de ce!) mi s-ar fi parut cu totul fatarnicie si absurditate sa initiez un thread in care sa indemn la raugaciune, apoi sa ma dezic. Da, m-am indoit ca se vor gasi 20 de persoane si am preferat sa ma limitez la Paraclisul Maicii Domnului care (iti spuneam atunci) chiar face parte din Psaltire. Imi imaginam ca "lantul" se va rupe, dar eu trebuia sa merg inainte. Acu', daca am facut bine sau nu, cu neincrederea mea, Dumnezeu stie. Cunosteam mult prea putin membrii acestui forum si mi s-a parut ca tocmai cei care sunt vehementi, nu indeplinesc conditiile cerute, ce sa mai astept de la altii? Acum stiu ca sunt cateva persoane de mare isprava pe care ne putem baza. Barbatii insa (de pe acest forum) au cam lasat de dorit mult timp...
Crede-ma ca stiu ce spun!
Cum nu ai infirmat nimic din ce am spus eu, nu pot decat sa ma bucur ca suntem in consens, frate.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 19:17:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Miha-Anca, tu citesti mesajele celor carora insisti sa le dai replica?
Presupunand ca le citesti, integral, incerci apoi sa le si intelegi?

Inteleg totusi ca esti la o varsta la care nu trebuie sa ti se explice (eventual si cu desene / scheme) ca apa e uda, iarna nu-i ca vara si multe altele de acelasi fel.
Iarta-mi ironia dar tu nu vrei sa intelegi, drept pentru care misiunea mea (si a multor altora aflati in aceeasi situatie ca mine) de-a-ti re-explica si para-ras-explica mi se pare absolut stupida.

Ia imagineaza-ti ca baiatul tau (care acum e mare) e mic si-l feresti pe cat posibil de toate influentele stricatoare ale lumii in care traim, da? Si procedezi asa pana cand poti, adica pana cand incepe si el sa-si exprime personalitatea (caz in care te poti trezi cu replica: "asta e felul in care vezi tu viata iar eu nu-ti impartasesc punctul de vedere!") sau pana in momentul in care prietenii lui (de la scoala, de pe strada, de oriunde) cu tot ceea ce reprezinta ei - conceptii, pasiuni, trenduri - vor deveni mai importanti decat tine ca mama. Asa se intampla in 90% din cazuri.

Aici nu discutam doar amanarea pe cat posibil a inceperii vietii sexuale - obiectiv parental in care eu una nu vad nimic rau - ci felul in care pregatesti un copil pentru adultul care va deveni mai tarziu. Presiunea sociala / a grupului in zilele noastre este una fantastic de mare. De ce credeti ca se apuca de droguri unii copii despre care parintii lor nu au decat vorbe bune, asa-zisii "copii buni, la locul lor"? Pentru ca indiferent de cate tone de povete le dai (ca parinte), dorinta de a se simti acceptat de catre prietenii din gasca este cu mult mai mare!
In opinia mea copiii trebuie sa creasca drept personalitati de sine statatoare, entitati umane distincte care sa fie capabile sa se adapteze mediului in care traiesc. Fireste ca in orice adult vezi educatia parintilor, conceptiile parintilor despre viata, etc. insa aceste elemente nu trebuie sa fie predominante pentru ca altfel copilul-viitor-adult nu va fi decat o prelungire a parintilor sai, o excrescenta bine dezvoltata insa lipsita de personalitate proprie. Fireste ca trebuie sa (,) sadim in copiii nostri samanta cea buna, insa trebuie sa ii permitem noii plante sa rasara frumos si nestingherit si sa ii cream toate conditiile ca ea sa creasca dreapta intr-o lume complicata.

Iertare daca opiniile mele supara, asta gandesc eu si sunt convinsa ca nu sunt singura.

Doamne ajuta!
Daca consideri ca ai o misiune stupida, de ce persisiti in a da raspuns?!? Opiniile noastre oricum difera, Mirela.
Vesnic te legi de varsta mea. Pai e frumos din partea ta?!? Atacul la persoana stii ca nu este admis; de ce iti permiti?
Nu e nimeni obligat sa se balaceasca in mocirla doar pentru ca multa lume face asa.
Daca tu crezi in ceea ce scrii, aplica aceste teorii in educatia copiilor tai, daca ai. Copiii mei sunt la varsta adulta; prea tarziu deci.
Presiunea sociala? Ea exista ca sa ne intareasca, cu ajutorul lui Dumnezeu; nu sa ne ingenuncheze.
Apropo de presiune de grup. Am auzit pe aici de grupuri de fete de 14-15 ani, care nu accepta sa le intre in grup decat fete care au fost cel putin cu 5 baieti... E OK din punctul tau de vedere?!?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 19:59:38
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Daca consideri ca ai o misiune stupida, de ce persisiti in a da raspuns?!? Opiniile noastre oricum difera, Mirela.
Doamna Hanganu (ca tot vad ca insistati asupra folosirii numelui real [ceea ce mie una mi se pare o metoda de intimidare din partea dvs. insa o voi folosi si eu ca sa nu va simtiti singura in pacat]), persist a va da raspuns pentru ca opiniile expuse de dvs la topicul de fata (si nu numai) sunt atat de slab argumentate, atat de inflexibile si neadaptate lumii in care traim, incat daca vreun forumist usor-smintibil le citeste, dau instantaneu si concomitent peste el si depresia si anxietatea!
E bine sa existe multitudine de opinii pe un forum, astfel incat sa ne ponderam unii pe ceilalti.

Citat:
Daca tu crezi in ceea ce scrii, aplica aceste teorii in educatia copiilor tai, daca ai. Copiii mei sunt la varsta adulta; prea tarziu deci.
Nu, eu postez aici lucruri in care nu cred!
Si daca ai dvs. copii sunt la varsta adulta, s-a terminat educatia pe lumea asta? Nu se mai discuta despre cum / in ce fel trebuie pregatiti copiii pt. viata adulta?!

Citat:
Vesnic te legi de varsta mea. Pai e frumos din partea ta?!? Atacul la persoana stii ca nu este admis; de ce iti permiti?
Aveti o varsta frumoasa la care experienta de viata e foarte pretioasa. Dvs. in afara de a vorbi in clisee fixiste, nu pareti a exprima in nici un fel bagajul de cunostinte pe care l-ati acumulat pana in acest moment.
Cat despre atacurile la persoana, nu stiu la ce va referiti, eu v-am ironizat doar. Pe forumul asta activez de vreun an si jumatate si nu am fost banata niciodata, ceea ce inseamna ca Administratorul / Administratorii nu au considerat ca mesajele mele ofenseaza in vreun fel pe cineva. Din pacate nu putem spune acelasi lucru si despre dvs. (stiu ca e josnic sa aduc acest argument, insa imi asum riscul rosiilor care vor veni in directia mea cu viteza)

Citat:
Presiunea sociala? Ea exista ca sa ne intareasca, cu ajutorul lui Dumnezeu; nu sa ne ingenuncheze.
Nimic mai corect, insa nu toti au puterea sa reziste acestor presiuni sociale, hai sa nu-i desfiintam ca persoane pentru slabiciunile lor!

Citat:
Apropo de presiune de grup. Am auzit pe aici de grupuri de fete de 14-15 ani, care nu accepta sa le intre in grup decat fete care au fost cel putin cu 5 baieti... E OK din punctul tau de vedere?!?
Punctuatia folosita de dvs ma face sa cred ca ati gasit prin postarile mele vreo luare de pozitie ferma vizavi de sexul-fara-limite, ati fi buna sa indicati exact de unde ati dedus acest lucru?
Vechi 27.10.2010, 21:57:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Daca nu-i protejezi, ci ii lasi la voia intamplarii.. ajung ca cei care se jucau in fata blocului in cartierul meu si care atunci cand incepea o emisiune imbecila a lui Dan Negru (cred ca asa il cheama) opreau totul si se risipeau tipand "hai sa vedem tzatzele lui mama natura". Grotesc!
Nu numai ca trebuie sa protejam copiii, dar sunt convinsa ca trebuie sa ne protejam si noi de erotizarea generala.

(edit: acum imi amintesc ca tu nu locuiesti in Romania. Ooo, nu ai habar cum este acolo.. reviste cu femei goale peste tot, o lipsa de decenta generala. De cate ori merg in tara sunt uimita de nesimtirea barbatilor (nu vreau sa ofensez pe nimeni), efectiv auzi grosolanii la tot pasul pe strada.)
Da, si pe mine m-a socat vulgaritatea in public de fiecare data cand am fost la Bucuresti, orasul meu natal.
Dar nici tu nu stai in Romania, nu?
Sunt de acord ca ar trebui sa ne protejam copiii intr-o anumita masura de volgaritate si obscenitate, dar nu sa facem ecran total.
Exact cum si cat, nu pot inca sa ma pronunt...
Vechi 27.10.2010, 22:13:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Exact cum si cat, nu pot inca sa ma pronunt...
Inca . . , dar peste 6-7 ani sa te vedem !
Vechi 27.10.2010, 22:17:06
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Prea multa incrancenare pe forumul asta,mult prea multa...
Avem pareri diferite,inteleg,dar de ce nu putem discuta si cu calm,fara jigniri,atacuri,patima?
Si eu am fost, poate, acum ceva postari mai caustica la adresa fratelui Zaharia,insa mi-am dat seama de asta precum si de faptul ca nu am cu cine comunica degajat,asa cum ai face-o intre prieteni (faptul ca nu impartasim aceleasi opinii nu ne face mai putin frati,cel putin in opinia mea) si am renuntat sa mai pun paie pe foc.E valabil si in orice alt caz in care as simti ca ar trebui sa evit ca situatia sa se inflameze inutil.
Exista si conflicte care duc la ceva constructiv,insa cel de aici imi pare ca are o profunda nota distructiva!
Patima nu are ce cauta alaturi de credinta si iubirea de Dumnezeu,daca imi pot permite si eu o parere...
O seara frumoasa sa aveti!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12