![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Presupunand ca le citesti, integral, incerci apoi sa le si intelegi? Inteleg totusi ca esti la o varsta la care nu trebuie sa ti se explice (eventual si cu desene / scheme) ca apa e uda, iarna nu-i ca vara si multe altele de acelasi fel. Iarta-mi ironia dar tu nu vrei sa intelegi, drept pentru care misiunea mea (si a multor altora aflati in aceeasi situatie ca mine) de-a-ti re-explica si para-ras-explica mi se pare absolut stupida. Ia imagineaza-ti ca baiatul tau (care acum e mare) e mic si-l feresti pe cat posibil de toate influentele stricatoare ale lumii in care traim, da? Si procedezi asa pana cand poti, adica pana cand incepe si el sa-si exprime personalitatea (caz in care te poti trezi cu replica: "asta e felul in care vezi tu viata iar eu nu-ti impartasesc punctul de vedere!") sau pana in momentul in care prietenii lui (de la scoala, de pe strada, de oriunde) cu tot ceea ce reprezinta ei - conceptii, pasiuni, trenduri - vor deveni mai importanti decat tine ca mama. Asa se intampla in 90% din cazuri. Aici nu discutam doar amanarea pe cat posibil a inceperii vietii sexuale - obiectiv parental in care eu una nu vad nimic rau - ci felul in care pregatesti un copil pentru adultul care va deveni mai tarziu. Presiunea sociala / a grupului in zilele noastre este una fantastic de mare. De ce credeti ca se apuca de droguri unii copii despre care parintii lor nu au decat vorbe bune, asa-zisii "copii buni, la locul lor"? Pentru ca indiferent de cate tone de povete le dai (ca parinte), dorinta de a se simti acceptat de catre prietenii din gasca este cu mult mai mare! In opinia mea copiii trebuie sa creasca drept personalitati de sine statatoare, entitati umane distincte care sa fie capabile sa se adapteze mediului in care traiesc. Fireste ca in orice adult vezi educatia parintilor, conceptiile parintilor despre viata, etc. insa aceste elemente nu trebuie sa fie predominante pentru ca altfel copilul-viitor-adult nu va fi decat o prelungire a parintilor sai, o excrescenta bine dezvoltata insa lipsita de personalitate proprie. Fireste ca trebuie sa (,) sadim in copiii nostri samanta cea buna, insa trebuie sa ii permitem noii plante sa rasara frumos si nestingherit si sa ii cream toate conditiile ca ea sa creasca dreapta intr-o lume complicata. Iertare daca opiniile mele supara, asta gandesc eu si sunt convinsa ca nu sunt singura. Doamne ajuta!
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! | mihailt | Nunta | 23 | 02.11.2010 21:03:03 |
permis biometric | cosmin95 | Generalitati | 8 | 30.08.2009 16:11:12 |
|