Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2010, 22:57:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Daca nu-i protejezi, ci ii lasi la voia intamplarii.. ajung ca cei care se jucau in fata blocului in cartierul meu si care atunci cand incepea o emisiune imbecila a lui Dan Negru (cred ca asa il cheama) opreau totul si se risipeau tipand "hai sa vedem tzatzele lui mama natura". Grotesc!
Nu numai ca trebuie sa protejam copiii, dar sunt convinsa ca trebuie sa ne protejam si noi de erotizarea generala.

(edit: acum imi amintesc ca tu nu locuiesti in Romania. Ooo, nu ai habar cum este acolo.. reviste cu femei goale peste tot, o lipsa de decenta generala. De cate ori merg in tara sunt uimita de nesimtirea barbatilor (nu vreau sa ofensez pe nimeni), efectiv auzi grosolanii la tot pasul pe strada.)
Da, si pe mine m-a socat vulgaritatea in public de fiecare data cand am fost la Bucuresti, orasul meu natal.
Dar nici tu nu stai in Romania, nu?
Sunt de acord ca ar trebui sa ne protejam copiii intr-o anumita masura de volgaritate si obscenitate, dar nu sa facem ecran total.
Exact cum si cat, nu pot inca sa ma pronunt...
Vechi 27.10.2010, 23:13:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Inca . . , dar peste 6-7 ani sa te vedem !
Vechi 27.10.2010, 23:17:06
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Prea multa incrancenare pe forumul asta,mult prea multa...
Avem pareri diferite,inteleg,dar de ce nu putem discuta si cu calm,fara jigniri,atacuri,patima?
Si eu am fost, poate, acum ceva postari mai caustica la adresa fratelui Zaharia,insa mi-am dat seama de asta precum si de faptul ca nu am cu cine comunica degajat,asa cum ai face-o intre prieteni (faptul ca nu impartasim aceleasi opinii nu ne face mai putin frati,cel putin in opinia mea) si am renuntat sa mai pun paie pe foc.E valabil si in orice alt caz in care as simti ca ar trebui sa evit ca situatia sa se inflameze inutil.
Exista si conflicte care duc la ceva constructiv,insa cel de aici imi pare ca are o profunda nota distructiva!
Patima nu are ce cauta alaturi de credinta si iubirea de Dumnezeu,daca imi pot permite si eu o parere...
O seara frumoasa sa aveti!
Vechi 28.10.2010, 12:33:47
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da, si pe mine m-a socat vulgaritatea in public de fiecare data cand am fost la Bucuresti, orasul meu natal.
Dar nici tu nu stai in Romania, nu?
Sunt de acord ca ar trebui sa ne protejam copiii intr-o anumita masura de volgaritate si obscenitate, dar nu sa facem ecran total.
Nu e vorba de ecranare sau protejare ,e bine ca noi ducand o viata crestina si copiii crescandu-i in spiritul unei educatii crestine ,ei singuri sa decida ce e bine si ce este rau.
Din pacate copiii din zilele noastre sunt atat de debusolati incat imi este mila de ei.
Vad la bloc ,mai ales vara ,in vacanta ,copilandri de 14-15 ani fete si baieti in pozitii indecente ,cu tigari ,plictisiti .Nici macar nu sunt indragostiti ,sexul si hormonii ii atrag prematur.
Si sa nu ne miram ,spunea Valeriu Tabara la o conferinta ca acestia sunt produsul nostru ,astia suntem si avem copii asemenea noua.
Educatia incepe de la cele noua luni cand mama e insarcinata.
Ce copil sa iasa cand parintii practica perversiuni.
Oare nu ce au facut parintii vor face si copiii?
As vrea sa stiu ,daca cei cu pareri liberale de pe acest forum s-ar simti bine daca si-ar vedea fata sau baiatul maturiati sexual prematur sau eventual cu tendinte homosexuale sau lezbiene.
Suntem libertini cand e vorba de altii dar cand vine vorba de familie nu mai este asa.

Last edited by anita; 28.10.2010 at 12:39:05.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 12:47:18
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Oare nu ce au facut parintii vor face si copiii?
Aveti si alte argumente in afara de intuitie cand afirmati acest lucru?

Stalin a ucis sute de mii de oameni insa fata lui pare a fi un om pasnic si credincios. Sa nu i se fi transmis gena dementei ucigase?
Vechi 28.10.2010, 13:16:34
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Aveti si alte argumente in afara de intuitie cand afirmati acest lucru?

Stalin a ucis sute de mii de oameni insa fata lui pare a fi un om pasnic si credincios. Sa nu i se fi transmis gena dementei ucigase?
Draga mea ,
Eu ma bazez pe ce a spus Hristos si iau asta drept un adevar care trebuie inteles ca atare ,nu o vorba in vant:"Pomul bun face poame bune ,cel rau poame rele"
Noi cand mancam ,o facem impotriva firii ,mancam peste puterile noastre?
Asa e si cu perversiunile in viata sexuala,la ce sunt ele necesare daca ne simtim bine ducand o viata sexuala normala?
Se da prea multa atentie la sex .
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 13:42:26
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
Draga mea ,
Eu ma bazez pe ce a spus Hristos si iau asta drept un adevar care trebuie inteles ca atare ,nu o vorba in vant:"Pomul bun face poame bune ,cel rau poame rele"
Noi cand mancam ,o facem impotriva firii ,mancam peste puterile noastre?
Asa e si cu perversiunile in viata sexuala,la ce sunt ele necesare daca ne simtim bine ducand o viata sexuala normala?
Se da prea multa atentie la sex .
Multumesc pentru explicatie Anita. (Eu nu ma referisem doar la aspectele legate de sex, ci in general la repercusiunile faptelor parintilor asupra copiilor.)

In privinta fetei lui Stalin nu sunt lamurita. Eu cred totusi ca botezul isi joaca rolul in viata unui om, nu putem fi predestinati in mod ireversibil de faptele parintilor nostri.
M-ar interesa si opiniile celorlalti forumisti despre "pomul bun face roada buna iar cel rau roada rea".

Doamne ajuta!
Vechi 28.10.2010, 13:50:19
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Multumesc pentru explicatie Anita. (Eu nu ma referisem doar la aspectele legate de sex, ci in general la repercusiunile faptelor parintilor asupra copiilor.)

In privinta fetei lui Stalin nu sunt lamurita. Eu cred totusi ca botezul isi joaca rolul in viata unui om, nu putem fi predestinati in mod ireversibil de faptele parintilor nostri.
M-ar interesa si opiniile celorlalti forumisti despre "pomul bun face roada buna iar cel rau roada rea".

Doamne ajuta!
Iarta-ma ,nu am citit cu atentie ,ai zis de fata lui Stalin?
In acest caz Dumnezeu are judecatile lui nepatrunse iar pe Stalin il putem incadra la cazuri de psihiatrie .
Eu ma refeream la altceva ,la perversiuni sexuale si repercursiunile lor asupra copiilor si chiar a vietii noastre fizice si spirituale.
Ca sa fim on topic ,raspunsul la intrebare ar fi :ele sunt permise ,dar nu tot ce este permis este si de folos.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 22:28:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Thumbs down

Citat:
ele sunt permise
Aiurea ! De cine sunt permise ? O invatatura , un citat , concret de cine ! ! ! A , sunt" permise"- folosite, , de vecin , de vecina , de coleg , de colega . . . Oare asta sa se fi inteles din atatea pagini ?
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 22:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 17:11:12