Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2010, 15:01:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Incerc eu.
Vsovivi zice asa:

Exista pe forum un greco-catolic care tot incearca sa-si bata joc de vorbirea in limbi. Nu are scrupule: e in stare sa incrimineze zeci de milioane de frati de-ai lui. Inclusiv preoti si cardinali. Zice ca acestia nu vorbesc in limbi ci sufera de boli mintale, sunt sarlatani sau indraciti.

Nu stie ce face asa ca probabil nu i se va considera ca fiind hula impotriva Duhului Sfant.

P.S. Uneori vsovivi le zice bine. Mai intotdeauna le spune cu talent. Nu sunt sigur daca ce spune mai sus este in intregime adevarat. Dar aceasta este talmacirea aproximativa a afirmatiilor lui.
Uitasem ! Bineînțeles că trebuie să întrebăm un penticostal ca și mântuit când întâlnim această "limbă îngerească". Nu există tălmăciri mai calificate decât cele ale oamenilor cu experiență. Oare cum de nu m-am gândit ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 04.09.2010, 21:59:41
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Mai vorbiti in limbi?
Vechi 04.09.2010, 22:13:14
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Eu, din pacate, destul de rar.
E o problema care ma ingrijoreaza.

Dar ma mai ingrijoreaza ceva: metamorfoza avatarului tau.
Sfant - Camila - Lup...

Nu-mi miroase a bine.
Vechi 04.09.2010, 23:14:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Eu, din pacate, destul de rar.
E o problema care ma ingrijoreaza.

Dar ma mai ingrijoreaza ceva: metamorfoza avatarului tau.
Sfant - Camila - Lup...

Nu-mi miroase a bine.
De cand ati intrat aici au cam inceput sa va lase limbile.. Ingrijti-va de mantuirea sufletului aceasta este si ar trebui sa fie grija primordiala pentru noi crestinii.. Iar avatarul e doar un avatar..
Vechi 05.09.2010, 22:32:06
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Sunt convinsa ca in orice secol Dumnezeu a avut oamenii Lui; au existat prooroci buni si prooroci cu scapari. Si toti trebuie verificati.
Principiul e acelasi : Si proorociile ortodoxe si cele np trebuie verificate cu Scriptura. Dumnezeu nu se contrazice. Daca a spus in Biblie un lucru nu il va schimba de dragul vremurilor.
Sfanta Traditie nu e neaparat respinsa [poate doar in anumite puncte]. Doar ca nu prea e studiata.

Nu uita ca nu toti oamenii pot sa verifice proorociile cu Biblia , pt ca nu toti sunt inteligenti. Proorociile din lumea penticostala nu au de aface cu Biblia...din cate proorocii am auzit eu, ele sunt luate din viata de zi cu zi a oamenilor, neavand nimic cu Biblia.
C-am cum sunt tigancile cu ghicitu in carti si care pretind ca-ti spun viitorul, asa sunt proorocii penticostali cu proorociile lor.
Eu cunosc destul de bine ce se petrece in lumea penticostala, am vecini penticostali, care-mi spun ce le spun proorocii- si sincer, cu Biblia chiar nu am ce sa probez.
Vechi 06.09.2010, 00:17:45
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Proorociile din lumea penticostala nu au de aface cu Biblia...din cate proorocii am auzit eu, ele sunt luate din viata de zi cu zi a oamenilor, neavand nimic cu Biblia..
Poti proba cu Biblia in felul urmator: Daca Duhul Domnului vorbeste prin prooroc , El te va indemna intotdeauna la pocainta , sfintire, fapte de credinta. Nu te va indemna niciodata sa faci lucruri neplacute lui Dumnezeu, si asta gasim in paginile Scripturii. Insa , daca o proorocie iti prevesteste un fapt ce se va intampla in viitor se dovedeste a fi de la Dumnezeu daca se adevereste.
Ce pot sa spun, e destul de greu de deosebit o proorocie dupa ureche, de aceea raman la parerea ca cine doreste cu sinceritate sa deosebeasca aceste lucruri sa ceara darul deosebirii duhurilor, care nu da gres niciodata. Iar Dumnezeu i-l va da pentru ca stie ca este nevoie de el in aceasta lume plina de inselatorii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 07.09.2010, 09:01:59
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poti proba cu Biblia in felul urmator: Daca Duhul Domnului vorbeste prin prooroc , El te va indemna intotdeauna la pocainta , sfintire, fapte de credinta. .

Recent un caz: un prooroc ii spune unei surori penticostale sa-si de-a in judecata fratele, dupa acesta a inceput sa renoveze casa parinteasca fara acordul ei...e de la D-zeu proorocu ala?
Un "prooroc" cu 2 copii umbla cu o femeie care are 3 copii, cea din urma a divortat de sot si traiesc impreuna...
Un prooroc ii face o proorocie unui adept in legatura cu asigurarea obbligatorie de la masina....e asta o proorocie? .....

Citat:
Nu te va indemna niciodata sa faci lucruri neplacute lui Dumnezeu, si asta gasim in paginile Scripturii. Insa , daca o proorocie iti prevesteste un fapt ce se va intampla in viitor se dovedeste a fi de la Dumnezeu daca se adevereste. .
In zilele noastre, ca si in trecut, exista diferite organizatii fie crestine fie Fara-Dumnezeu, care umbla dupa descoperirea viitorului...Daca D-zeu ingaduia acest lucru (descoperirea viitorului) cu siguranta o facea intr-un mod deosebit...
Du-te la o tigana ghicitoare sa vezi vezi daca nu-ti spune si ea viitorul, si sa stii ca unele se implinesc...sunt oare acelea proorocii.
De ce nu inteleg NP ca diavolul lucreaza si astazi? "potrivnicul vostru diavolul, umbla racnind ca un leu, cautand pe cine sa piarda"....zice Sf. Petru (parca).

Citat:
Ce pot sa spun, e destul de greu de deosebit o proorocie dupa ureche, de aceea raman la parerea ca cine doreste cu sinceritate sa deosebeasca aceste lucruri sa ceara darul deosebirii duhurilor, care nu da gres niciodata. Iar Dumnezeu i-l va da pentru ca stie ca este nevoie de el in aceasta lume plina de inselatorii.
Cred ca preocuparea principala a crestinilor nu trebuie sa fie umblarea dupa "proorocii", ci dupa indreptare...mantuire.
Unde spune Hristos ca trebuie sa umblam dupa proorocii?
Vechi 07.09.2010, 23:05:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Recent un caz: un prooroc ii spune unei surori penticostale sa-si de-a in judecata fratele, dupa acesta a inceput sa renoveze casa parinteasca fara acordul ei...e de la D-zeu proorocu ala?
Un "prooroc" cu 2 copii umbla cu o femeie care are 3 copii, cea din urma a divortat de sot si traiesc impreuna...
Un prooroc ii face o proorocie unui adept in legatura cu asigurarea obbligatorie de la masina....e asta o proorocie? .....
La prima vedere si dupa cum povestesti tu, aceste proorocii scartaie bine. Ramane de vazut cat de obiectiv ai fost tu si cu cata acuratete le-ai redat. mai ales ca despre respectivul caz "recent" ai mai povestit cu o ocazie nu foarte recenta.

Citat:
In zilele noastre, ca si in trecut, exista diferite organizatii fie crestine fie Fara-Dumnezeu, care umbla dupa descoperirea viitorului...Daca D-zeu ingaduia acest lucru (descoperirea viitorului) cu siguranta o facea intr-un mod deosebit...
Du-te la o tigana ghicitoare sa vezi vezi daca nu-ti spune si ea viitorul, si sa stii ca unele se implinesc...sunt oare acelea proorocii....
Banuiam ca se ajunge si aici, de aceea nu am mai intrat in detalii. Nu, ghicitoriile nu sunt proorocii, dar unele proorocii pot veni dintr-un duh de ghicire . Se poate vorbi mai mult despre cum le putem deosebi, dar cred ca nu acesta e scopul tau.

Citat:
De ce nu inteleg NP ca diavolul lucreaza si astazi? "potrivnicul vostru diavolul, umbla racnind ca un leu, cautand pe cine sa piarda"....zice Sf. Petru (parca).
Ba inteleg foarte bine. Solutia ar fi...care, dupa tine? Sa respingem Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin prooroci de frica lui satan? Noi nu trebuie sa luam decizii fiind motivati de frica lui satan; dimpotriva, lui trebuie sa ii fie frica de noi, caci Cel ce este in noi este mult mai puternic decat el; pentru satan Cuvantul rostit printr-un om plin de Duhul Sfant este un foc ce-l mistuie.

Citat:
Cred ca preocuparea principala a crestinilor nu trebuie sa fie umblarea dupa "proorocii", ci dupa indreptare...mantuire.
ok, de acord

Citat:
Unde spune Hristos ca trebuie sa umblam dupa proorocii?
1Cor 14:1;Hristos, folosindu-se de gura Sf Ap Pavel:

"Căutați dragostea. Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca să proorociți." - asta cautai?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.09.2010, 19:12:32
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

[quote=Doriana;286540]
Ramane de vazut cat de obiectiv ai fost tu si cu cata acuratete le-ai redat. mai ales ca despre respectivul caz "recent" ai mai povestit cu o ocazie nu foarte recenta.

...recent...sa spunem atunci 1 an in urma....

Citat:
Banuiam ca se ajunge si aici, de aceea nu am mai intrat in detalii. Nu, ghicitoriile nu sunt proorocii, dar unele proorocii pot veni dintr-un duh de ghicire . Se poate vorbi mai mult despre cum le putem deosebi, dar cred ca nu acesta e scopul tau.?
Scopul meu este (chiar daca nu-l ating) este sa fac penticostalii sa constientizeze cat de inselati sunt de diavol si cat de cuprinsi sunt de "mandria satanica". Nu ma intereseaza proorociile lor, dar vad ca oamenii cauta mai mult "fantezii crestine".
Nu mi-e jena sa spun ca si in partile nostre exista o grupa ortodoxa, numiti "spiriti" (a nu se confunda cu spiritistii) care pretind ca "primitorii" primesc ceva duh si ca acestia fac "proorocii"....si drept sa-ti spun , sunt unii care descopera diferite lucruri prin viziuni, sau ceea ce spun se implinesc... Acestia se roaga si ei la D-zeu, numai ca au un cult ritualic al lor...

Citat:
Ba inteleg foarte bine. Solutia ar fi...care, dupa tine? Sa respingem Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin prooroci de frica lui satan? Noi nu trebuie sa luam decizii fiind motivati de frica lui satan; dimpotriva, lui trebuie sa ii fie frica de noi, caci Cel ce este in noi este mult mai puternic decat el; pentru satan Cuvantul rostit printr-un om plin de Duhul Sfant este un foc ce-l mistuie.?
Nu...dar sa nu primim cu usurinta orice vorbe (ca sa nu le spun proorocii). Daca D-zeu vrea sa-ti transmita ceva, chiar daca vei respinge o data, El va incerca sa-ti transmita alta cale. Chiar daca esti NP, citeste cartea "Despre inselare" de _Sf. Ignatie Briancianinov, si pune in aplicare ce se scrie acolo.
Stii tu cum si in fel actioneaza diavolul? Ai vazut cum a reusit sa-l ispiteasca pe om in Rai, si a reusit. Si nu uita ca intre omul paradisiac si omul de azi este o mare diferenta...daca pe primul l-a ispitit cu mare usurinta, cum pe acesta din urma nu-l va putea ispiti cu o si mai mare usurinta?

Citat:
ok, de acord?

Daca esti de acord cu mine...sa lasam la o parte "fanteziile crestine" si sa ne smerim...vei vedea ca apoi, nici nu-i mai putea vorbi in limbi, nici nu-i mai prooroci...si cei din adunare iti vor spune ca esti posedata, pentru ca diavolul va fugi de langa tine (ca lui nu-i place smerenia) ajutorul divin il vei simti.

Citat:
1Cor 14:1;Hristos, folosindu-se de gura Sf Ap Pavel:

"Căutați dragostea. Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca să proorociți." - asta cautai?
Este mai mare Apostolul ca si Hristos?
Spun acest lucru, pentru ca atunci cand doriti sa argumentati inselaciunea, luati cate un verset de pe unde puteti.../
Am sa deviez un pic de la subiect, si am sa te intreb: De ce NP nu practi botezul in numele Sfintei Treimi, asa cum Hristos a poruncit Apostolilor ...Matei 28,19???????
Vechi 08.09.2010, 19:31:21
Senior Member

Implicit

Geony, Dumnezeu vorbeste si in acest veac si ne porunceste sa-L ascultam. Nu putem si nu vrem sa-i astupam gura de frica lui satan. Daca tu consideri ca darurile Duhului Sfant te fac mandru, atunci ramai fara ele pana cand vei fi gata sa traiesti in smerenie. Dar pentru ce te-ai mandri? Ai ceva cu de la tine putere, datorita meritelor tale? Tot ce ai e primit de sus. Noi avem nevoie de calauzirea lui Dumnezeu prin Cuvant in aceasta lume stricata. E Tatal nostru si noi suntem copiii Lui, e absolut normal si natural ca un Tata sa vorbeasca copiilor Lui. Ce tata e acela care sta mut sau ce copil e acela care nu stie sa asculte glasul Tatalui? E ori un copil razvratit ori nu-si cunoaste Tatal, deci e orfan.

Citat:
În prealabil postat de Geony
vei vedea ca apoi, nici nu-i mai putea vorbi in limbi, nici nu-i mai prooroci...si cei din adunare iti vor spune ca esti posedata...De ce NP nu practi botezul in numele Sfintei Treimi, asa cum Hristos a poruncit Apostolilor ...Matei 28,19???????
Cei din adunare nu ii considera posedati pe cei fara daruri, ci doar...fara daruri...nimic neobisnuit in a nu avea daruri, asa i-a lasat Dumnezeu. Iar eu sunt botezata in Numele Sfintei Treimi. Ce scrii mai sus dovedeste cat de putin cunosti credinta mea, si cat de in masura esti sa o judeci.
Nu purta grija penticostalilor; din cata ortodoxie am aflat eu pe aici, nu esti chemat la aceasta ci fiecare trebuie sa-si poarte grija pacatelor lui. Doamne ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10