Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 12:10:57
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Frumoasa expunere, dar pretentios intitulata " Adevarul despre vorbirea in limbi". Ce ai expus tu este cel mult o parere personala, desi e condimentata cu idei culese de prin alte parti. Adevarul despre vorbirea in limbi se gaseste in Biblie, despre care tu nu ai scris nici un cuvant. Cam cat de importanta este pentru tine parerea lui Dumnezeu , scrisa in paginile Scripturilor?

Spui ca altii sunt usor de pacalit; dar pe tine ce te-a pacalit atat de usor sa arunci cu pietre in ceea ce nu cunosti? Banca in care stai nu e destul de incapatoare de sari in a altora? Mai sunt pe forum vreo doi cu asemenea obiceiuri, dar sunt baieti tineri si fara minte. De la o doamna ma asteptam la mai multa decenta. In fine, nu stiu daca am rabdare sa iau fiecare fraza in care ai distorsionat realitatea si sa ti-o arat. Mai bine analizeaza cine te-a pus sa scrii asa ceva si ce caracter cristic te mana din spate .
As vrea sa incerce cineva sa si explice la ce este folositoare o asemenea "vorbire in limbi"? Nu e vorba aici de harisma apostolilor, ci de manifestarile actuale ale penticostalilor.

Se crestineaza cineva prin aceste manifestari? Se iarta pacatele? Se linisteste mintea? Se pogoara Duhul Sfant si se umple fiinta de har?
Vechi 13.09.2010, 12:41:36
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
As vrea sa incerce cineva sa si explice la ce este folositoare o asemenea "vorbire in limbi"? Nu e vorba aici de harisma apostolilor, ci de manifestarile actuale ale penticostalilor.
Nu pot sa separ harisma apostolilor de vorbirea in limbi pe care o cunosc. Pentru ca e normal sa tindem sa calcam pe urmele lor, asa cum ni s-a poruncit. ["Voiesc ca voi toți să grăiți în limbi" 1 cor 14:5"] Daca nu as fi convinsa ca e acelasi dar nu as ma practica-o; ce rost ar mai avea? Si nu pot sa o argumentez decat cu Cuvantul lui Dumnezeu:

"cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine." 1cor 14:2
"Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește," 1 cor 14:4

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Se crestineaza cineva prin aceste manifestari? Se iarta pacatele? Se linisteste mintea? Se pogoara Duhul Sfant si se umple fiinta de har?
1. Numai in cazul in care este auzita de cineva necredincios care intelege limba si, desigur, doreste sa se pocaiasca.
2. Nu are nici o legatura. Pacatele se iarta prin marturisire si pocainta.
3. Mintea este linistita atunci cand vorbesti in limbi.
4. Daca Duhul Sfant nu se coboara nu se poate vorbi in limbi prin Duhul Sfant. E logic. Si la apostoli a fost asa: intai S-a coborat Duhul Sfant si abia dupa aceea au inceput sa vorbeasca in limbi. Erau singuri in camera de sus si Ii vorbeau lui Dumnezeu. Abia dupa ce oamenii i-au auzit [se pare ca strigau cam tare, nu-i asa, dobrin?] s-au strans in jurul lor si se minunau.

Dupa cum am mai explicat pe acest topic, [s-a discutat mult in urma] asa cum Dumnezeu a incurcat oamenilor limbile sa nu se mai inteleaga la turnul Babel, iata ca acum Dumnezeu da posibilitatea oricarui om sa poata intelege si vorbi limba altui popor asa cum o intelege El, fara translator. Desigur, aceasta se intampla la o scara mult mai mica, in functie de credinta fiecarui om.
Asa cum Duhul Sfant vorbeste oamenilor in diferite limbi, asa da si credinciosului. E o caracteristica a Duhului Sfant care se rasfrange asupa credinciosului.
Daca aceasta vorbire e talmacita prin darul de talmacire, vorbirea echivaleaza cu o proorocie. Daca nu este tradusa, ea ramane o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine intr-o alta limba. Posibil ca oamenii sa nu o inteleaga, dar fiintele ceresti transcend limbile si inteleg ceea ce se spune.

Nu neg ca exista cazuri de vorbire in limbi neautentica la penticostali. Fiecare Biserica are problemele ei. Insa nu e corect sa generalizam.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 13.09.2010, 20:44:15
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali ! Mă îndoiesc destul de tare despre așa ceva, pentru că am văzut anumite înregistrări pe internet dar nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.
Vechi 13.09.2010, 21:11:37
Senior Member

Implicit

Din cate am vazut eu pe you tube, nu recunosc asa ceva in Biserica mea. Si nu stiu daca gasesti inregistrari de care cauti. Nu sta nimeni sa-si inregistreze rugaciunile [fie ele si in limbi] si sa le puna pe net...cu ce scop, de fapt? Rugaciunea este o comunicare intre om si Dumnezeu, nu e pentru show sau pentru a demonstra ceva.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 13.09.2010, 21:17:30
Banned

Implicit

Citat:
Din cate am vazut eu pe you tube, nu recunosc asa ceva in Biserica mea. Si nu stiu daca gasesti inregistrari de care cauti. Nu sta nimeni sa-si inregistreze rugaciunile [fie ele si in limbi] si sa le puna pe net...cu ce scop, de fapt? Rugaciunea este o comunicare intre om si Dumnezeu, nu e pentru show sau pentru a demonstra ceva.
Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali ! Mă îndoiesc destul de tare despre așa ceva, pentru că am văzut anumite înregistrări pe internet dar nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.
Vechi 13.09.2010, 21:21:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Nu ai mai scris asta o data?
Vechi 13.09.2010, 21:25:02
Banned

Implicit Ba da și o să mai scriu până când mi se răspunde satisfăcător

Citat:
Nu ai mai scris asta o data?
Vechi 13.09.2010, 21:34:00
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Sa incerc si eu chiar daca m-ai cam speriat
Citat:
nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.
In general pe net vei gasi inregistrari din bisericile penticostale sau carismatice americane.
Vei gasi mai greu o inregistrare din bisericile romanesti.
Citat:
Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali !
Daca ceea ce se gaseste pe net nu consideri suficient, viziteaza o biserica penticostala din apropierea ta.
Daca imi zici orasul as putea sa-ti trimit cateva adrese.
Vechi 13.09.2010, 21:46:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
In general pe net vei gasi inregistrari din bisericile penticostale sau carismatice americane.
Dar cine îmi spune mie că înregistrările de pe internet sunt de la penticostali ? De unde să știu care sunt de la penticostali și care nu sunt de la penticostali ? Pentru că există posibilitatea ca unii să facă vreo panaramă și apoi să o pună pe internet și să spună că sunt penticostali doar pentru a îi denigra pe penticostali. Aș vrea să văd anumite înregistrări chiar și de la penticostali americani, însă aș vrea să le transmită cineva dintre penticostali, fără ca să am vreo intenție de a face propagandă penticostalilor ci doar pentru lămurire.

Last edited by doctor_faustus; 13.09.2010 at 21:49:42.
Vechi 13.09.2010, 22:56:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci să înțeleg că până la urmă nu ai habar despre nici un eveniment de vorbire în limbi existent pe internet (sau măcar vreunul asemănător cu ce ai văzut prin România).
Pai tocmai asta iti spusesem; nu stiu de ce nu ai citit:

Citat:
Oricum, din cati ortodocsi au venit la noi sa vada cum este, unii au ramas , caci le-a placut, altii au iesit si au inceput sa huleasca, cum sunt vreo doi si pe forumul acesta. Nu stii pe care sa-i crezi. Asa ca intreaba-L pe Dumnezeu care e adevarul. El e bun si iti va raspunde.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10