Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 21:21:47
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali ! Mă îndoiesc destul de tare despre așa ceva, pentru că am văzut anumite înregistrări pe internet dar nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.
Nu ai mai scris asta o data?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 13.09.2010, 21:25:02
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit Ba da și o să mai scriu până când mi se răspunde satisfăcător

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu ai mai scris asta o data?
Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali ! Mă îndoiesc destul de tare despre așa ceva, pentru că am văzut anumite înregistrări pe internet dar nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.
Vechi 13.09.2010, 21:34:00
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Sa incerc si eu chiar daca m-ai cam speriat
Citat:
nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.
In general pe net vei gasi inregistrari din bisericile penticostale sau carismatice americane.
Vei gasi mai greu o inregistrare din bisericile romanesti.
Citat:
Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali !
Daca ceea ce se gaseste pe net nu consideri suficient, viziteaza o biserica penticostala din apropierea ta.
Daca imi zici orasul as putea sa-ti trimit cateva adrese.
Vechi 13.09.2010, 21:46:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
In general pe net vei gasi inregistrari din bisericile penticostale sau carismatice americane.
Dar cine îmi spune mie că înregistrările de pe internet sunt de la penticostali ? De unde să știu care sunt de la penticostali și care nu sunt de la penticostali ? Pentru că există posibilitatea ca unii să facă vreo panaramă și apoi să o pună pe internet și să spună că sunt penticostali doar pentru a îi denigra pe penticostali. Aș vrea să văd anumite înregistrări chiar și de la penticostali americani, însă aș vrea să le transmită cineva dintre penticostali, fără ca să am vreo intenție de a face propagandă penticostalilor ci doar pentru lămurire.

Last edited by doctor_faustus; 13.09.2010 at 21:49:42.
Vechi 13.09.2010, 22:01:12
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Pentru că există posibilitatea ca unii să facă vreo panaramă și apoi să o pună pe internet și să spună că sunt penticostali doar pentru a îi denigra pe penticostali. Aș vrea să văd anumite înregistrări chiar și de la penticostali americani, însă aș vrea să le transmită cineva dintre penticostali.......doar pentru lămurire
Ce inocent esti doctore...
Pai tu i-ai denigrat pe penticostali sub toate cele cinci nume pe care ti le-ai luat pe acest forum.

Nu cumva tu vrei cu totul altceva decat o simpla lamurire?
Daca marturisesti drept, negociem :)

Last edited by penticostalulmantuibil; 13.09.2010 at 22:03:14.
Vechi 13.09.2010, 22:10:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu cumva tu vrei cu totul altceva decat o simpla lamurire?
Într-adevăr eu nu am o părere favoravilă nu doar în ce îi privește pe penticostali, ci pe toți neoprotestanții, însă acest lucru nu intră în discuție. Nu vreau să discut propriile mele păreri despre penticostali, și tocmai de aceea am făcut apel ca unii dintre ei, fără scop propagandistic, să prezinte câteva înregistrări credibile care să ateste vorbirea în limbi la penticostali, fie ei și americani, și poate chiar ar fi mai potrivit să fie americani, pentru că penticostalismul nu își are originile în România.
Vechi 13.09.2010, 22:14:04
Senior Member

Implicit

Citat:
poate chiar ar fi mai potrivit să fie americani, pentru că penticostalismul nu își are originile în România.
Depinde. Eu, de exemplu , nu ma identific cu vorbirea in limbi a tuturor penticostalilor din America. Acolo democratia este atat de...democrata incat si tu iti poti face maine o Biserica Penticostala in care sa faci tot felul de aiureli. Si cica ai fi penticostal.
Stiu doar ce este la penticostalii din Romania. In rest, nu cunosc si nu ma amestec .
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 13.09.2010, 22:33:55
Banned

Implicit Un răspuns foarte interesant

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Depinde. Eu, de exemplu , nu ma identific cu vorbirea in limbi a tuturor penticostalilor din America. Acolo democratia este atat de...democrata incat si tu iti poti face maine o Biserica Penticostala in care sa faci tot felul de aiureli. Si cica ai fi penticostal.
Stiu doar ce este la penticostalii din Romania. In rest, nu cunosc si nu ma amestec .
Din răspunsul tău aș putea să înțeleg foarte multe lucruri edificatoare, însă mă abțin deocamdată să merg cu concluziile până la capăt. Oricum, oricât de democrată ar fi America, ceea ce este logic și firesc este ca orice nouă adunare locală penticostală să aibă aprobarea și certificarea Cultului Penticostal de care aparține (din câte știu există mai multe ramuri penticostale, ex. Assemblies of God, Church of God in Christ); prin urmare nu ar prea trebui să te poți numi penticostal doar pentru că vrei tu, ci doar dacă ai consensul și aprobarea Cultului Penticostal. Și până la urmă, de vreme ce dumneata știi, cunoști și te amesteci doar în ce îi privește pe penticostalii din România, atunci ce garanție ai că tu chiar faci parte din cultul penticostal ?
Vechi 13.09.2010, 22:43:47
Senior Member

Implicit

Citat:
mă abțin deocamdată să merg cu concluziile până la capăt.
Bine faci. Cine stie ce ar mai iesi.

Citat:
atunci ce garanție ai că tu chiar faci parte din cultul penticostal ?
Am legitimatie de membru. :)) Biserica Penticostala din Romania e autocefala.
Adica tu nu te identifici cu hotararile patriarhului si duhovnicilor BOR, iar eu trebuie sa ma identific cu fiecare eventuala manifestare zurlie din asa-zise biserici de care nici nu am auzit? Orice lucru trebuie cercetat. pe cele din Romania le cunosc cat de cat.
Vechi 13.09.2010, 22:45:52
Banned

Implicit

Citat:
Într-adevăr eu nu am o părere favoravilă nu doar în ce îi privește pe penticostali, ci pe toți neoprotestanții...
Da, sunteti sincer in cele ce scrieti, domnule doctor.
Totusi ocoliti ceva: motivatia dumneavoastra.

De ce doriti sa primiti un astfel de clip. Ce doriti sa faceti cu el?
Pun aceste intrebari pentru ca eu cred ca dumneavoastra de fapt doriti doar un motiv in plus pentru a arunca cu noroi.

Daca v-ati pocait si aveti o alta motivatie, prezentati-o si, asa cum am mai spus, negociem...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10