Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2010, 02:41:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB Vezi mesajul
interesante puncte de vedere gresite!!!

p. Cleopa spune

Ei zic ca Maica Domnului ar fi nascuta de la Duhul Sfînt. Nu-i adevarat. Este nascuta în chip firesc din dumnezeiestii Parinti, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii.
dogma Neprihanitei Zamisliri nu se refera la vreo nastere in chip "nefiresc"

si noi spunem ca este nascuta în chip firesc din Sf. Ioachim si Ana

de ce se tot repeta aceasta idee gresita
Pacatul adamic se regaseste la toti oamenii, caci e vorba de un pacat al speciei; ori Neprihanita Zamislire infirma tocmai acest lucru. Pr. Staniloae are o lucrare f. buna pe Scribd pe aceasta tema.

..vad acum ca Eugen7 scrie acelasi lucru mai sus. Iertare.

Last edited by Miha-anca; 24.09.2010 at 02:43:59.
Vechi 14.09.2010, 14:56:28
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Din totalul de 8 milioane de austrieci, aproape două treimi se declară romano-catolici. Numărul acestora însă se subțiază vizibil. Anul trecut, peste 50 de mii au renunțat la catolicism, iar până la sfârșitul acestui an se așteaptă ca alți 100 de mii să facă același lucru. Doar în provincia Austria Superioară, în primele 3 luni ale acestui an, 5500 de austrieci au părăsit biserica romano-catolică.
Intr-o polemica cu biserica catolica, discutiile despre numere nu avantajeaza nici nici o alta confesiune.
Catolicii numara mai mult decat dublul oricarei alte biserici.

Marjati pe alta tema. Parerea mea :)
Vechi 14.09.2010, 15:07:58
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Te du in vest si ai sa constati dezastrul din biserici si catedrale..Nu mai au credinciosi. Eu sunt dezamagit de acest aspect cat sunt de ortodox..Piere Europa crestina !
Vechi 14.09.2010, 20:32:16
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Te du in vest si ai sa constati dezastrul din biserici si catedrale..Nu mai au credinciosi. Eu sunt dezamagit de acest aspect cat sunt de ortodox..Piere Europa crestina !

Domnule Ionel, domnule penticostal, Adevarul nu se masoara cu ruleta, si nici nu se exprima numeric in nici un fel...

Exodul crestinilor din Europa de Apus nu este spre Ortodoxie, ci spre ateism sau agnosticism. Valabil pentru tarile catolice, pentru cele protestante, pentru anglicani.

Pe de alta parte, Biserica Catolica nu se rezuma la Europa de Vest. Ceea ce pierde in numar in Europa, castiga in alte parti ale lumii (de ex Africa).

Si penticostalismul castiga teren in special in regiunile mai putin dezvoltate, printre paturile cele mai sarace ale populatiei.

In ceea ce priveste cartea pe care o recomandati mai sus, ar fi trebuit sa avertizati lumea ca este vorba despre o lucrare sectara...
Vechi 14.09.2010, 21:05:32
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule Ionel, domnule penticostal, Adevarul nu se masoara cu ruleta, si nici nu se exprima numeric in nici un fel...

Exodul crestinilor din Europa de Apus nu este spre Ortodoxie, ci spre ateism sau agnosticism. Valabil pentru tarile catolice, pentru cele protestante, pentru anglicani.

Pe de alta parte, Biserica Catolica nu se rezuma la Europa de Vest. Ceea ce pierde in numar in Europa, castiga in alte parti ale lumii (de ex Africa).

Si penticostalismul castiga teren in special in regiunile mai putin dezvoltate, printre paturile cele mai sarace ale populatiei.

In ceea ce priveste cartea pe care o recomandati mai sus, ar fi trebuit sa avertizati lumea ca este vorba despre o lucrare sectara...

Totul corect intru totul. Mie , totusi, imi pare rau de Europa ! Si nu mi-as dori ca fostii catolici sa devina ortodocsi....Pe noi nu ne caracterizeaza prozelitismul..Vechea "linie" era suficienta ..Cartea n-am remarcat sa fie sectara..! Oricum nu conteaza.

Last edited by IonelS; 14.09.2010 at 21:44:05.
Vechi 14.09.2010, 19:31:54
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Intr-o polemica cu biserica catolica, discutiile despre numere nu avantajeaza nici nici o alta confesiune.
Catolicii numara mai mult decat dublul oricarei alte biserici.

Marjati pe alta tema. Parerea mea :)
Ai ajuns și tu să-ți dai cu părerea ?
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican