![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Catolicii numara mai mult decat dublul oricarei alte biserici. Marjati pe alta tema. Parerea mea :) |
|
|||
|
|||
![]()
Te du in vest si ai sa constati dezastrul din biserici si catedrale..Nu mai au credinciosi. Eu sunt dezamagit de acest aspect cat sunt de ortodox..Piere Europa crestina !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule Ionel, domnule penticostal, Adevarul nu se masoara cu ruleta, si nici nu se exprima numeric in nici un fel... Exodul crestinilor din Europa de Apus nu este spre Ortodoxie, ci spre ateism sau agnosticism. Valabil pentru tarile catolice, pentru cele protestante, pentru anglicani. Pe de alta parte, Biserica Catolica nu se rezuma la Europa de Vest. Ceea ce pierde in numar in Europa, castiga in alte parti ale lumii (de ex Africa). Si penticostalismul castiga teren in special in regiunile mai putin dezvoltate, printre paturile cele mai sarace ale populatiei. In ceea ce priveste cartea pe care o recomandati mai sus, ar fi trebuit sa avertizati lumea ca este vorba despre o lucrare sectara... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totul corect intru totul. Mie , totusi, imi pare rau de Europa ! Si nu mi-as dori ca fostii catolici sa devina ortodocsi....Pe noi nu ne caracterizeaza prozelitismul..Vechea "linie" era suficienta ..Cartea n-am remarcat sa fie sectara..! Oricum nu conteaza. Last edited by IonelS; 14.09.2010 at 21:44:05. |
|
||||
|
||||
![]()
Până la lumea a treia, să privim cum în SUA crește numărul de vocații la preoție și la viața consacrată: http://www.americatho.org/vocations-...aux-etats-unis
Să mai notăm că participarea la slujba duminicală a catolicilor din SUA este între 23 și 40 %, cu mult peste oricare țară europeană, catolică, protestantă ori ortodoxă. Pentru România, lipsesc asemenea statistici. Părerea mea personală (bazându-mă pe ce văd în București) este că procentul ortodocșilor practicanți (definiți ca aceia care participă la slujba duminicală) nu depășește 4 %. Cam ca în "desacralizata Franță", semn că secularizarea este mai mult chestie culturală decât religioasă.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Romania Deci cam 7% ar lua parte saptamanal la Sfanta Liturghie. Dar din 2007 e posibil sa se fi mai schimbat procentele.
|
||||
|
||||
![]()
Da, dar a scazut de la 70-80% in anii cincizeci si este in continua scadere din cate stiu. Apoi SUA este un caz special fiind o tara cu un nivel de religiozitate, in general, crestin si ne-crestin, mult mai mare decat in oricare tara europeana si chiar ne-europeana.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar sunt mici. Daca intr-o biserica incap 200 de oameni, dar in cartier locuiesc 10 000 de ortodocsi...poate sa fie biserica plina, ca nivelul credintei e foarte scazut. Si daca ii iei la intrebari iti dai seama ca si nivelul cunostintelor lor intr-ale credintei este pe undeva pe la genunchiul broastei. Trist, 20 de ani dupa revolutie.
Nu cred sa fie mai mult de 5% dintre romani care sa merga duminica de duminica la biserica. In ce cred ca romanii stau mai bine decat occidentalii este in numarul de oameni care se declara sus si tare ca sunt atei sau a-religiosi. Dar asta cred ca e mai mult din superstitie si se va schimba si in Romania in urmatorii 20 de ani. Daca nu se face nimic.
|
|||
|
|||
![]()
Ai ajuns și tu să-ți dai cu părerea ?
|
|