![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va multumesc dar nu este necesar. Si asa crestem numeric mai repede decat putem uceniciza. Daca tot sunteti in verva evanghelistica puteti indruma utilizatorii spre catolicii carismatici. Ei au toate manifestarile penticostale dar sunt catolici ca si dumneavoastra. A, da, uitasem. Mai e un avantaj daca vor merge la catolici: vor apartine de singura Biserica adevarata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hotărât lucru: degeaba catolicii charismatici se scălâmbăie precum penticostalii, că nu reușesc să fie cu adevărat eliberați: între primii și ultimii este un raport ca de la copie la original, sau ca pantofii de Obor față de "Adidas".
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 31.08.2010 at 22:49:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu v-am cerut sa spuneti nimic despre catolicii carismatici, fiti linistit. V-am indemnat doar sa faceti prozelitism pentru ei si nu pentru „secta” penticostala. Last edited by penticostalulmantuibil; 31.08.2010 at 23:43:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Hahahahhahahahaha
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-a placut foarte mult acest mesaj, aveti simtul umorului :D Imi sunteti tare drag... in felul dumneavoastra :-) Domnul sa va binecuvinteze! Apropos de Duhul Sfant, asa-i ca stiti ca apostolii au primit Duhul Sfant de la Iisus nu prin punerea mainilor ci prin suflare? (in Ev. de la Ioan scrie cum a suflat peste ei Duh Sfant si apoi le-a spus ca toate cate le vor lega...). Si asa-i ca stiti ca Duhul Sfant sufla acolo unde vrea El? (tot in Biblie scrie). Si asa-i ca stiti ca la Cincizecime Duhul Sfant a suflat atat de tare incat cei prezenti il auzeau ca pe... va las sa gasiti cuvantul, daca tot faceti haz de vajaielile Duhului Sfant :-) Faptul ca nici eu nici dumneavoastra nu credem in suflarea Duhului Sfant de la adunarile catolico-protestante nu inseamna ca Duhul Sfant nu este acolo doar pentru ca noi nu credem, ci inseamna ca, daca intr-adevar este acolo, ne privam singuri de binele pe care ni-l poate face, suntem ca acei oameni din tinutul lui Iisus care il aveau in fata lor pe Dumnezeu in carne si oase, dar pentru ca nu credeau, nu au beneficiat de ajutorul si minunile Sale... Vedeti ca peste tot se spune "credeau" si nu "stiau". Poate stiti care este diferenta intre a crede si a sti... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Împrejurarea că Duhul Sfânt suflă încotro vrea nu înseamnă că toate comunitățile ecleziale care își spun "Biserici" sunt sfinte. În ele este amestecat Duhul Sfânt cu tot felul de alte duhuri. Noi credem și mărturisim la Crez "una, sfântă, catolică și apostolică Biserică. După cum citim în Vechiul Testament, nu o dată Duhul Sfânt a acționat asupra popoarelor păgâne, dar unul singur este Poporul Ales. Acțiunea Duhului Sfânt în restul popoarelor se manifestă prin inducerea dorinței în inimi, pentru ca toți oamenii să fie încorporați în Poporul Ales.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La „tralalalia” cardinalului Leo Suenens, bunaoara? |
|
||||
|
||||
![]()
De ce nu ? Ce anume vă face să credeți că părți din poporul credincios sau chiar prinți ai Bisericii ar fi scutiți de slăbiciuni psihice ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As dori si eu sa stiu cum suna glosolalia Apostolilor ca sa o compar cu cea a harismaticilor. In Sfanta Biserica Catolica si Apostolica aveti multime de urmasi ai apostolilor, Biserica este plina de Duhul Sfant, asa ca indicati-mi si mie un astfel de urmas care sa fie capabil sa imi arate cum suna glosolalia apostolilor. Ca de la dumneavostra am inteles ca o cunoasteti foarte bine si pe cea a apostolilor si pe cea a harismaticilor, le-ati comparat pe cele doua si ati remarcat ca nu prea seamana. As vrea si eu sa le compar si sa vad daca pot sa le deosebesc, asa ca indicati-mi va rog pe cineva apostolic care sa imi arate cum suna adevarata glosolalie, ca eu doar pe cea harismatica am auzit-o si nu vreau sa raman cu impresii gresite asupra acestei practici. Iar cu duhurile cum faceti? Cum le deosebiti? Aveti o tehnica anume? Si daca tot sunteti atat de priceput in deslusirea duhurilor, spuneti-mi si mie va rog, cu puterea carui Duh, credinciosi din Biserica Ortodoxa care nu erau in comuniune cu Roma si cu unica biserica catolica de care pomeniti mereu, deci cu puterea carui Duh au devenit ei sfinti, cu corpuri care nu putrezesc si in jurul carora se fac multime de minuni? Ce duhuri se afla acolo? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-în cazul apostolilor, mesajele erau articulate și inteligibile. În cazul celor care se aruncă pe jos fie din șarlatanie, fie sub acțiunea duhurilor demonice cărora le spun "duh sfânt", mesajele sunt de regulă nearticulate, guturale sau nu există sintaxă. -apostolii vorbeau în limbi pe care ei nu le cunoșteau, și totuși se făceau înțeleși de către auditoriul venit de peste tot. Vorbeau fiecăruia în limba lui. Nu este cazul celor care practică falsa spiritualitate. -glosolalia apostolilor era însoțită de alte semne vizibile care să arate că nu ei vorbesc, ci sunt vectori ai Duhului Sfânt care vorbește: se "materializase" sub forma unor limbi de foc. Citat:
Citat:
P.S: A practicat vreunul dintre ei glosolalia ? Care dintre sfinții ortodocși cu care ați vrea să semănați, din perioada postapostolică, a practicat glosolalia, ori cel puțin a recomandat-o ca fiind spiritualitate validă ? Sau care dintre sfinții mai vechi sau mai noi ai Bisericii Ortodoxe, al căror trup nu a putrezit, a afirmat vreodată că "Biserica lui Hristos" este același lucru cu "toate Bisericile" ? Cine a spus că prin "mlădițele" Lui trebuie să înțelegem toți cei care își spun creștini, din toate sectele și denominațiile ? O sursă, ceva ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 02.09.2010 at 22:11:33. |
|