Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 18:24:51
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Trebuie sa faci mai mult decat sa "ramai".
Trebuie sa o cunosti si sa o practici, chestia promovata de tine cu respectul pentru alte religii care dupa tine inseamna practic sa le dai la toti dreptate indiferent ce prostii spun despre Dumnezeu sau credinta ta, n-are nici o legatura cu practica ortodoxa iar din perspectiva asta, faptul ca formal nu te-ai convertit la alta religie chiar nu este nici un merit, in practica ai deja alta..
Asta fac. Incerc sa practic "religia" in care cred, chiar daca mai gresesc uneori, dar multumesc pentru sfat, am inteles ce vrei sa spui.

Pentru mine respectul este respect, nu inseamna renuntarea la credinta ta, ci intelegerea faptului ca asa cum tu ai o credinta si vrei sa-ti fie respectata si celalalt are acelasi drept. Mai simplu, cum am fost invatati: Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 19:23:15.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 21:04:12
VladCat
Guest

Implicit

un articol care mi se pare relevant pentru topicul asta....
http://www.ziarullumina.ro/articole;...-Dumnezeu.html

daca cautati printre articolele diaconului Sorin Mihalache se gasesc multe explicatii care pun foarte bine in lumina dezbaterea credinta vs. ateism ...linkul cu articolele lui este urmatorul

http://www.ziarullumina.ro/autor.php...C%2C+Ia%C5%9Fi
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 21:33:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Asta fac. Incerc sa practic "religia" in care cred, chiar daca mai gresesc uneori, dar multumesc pentru sfat, am inteles ce vrei sa spui.

Pentru mine respectul este respect, nu inseamna renuntarea la credinta ta, ci intelegerea faptului ca asa cum tu ai o credinta si vrei sa-ti fie respectata si celalalt are acelasi drept. Mai simplu, cum am fost invatati: Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.
Nu inteleg in ce s-ar materializa respectul asta..

Eu inteleg asa: daca cutare familie de oameni de treaba, adventisti, vin la mine sau eu merg la ei si nu deschid chestiunea credintei, nici eu nu o deschid cu ei.

Dar daca ei o deschid si spun "uite credinta ta nu e buna ca e asa si pe dincolo" (nu exact cu cuvintele astea dar intelegi tu ideea) atunci nu pot sa tac si sa zic "poate aveti dreptate" ci incerc sa le explic unde gresesc.

Nu esti de acord cu asta?
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 21:57:39
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu inteleg in ce s-ar materializa respectul asta..

Eu inteleg asa: daca cutare familie de oameni de treaba, adventisti, vin la mine sau eu merg la ei si nu deschid chestiunea credintei, nici eu nu o deschid cu ei.

Dar daca ei o deschid si spun "uite credinta ta nu e buna ca e asa si pe dincolo" (nu exact cu cuvintele astea dar intelegi tu ideea) atunci nu pot sa tac si sa zic "poate aveti dreptate" ci incerc sa le explic unde gresesc.

Nu esti de acord cu asta?
Aceasta este o discutie matura in care fiecare explica care-i este credinta si nu e nimic rau aici, dar asta nu trebuie sa duca la injurii si conflicte, nu crezi? :)
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 11:03:13
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Eu am parcurs drumul in sens invers.
Intai am experimentat starea de credinta, dupa care am ajuns la necredinta.
Ba nu ai ajuns la necredinta. Daca ajungeai la necredinta nu mai intrai niciodata pe acest forum.
Vechi 06.05.2010, 11:04:04
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Ba nu ai ajuns la necredinta. Daca ajungeai la necredinta nu mai intrai niciodata pe acest forum.
Si tu de ce crezi ca am intrat?
Care e parerea ta?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 11:04:30
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Argumentul este valabil si pentru crestinii care intra pe forumurile de atei?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 11:06:29
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Argumentul este valabil si pentru crestinii care intra pe forumurile de atei?
Asa se pare.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 11:39:21
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Ateul este o victima, ba chiar rob al propriei ratiuni. Paradoxul consta in faptul ca rationalizand intr-o maniera extrema, se arata a fi de fapt irational. Se vrea un om al concretului, al demonstrabilului, ceea ce si este. Numai ca adevarul sau, pe care se fundamenteaza intregul sau demers, este nimicul. Acel nimic din care toate au fost aduse la existenta. Asadar, ateul se preocupa cu nimicul. Ce poate fi mai irational decat acest lucru? Ce poate fi mai lipsit de sens?

Adevarul omului care vorbeste cu/despre Dumnezeu, se fundamenteaza insa pe Cel care din nimic a rostuit intregul univers, vazut si nevazut. Adevarul nostru este o Persoana.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 11:43:14
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Ateul este o victima, ba chiar rob al propriei ratiuni. Paradoxul consta in faptul ca rationalizand intr-o maniera extrema, se arata a fi de fapt irational. Se vrea un om al concretului, al demonstrabilului, ceea ce si este. Numai ca adevarul sau, pe care se fundamenteaza intregul sau demers, este nimicul. Acel nimic din care toate au fost aduse la existenta. Asadar, ateul se preocupa cu nimicul. Ce poate fi mai irational decat acest lucru? Ce poate fi mai lipsit de sens?

Adevarul omului care vorbeste cu/despre Dumnezeu, se fundamenteaza insa pe Cel care din nimic a rostuit intregul univers, vazut si nevazut. Adevarul nostru este o Persoana.
Si ateii cred cam la fel despre cei credinciosi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07