Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 23:02:42
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
dm...dm...
Adica spiritul de colaborare a incurajat razboiul.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 23:20:33
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Adica spiritul de colaborare a incurajat razboiul.
Vrei sa explici, te rog ? Eu nu inteleg.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 12:04:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Vrei sa explici, te rog ? Eu nu inteleg.
Triburile ce coalizau erau in mai mare masura in stare sa isi distruga vecinii. Cooperarea permitea organizarea unor atacuri planuite cu minutiozitate, in care surpriza si avantajul numeric isi spuneau cuvintul.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1266108/
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 18:15:39
Anytza
Guest

Citat:
Luca 9
59. Și a zis către altul: urmează-Mi. Iar el a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să merg să îngrop pe tatăl meu.
60. Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu.
61. Dar altul a zis: Îți voi urma, Doamne, dar întâi îngăduie-mi ca să rânduiesc cele din casa mea.
62. Iar Iisus a zis către el: Nimeni care pune mâna pe plug și se uită îndărăt nu este potrivit pentru împărăția lui Dumnezeu.

Luca 14
26. Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu.

Matei 10
34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.

Matei 23
9. Și tată al vostru să nu numiți pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri
Nu, nu am copii.Dar El era in ale Tatalui Sau, nu lipsea de acasa.
Iisus nu se refera la ura adica opusul iubirii, si in citatele care mi le-ai scris nu se refera la asta. Ii desparte fiindca unii o sa creada in El si unii nu.
Si zice "morti" referindu-se la credinta lor, de ex zice " Feriti-va de aluatul fariseilor" si nu se refera la paine, ci la invataturi. Daca citesti cu mintea deschisa, observi ca Hristos vorbeste mult in pilde, zice de plug ca datoria omului ce o are de facut, si sa nu-i para rau, sa nu se uite inapoi. Daca chiar te-ar interesa lucrurile astea, ai merge la Biserica sa vezi si acolo ce se zice. Hristos se refera la Sine ca fiind usa oilor, asta inseamna ca era usa fizic? Sunt pilde,intelegi? Presupun ca atunci cant citesti Noul Testament nu cauti sa intelegi, ci cauti "greseli" sau lucruri care sa confirme necredinta ta.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 21:33:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Nu, nu am copii.Dar El era in ale Tatalui Sau, nu lipsea de acasa.
Eu iti spun ca daca fiu-meu zice ca pleaca in ale tatalui sau ii trag citeva de sa-i sara capacele. Glumesc, desigur, traim alte vremuri :)

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Iisus nu se refera la ura adica opusul iubirii, si in citatele care mi le-ai scris nu se refera la asta. Ii desparte fiindca unii o sa creada in El si unii nu.
Citat:
Oricum, e greu de crezut ca sint cuvinte spuse de simbolul iubirii absolute, chiar si interpretind paragrafele de mai sus intr-un mod pozitiv (adica se va certa fiul cel bun cu mama cea rea, care nu il lasa sa fie bun).
Si zice "morti" referindu-se la credinta lor, de ex zice " Feriti-va de aluatul fariseilor" si nu se refera la paine, ci la invataturi. Daca citesti cu mintea deschisa, observi ca Hristos vorbeste mult in pilde, zice de plug ca datoria omului ce o are de facut, si sa nu-i para rau, sa nu se uite inapoi. Daca chiar te-ar interesa lucrurile astea, ai merge la Biserica sa vezi si acolo ce se zice. Hristos se refera la Sine ca fiind usa oilor, asta inseamna ca era usa fizic? Sunt pilde,intelegi? Presupun ca atunci cant citesti Noul Testament nu cauti sa intelegi, ci cauti "greseli" sau lucruri care sa confirme necredinta ta.
Avind in vedere ca stia ca vorbea cu niste salbatici, putea sa vorbeasca sa inteleaga toata lumea. Eu cred ca daca el zicea ca trebuie sa-ti urasti mama ca sa te mintuiesti, apoi cetateanul respectiv o ura. Acum putem gasi interpretari ce sa ne convina si sa zicem ca de fapt ura inseamna dragoste, dar pe citi crezi ca a indus in eroare respectivele paragrafe? Probabil ca pe multi. Repet, nu pot sa ma astept la asemenea tip de vorbire din partea simbolului iubirii absolute.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 21:49:54
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Repet, nu pot sa ma astept la asemenea tip de vorbire din partea simbolului iubirii absolute.
Si cu atat mai putin din partea dumnezeului intrupat, care (presupunem) cunostea nivelul de cunostinte/intelegere al interlocutorilor sai.

Mai mult decat atat, omniscient fiind, stia si ca vor aparea nenumarate conflicte legate de interpretari diferite ale vorbelor sale, care vor duce la razboaie si suferinta. Omniscienta (si caracterul atat de des invocat de "iubitor") l-ar fi obligat sa se exprime intr-un mod care nu lasa loc de interpretare.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 22:21:00
Anytza
Guest

Citat:
Acum putem gasi interpretari ce sa ne convina si sa zicem ca de fapt ura inseamna dragoste, dar pe citi crezi ca a indus in eroare respectivele paragrafe? Probabil ca pe multi.
Pai ai dreptate intr-un fel, ce sa spun. Asa au aparut asa zisele secte, deoarece alegeau anumite paragrafe mai "importante", fara sa tina cont de intreg.
Sfatul meu sincer este sa citesti Noul Testament atent si cu inima deschisa, sa cauti sa intelegi, nu sa cauti interpretari sau greseli, fiindca sunt raspunsuri si la ceea ce spui tu.
As putea sa incerc sa le reproduc, dar nu sunt sigura ca te-ar interesa...
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 22:34:13
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Asa au aparut asa zisele secte, deoarece alegeau anumite paragrafe mai "importante", fara sa tina cont de intreg.
Cine stabileste cum se face raportarea unui anume paragraf la "intreg"? Si de ce o interpretare a unui text vag din start e mai "valabila" decat alta, atata timp cat nu exista o metoda universal valabila de a stabili care din interpretari e mai "valabila"?

Citat:
Sfatul meu sincer este sa citesti Noul Testament atent si cu inima deschisa, sa cauti sa intelegi, nu sa cauti interpretari sau greseli, fiindca sunt raspunsuri si la ceea ce spui tu.
Exact asta a facut, ca si mine, de altfel. Motivul pentru care ateii si credinciosii nu ajung la aceeasi concluzie cand e vorba de lectura bibliei este ca atunci cand o citesc, credinciosii pleaca de la concluzii deja stabilite si de neclintit (dumnezeu e bun, isus e fiul lui dumnezeu, etc.), si retin pasajele care sustin concluziile deja trase, si le ignora, sau le interpreteaza intr-un mod total personal (disonanta cognitiva funtioneaza superb in aceste cazuri), incat ura devine iubire, genocidul devine acceptabil, etc. Lectura NT cu "inima deschisa" e o recomandare pentru cei religiosi, mai degraba.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 23:04:05
Anytza
Guest

Citat:
Avind in vedere ca stia ca vorbea cu niste salbatici, putea sa vorbeasca sa inteleaga toata lumea.
Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Si cu atat mai putin din partea dumnezeului intrupat, care (presupunem) cunostea nivelul de cunostinte/intelegere al interlocutorilor sai.
Omniscienta (si caracterul atat de des invocat de "iubitor") l-ar fi obligat sa se exprime intr-un mod care nu lasa loc de interpretare.
IOAN 10
"24.Deci L-au impresurat iudeii si Ii ziceau: Pana cand ne scoti sufletul? Daca Tu esti Hristosul, spune-o noua pe fata.
25. Iisus le-a raspuns: V-am spus si nu credeti. Lucrurile pe care le fac in numele Tatalui Meu, acestea marturisesc ddespre Mine.
...
31.Iarasi au luat pietre iudeii ca sa arunce asupra Lui.
32.Iisus le-a raspuns: Multe lucruri bune v-am aratat voua de la Tatal Meu.Pentru care din ele aruncati cu pietre asupra Mea?"
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 23:04:58
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
genocidul devine acceptabil,
Nu stiu unde ai vazut tu genocid in NT!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07