![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O, te rogi pentru ei, dai vreun acatist? Daca da, crezi ca ordinea in care ii pui pe lista conteaza? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu personal consider ca nu am dusmani insa prin atitudinea mea (mai niste nervi, mai o invidie) sunt fara sa vreau dusmanul altora, deci mie mi-e mai mult de raul pe care-l fac eu gandind asa despre ei decat de raul pe care mi-l fac altii. Oricum a sustine raspicat ca ai "dusmani" tine asa, un pic de domeniul paranoidiei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Normal ca dusmanii nostri nu mai sint cei de acum 2000 de ani. Dar asta (aproape) numai pentru ca am evoluat tehnologic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca esti curios de ordinea de pe liste, de obicei la inceput se pun parintii duhovnici, preoti, monahi, parinti, dupa care poti sa faci free-style. Personal cred ca , cu cat te enerveaza cineva mai mult (nu in sensul ca ai fi victima lui, asta cu self-victimizatul e deja teren foarte instabil, ci ca te transformi tu in potential agresor gandind chestiile alea despre el si nesuportandu-l), cu atat trebuie pus mai sus in capul listei, ca sa te obligi sa te smeresti si sa-l pui mai "in cinste" inaintea lui Dumnezeu, ca daca il lasi la urma, ai fi tentat sa crezi ca si Dumnezeu il lasa, "pentru pacatele lui" sau mai stiu eu ce. Nu tata, in capul listei, printre patriarhi (glumesc acum), in orice caz, deasupra ta :) Deci lista se poate intocmi dupa prioritati :) s
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iarta-ma, dar trebuie sa spun din nou: fals. Acel Sfant a cautat Voia Domnului, pe cand fratia ta nu dai doi bani pe ea si o eviti. Aveti referentiale mult prea diferite pentru a va situa in aceeasi logica in acest context. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am dusmani. Si daca as avea, relatia dintre un crestin si dusmani se supune unei ierarhi. Biserica lui Hristos este o ierarhie, atat in cer cat si pe pamant. Relatiile unui crestin cu aproapele sunt la masura la care este induhovnicirea crestinului. Si respecta principiile etice tocamai citate din Sf Ev. Matei. Exemplu: Ii dai haina de pe tine. Nu oricarui cersetor, si nu ii aduci tot sifonierul de acasa. Si, in general este de preferat sa ii dai undita si nu pestele. De industria cersitului sunt sigur ca stii. Ce fac eu pentru altii stie Dumnezeu. Din nou ai ajuns cu discutia la probleme punctuale si le-ai expediat pe cele fundamentale. Trebuie sa ma retrag. Oricum ce era de spus s-a spus. Cu tot dragul, Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
Diferenta dintre atunci si acum sint doua: bunastarea si tehnologia. Bunastarea a permis aplanarea conflictelor directe, disparind necesitatea lor. Tehnologia (si nu vorbesc neaparat de ultimul tip de rachete, deja sageata are un efect) a indepartat dusmanii unii de alti si a depersonalizat razboiul, impreuna cu spiritul de cooperare care a ramas destul de ridicata permitind atrocitatile razboaielor la scara larga.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Nu scrie asta, de ce faci afirmatii de genul asta?
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Inseamna ca voia Tatalui nu este neaparat credinta :)
Citat:
![]() Daca vrei iti mai dau citate in care Hristos pune mai presus relatia cu Dzeu fata de cea cu familia. Sa nu ma intelegi gresit, nu sint adeptul unei relatii oarbe cu familia. Vorbesc acum numai pentru ca biserica considera relatia familiala ca fiind sacra. Luca 9 59. Și a zis către altul: urmează-Mi. Iar el a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să merg să îngrop pe tatăl meu. 60. Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu. 61. Dar altul a zis: Îți voi urma, Doamne, dar întâi îngăduie-mi ca să rânduiesc cele din casa mea. 62. Iar Iisus a zis către el: Nimeni care pune mâna pe plug și se uită îndărăt nu este potrivit pentru împărăția lui Dumnezeu. Luca 14 26. Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu. Matei 10 34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. 35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa. Matei 23 9. Și tată al vostru să nu numiți pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri Daca azi cineva vorbeste la fel il catalogati satanist sau mai stiu eu ce sectar. Oricum, e greu de crezut ca sint cuvinte spuse de simbolul iubirii absolute, chiar si interpretind paragrafele de mai sus intr-un mod pozitiv (adica se va certa fiul cel bun cu mama cea rea, care nu il lasa sa fie bun). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vreau o dovada? | Templier Knight | Generalitati | 12 | 15.01.2011 14:17:34 |
O dovada incredibila de ipocrizie | freespirited | Generalitati | 85 | 26.09.2010 09:02:57 |
prostie omeneasca | padrevicentiu | Generalitati | 51 | 31.07.2010 18:43:21 |
Bunatate=prostie? | sergiu | Generalitati | 3 | 12.10.2009 00:35:52 |
O dovada vie | Laurentiu | Intamplari adevarate | 34 | 22.10.2007 18:18:07 |
|