Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2010, 19:55:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Sa-ti zic cum am facut: Am intalnit multi prooroci ai lui Dumnezeu dar pe langa ei si din cei falsi. La inceput ii credeam pe toti. Apoi m-am saturat sa tot fiu mintita si amagita si m-am rugat mult lui Dumnezeu sa ma invete sa-i deosebesc. Acum n-au decat sa minta; slabe sanse sa-i si cred.
Deci cu alte cuvinte alegerea ta se bazeaza pe convingerea ca Dumnezeu ti-ar fi dat darul de a discerne prorocii mincinosi dupa miros (metaforic vorbind), fie chiar si prin somn.

Adica fara macar sa-i asculti ce au de zis, care ti-au mirosit "a adevarat" e musai sa fie adevarati, care ti s-au parut falsi, e musai sa fie falsi.

Am inteles bine?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:58:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deci cu alte cuvinte alegerea ta se bazeaza pe convingerea ca Dumnezeu ti-ar fi dat darul de a discerne prorocii mincinosi dupa miros (metaforic vorbind), fie chiar si prin somn.

Adica fara macar sa-i asculti ce au de zis, care ti-au mirosit "a adevarat" e musai sa fie adevarati, care ti s-au parut falsi, e musai sa fie falsi.

Am inteles bine?
O mica corectie: cei pe care Dumnezeu mi-i dovedeste ca fiind falsi.
Cum sa-ti explic...tu nu ai nici o certitudine in viata? De unde stii ca esti pe calea cea buna, ca faci ceea ce este bine? Totul e doar indoiala?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:58:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu. Posibil. Ar avea si motive. Unii chiar nu fac cinste slujbei lor.
Cu alte cuvinte sa inteleg ca prorocia e o slujba de fapt?

Sau ca desi sunt proroci autentici pot totusi sa aiba un comportament neadecvat?

Atunci cum de i-a facut Dumnezeu proproci? Sau cum de le mai da darul asta?

PS. Nu ti-am urmarit toate postarile, pana la urma esti la baptisti sau la penticostali?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 20:02:18
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Mai bine te-ai ingrijora tu de ce-ai face pe o insula pustie fara icoane, lumanari si preoti sa-ti ierte pacatele. Mantuirea ta ar fi in pericol, cred...
Dar tu,fara Sola Scriptura?

Situatia asta nu ma scoate din Biserica Lui,pentru ca am botezul .
Daca as avea pacate foarte grave nespovedite,da,ar fi in pericol mantuirea mea.
Una e sa nu ai icoane si alta e sa nu le ai pentru ca le crezi idoli.
Vechi 20.04.2010, 20:04:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cu alte cuvinte sa inteleg ca prorocia e o slujba de fapt?

Sau ca desi sunt proroci autentici pot totusi sa aiba un comportament neadecvat?

Atunci cum de i-a facut Dumnezeu proproci? Sau cum de le mai da darul asta?

PS. Nu ti-am urmarit toate postarile, pana la urma esti la baptisti sau la penticostali?
1. Da, o slujba duhovniceasca. Deci Dumnezeu da acest dar pentru a fi folosit in folosul Bisericii
2. Uneori, in momente de cadere. Dar crestinul serios isi plange apoi pacatul, se indreapta si nu mai face
3. Unii au fost buni si s-au indepartat de Dumnezeu. Altii proorocesc din duhuri inselatoare.
4. Penty
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 20:04:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
O mica corectie: cei pe care Dumnezeu mi-i dovedeste ca fiind falsi.
Cum tii dovedeste Dumnezeu mai exact? Iti apare in vedenie si zice cutare este fals sau nu?

Citat:
Cum sa-ti explic...tu nu ai nici o certitudine in viata?
Ba da, dar fiecare ne construim certitudinile poate in alt mod.
Eu sunt interesant de cum ti le construiesti tu pe ale tale.

Citat:
De unde stii ca esti pe calea cea buna, ca faci ceea ce este bine?
Daca te intereseaza, am sa-ti explic imediat dupa ce ma lamuresti tu ce si cum in ceea ce te priveste.

Citat:
Totul e doar indoiala?
La inceput poate sa fie. Chiar trebuie sa fie.
Experienta m-a invatat sa nu ma arunc cu capul inainte, indiferent cat de interesante sunt perspectivele.
Cu atat mai putin sa fac alegeri la nimereala pe baza primei impresii.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 20:05:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Dar tu,fara Sola Scriptura?

Situatia asta nu ma scoate din Biserica Lui,pentru ca am botezul .
Daca as avea pacate foarte grave nespovedite,da,ar fi in pericol mantuirea mea.
Una e sa nu ai icoane si alta e sa nu le ai pentru ca le crezi idoli.

O am in minte :wink:

Ok, m-ai linistit atunci...
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 20:05:24
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Trecand peste partea ca esti incapabil sa intelegi cultura ortodoxa
Multumesc pentru apreciere. Dar, ma intereseaza prea putin "cultura ortodoxa". In schimb, sunt foarte interesat de crestinismul autentic (asa cum l-am descoperit in Evanghelii si epistolele Sfintilor Apostoli).

Citat:
si frumusetea rugaciunilor sacramentale ,
Rugaciunile sunt sacre in simplitatea si sinceritatea lor.

Citat:
da trebuie sa ne rugam din inima lui Dumnezeu dar neavand un saboln s-ar putea tare sa ne rugam unui dumnezeu confectionat de noi si nu celui adevarat si cuvintele rostite din inima nu trebuie sa fie aiurea si adresarea la fel ca de multe ori atat voi cat si noi ne confectionam un dumnezeu caruia ii cerem si ii impunem fel si fel de lucruri
Nu avem nevoie de sabloane in rugaciune, pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu. Avem nevoie de sabloane cand nu il cunoastem pe Dumnezeu.

In ceea ce priveste cunoasterea de Dumnezeu, aceasta este o conditie a mantuirii noastre:
"Si viata vesnicã este aceasta: sã Te cunoascã pe Tine, singurul Dumnezeu adevãrat, si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu."(Ioan 17:3) Si, aceasta cunoastere nu se capata folosind sabloane de rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 20:06:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Da, o slujba duhovniceasca. Deci Dumnezeu da acest dar pentru a fi folosit in folosul Bisericii
2. Uneori, in momente de cadere. Dar crestinul serios isi plange apoi pacatul, se indreapta si nu mai face
Deci crezi ca Dumnezeu nu ridica darul chiar daca respectivul pacatuieste?
Adica poate avea un comportament care tu de ex. il observi ca fiind scandalos si totusi sa fie un proroc autentic?

Citat:
3. Unii au fost buni si s-au indepartat de Dumnezeu. Altii proorocesc din duhuri inselatoare.
La penticostali sunt din astia? Adica care sa proroceasca in public, fiind totusi inselati de duhuri?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 20:07:21
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Andrusca, ca sa o spun mai finut voi zice doar ca nu pari sa fi gasit ce-mi lipseste mie si, prin urmare, nu ai ce oferi nici macar la nivel de sfat. In rest , acuzatii aud in fiecare zi si vin dintr-o singura directie... Atat.
Mi-am dat si eu cu parerea, in baza celor afirmate de tine...in plus te-am mai intrebat si cum L-ai cautat pe Dumnezeu in Biserica Ortodoxa?

Cat de mult ai obosit cautandu-L, si cat de vasta ti-a fost cautarea?

Te intreb de asemenea, cum l-ai cautat in cultul baptist..pentru ca si acolo ar fi fost necesar sa poposesti ceva timp, pentru a-L cauta pe Dumnezeu, logic?

Nu gasisei raspunsuri, sau nici nu le cautai prea sarguincios ( de moment ce pana si slujba de la penticostali nu ti-a transmis mai nimic)? asa cum ar putea afirma un crestin...care a cautat, si le spune si celorlalti...cum a cautat el, si cum a aflat ce cauta...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32