![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca am inteles ce mare greseala face Biserica Ortodoxa...cred, pentru ca s-ar putea sa fie ceva si mai hilar de atat.
Deci..pentru cei care dorm in timpul slujbei, nu inteleg nimic, atipesc, nu le plac cantarile...preotul ar trebui sa stea macar la sfarsitul Slujbei la usa, si sa dea mana cu toti, astfel incat...poate poate, credinciosul plictisit, ar cerceta mai bine fata preotului ![]() Mda, cred ca unii pastori de alte denominatiuni au prins ideea... si stiind ca unii crestini care il cauta pe Hristos, vin la biserica, dar dorm, nu aud..nu vad, plictiseala totala, desi ei cauta intens, pastorul se posteaza la usa (eye contact)...siiiii, treaba se schimba!!!
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 19.04.2010 at 21:16:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Bravo, Andrusca! Esti fata inteligenta...
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfîntă și evlavioasă, așteptînd și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, "(2 Petru 3:11,12) "Căci noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele."(Efeseni 2:10) Sfintii Apostoli au scos in relief caracterul sacru al faptelor bune, pregatite de Dumnezeu (sunt multe citate de felul acesta). Tu confunzi sacrul cu misticismul. Citat:
Celelalte religii nu ofera iertarea prin jertfa Celui care iarta. Daca totusi cauti o asemanare intre unele confesiuni crestine si alte culturi sau religii (pagane) o gasesti in accentul pus pe misticism. Crestinismul autentic, prezentat in Sfanta Scriptura, nu se bazeaza pe misticism ci pe credinta si vietuire crestina (in viata de zi cu zi). Nu ai sa-L bucuri pe Dumnezeu tinand o gramada de slujbe si ritualuri. Dar, il vei bucura daca vei crede si vei primi darul Sau fara plata (viata vesnica prin Jertfa Fiului) facand apoi(ca urmare a credintei tale) fapte pline de dragoste fata de semenul tau. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In Biserica Ortodoxa mergeai rar, nu intelegeai mai nimic, preotul nu ti se parea cine stie ce...si ai simtit nevoia sa cauti, sa afli raspunsuri in alte parti. Ai mai vizitat diverse biserici, ai ajuns in biserica penticostala...si acolo, cautandu-l pe Hristos cu toata inima...ai atipit in timpul slujbei, nu iti placeau cantarile, nu stii ce a zis pastorul...dar acelasi care era la usa, si care emana aceeasi sfintenie...in timpul slujbei, ca si in tocul usii. Deci cum cautai, ce ai simtit in Biserica penticostala, spre diferenta de celelalte prin care ai mai fost...deci nu in tocul usii? Cand a inceput sa iti placa Biserica penticostala? Dupa ce ai dat mana cu pastorul...sau cumva ar fi trebuit sa simti acel sentiment de cum ai fi auzit si ce spunea omul ala, cum predica?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toate slujbele si ritualurile pe care nu le ascultati sunt RUGACIUNE. Absolut TOT ce se aude de la strana si ce zice preotul in altar, tare sau in taina, e RUGACIUNE.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ca n-ar fi fost si pe la altii, dar acolo L-am vazut eu. Si cam atat despre viata mea personala, alte detalii se discuta pe privat. Merci.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca citesti tot Noul Testament vei vedea ca Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli se rugau fara nici un fel de coregrafie (adica slujbe sau ritualuri). Rugaciunea crestina reprezinta modul cel mai simplu si mai sincer de a te adresa lui Dumnezeu. Nu este novoie de tot circul acela care da bine la impresia artistica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu daca as ajunge, din vreo intamplare nefasta a fiintei mele, pe la altii, show-neshow as asculta macar, daca nu de altceva, din curiozitate. Adica am pretentia ca Il caut pe Hristos, intru in Biserica Lui, nu aud si nu pricep si nimic si pe urma zic ca nu e acolo, a trebuit sa vina sa ma traga cineva de manecuta sa vad cum e la NP si-acolo, eei, acolo da, era si mi-au picat mie solzii de pe ochi. Cam interesanti solzii astia.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 19.04.2010 at 21:50:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In religiile pagane se obisnuieste sa se recite anumite texte (se mai numesc si mantre). Dumnezeul nostru are nevoie de o rugaciune sincera a inimii, nu de texte repetate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|