Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2010, 13:43:02
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Ca o concluzie, destul de evidenta:

Cred Doriana, ca tu nu ai stiut niciodata ce cauti, si nu stii nici acum...dar ai obosit sa cauti in stilul in care ai tot facut-o, si simti ca vei fi dezamagita de tine, si ai deveni si mai confuza...daca ai mai cauta in continuare, asa ca preferi sa ramai aici...si sa iti spui, cu glas ridicat: L-am gasit! Sa stiti cu totii ca L-am gasit!"

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 14:20:24
Nicu Mestereaga Nicu Mestereaga is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Thumbs up Nu se poate

Citat:
În prealabil postat de ClaudiuT Vezi mesajul
"Incerc un fel de dictionar al pseudoculturii contemporane de tip neoprotestant: goana dupa realizarea normei de "convertiti", Biblii lasate pe noptiere la hotel si care se schimba odata cu prosoapele de baie, reviste cu hristosi hollywoodiei, evlavii cu batic de nailon, manele increstinate, mimica studiata si ochi rasturnati peste cal la amvon, vindecatori si vindecati pe stadion, apocalipse, termopane, masini de lux, kitsch, fiinta colective abrutizate si manipulate...
Produs al revolutiei indistriale, al instrinarii de obarsii, cultura neoprotestanta nu este altceva decat o telenove spirituala care seamana cu un imens buchet de flori din plastic."
Pr. Vasile Istrate, Zbor spre adancuri, p. 22-23

Stiu de ce imi place asa de mult acest citat, si mai stiu caci cu cat il citesc mai mult cred tot mai tare ca acest parinte a scris sub inspiratia Duhul Sfant ..... Cred ca are mare dreptate si cineva trebuia sa o spuna ....
Mi-ar place sa-mi spuneti ce parere aveti, si poate mai aveti de completat cu ceva "insusiri" lista parintelui de "calitati" ale neoprotestantilor...

Har si Pace de la Domnul!
Sunt crestin neoprotestant penticostal, si va spun drept ca nu ma reprezinta cu nimic aceasta definitie. Va pot spune ca dorinta noastra este sa vedem ca toti cei credinciosii, indiferent cum s-or numi, traiesc ceea ce cred, iar cei care nu cred (si sunt atatia) sa cunoasca Evanghelia, deoarece, spune sfantul apostol Pavel ,,credinta vine in urma auzirii".
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 18:26:59
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Doriana,dar nu ti se pare ciudat ca tu ai avut "revelatia " asta dupa ce l-ai vazut pe pastor,dar doar la iesire?In timpul predicii,ti s-a parut foarte plictisitor.Ti-a placut comportamentul lui,nu parerea lui despre Biblie si interpretarile mincinoase.Atunci,daca tot L-ai cunoscut,acum intoarce-te in Biserica Lui.
Vechi 20.04.2010, 18:46:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Doriana,dar nu ti se pare ciudat ca tu ai avut "revelatia " asta dupa ce l-ai vazut pe pastor,dar doar la iesire?In timpul predicii,ti s-a parut foarte plictisitor.Ti-a placut comportamentul lui,nu parerea lui despre Biblie si interpretarile mincinoase.Atunci,daca tot L-ai cunoscut,acum intoarce-te in Biserica Lui.
Pai asta mi s-a parut si mie...cam lipsit de substanta, pentru ca daca as simti lucrurile asa...m-as putea dupa toti nenii cu fata luminoasa, si cine stie prin ce locuri plictisitoare as putea ajunge, care de fapt nici nu mi-ar suscita interesul...
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:24:10
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ca o concluzie, destul de evidenta:

Cred Doriana, ca tu nu ai stiut niciodata ce cauti, si nu stii nici acum...dar ai obosit sa cauti in stilul in care ai tot facut-o, si simti ca vei fi dezamagita de tine, si ai deveni si mai confuza...daca ai mai cauta in continuare, asa ca preferi sa ramai aici...si sa iti spui, cu glas ridicat: L-am gasit! Sa stiti cu totii ca L-am gasit!"

Doamne ajuta!
Parerea dvs e foarte importanta pentru noi. Please hold the line

Andrusca, ca sa o spun mai finut voi zice doar ca nu pari sa fi gasit ce-mi lipseste mie si, prin urmare, nu ai ce oferi nici macar la nivel de sfat. In rest , acuzatii aud in fiecare zi si vin dintr-o singura directie... Atat.

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Putin inexact: mi-a placut de Dumnezeu care s-a manifestat la un moment dat prin el. Nu in timpul predicii ci in timpul rugaciunii. Omul acela si-a vazut apoi de treaba lui si eu de a mea. Probabil nici acum nu stie ce rol important a avut in viata mea. Dar eu am inteles ce inseamna Dumnezeu si acum nu mai sunt singura indiferent daca omul acela este sau nu, daca cei din jur sunt sau nu, daca sunt pe insula pustie sau in valea umbrei mortii, nu ma mai tem. Si sper ca asta e ultima referire la viata mea personala.

Mai bine te-ai ingrijora tu de ce-ai face pe o insula pustie fara icoane, lumanari si preoti sa-ti ierte pacatele. Mantuirea ta ar fi in pericol, cred...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 20.04.2010 at 19:31:52.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:32:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
1. Am spus; doar o data.
2.Sa zicem ca avem libertatea sa mergem in orice biserica si sa ne rugam.
"Avem" o spui de parca ai fi fost baptista cand de fapt spui ca n-ai fost la baptisti decat o singura data.
Probabil o greseala de exprimare, nu?

Citat:
4. Nu prea, dar avea experiente negative cu altii care s-au cam uitat urat
Crezi ca nu erau aspecte din comportamentul acelor oameni care i-ar fi facut pe altii, poate mai circumspecti, sa-i priveasca urat?

Citat:
5. Ma stiu destul de incapatanata. Intai zic "nu" si apoi "da" . Insa citisem in Biblie, nu mai stiam exact pe unde, ca Dumnezeu a vorbit prin prooroci. Deci mi se parea normal sa o mai faca si azi.
Si la pasajele in care vorbeste despre proroci mincinosi nu ajunsai?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:34:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Citeste Evanghelia dupa Matei cap. 6:5-15. Mantuitorul nu ne-a invatat sa facem spectacol cand ne rugam.

Iar daca citesti tot Noul Testament vei vedea ca Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli se rugau fara nici un fel de coregrafie (adica slujbe sau ritualuri). Rugaciunea crestina reprezinta modul cel mai simplu si mai sincer de a te adresa lui Dumnezeu. Nu este novoie de tot circul acela care da bine la impresia artistica.
Sa intelegem ca vioara, pianul, chitara si alte instrumente cu care se dau spectacole pe la neoprotestanti + cantarile numerotate pe deasupra, nu sunt "coregrafie"?

Nu e asta circ cu impresie artistica?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:39:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"Avem" o spui de parca ai fi fost baptista cand de fapt spui ca n-ai fost la baptisti decat o singura data.
Probabil o greseala de exprimare, nu?
Aveau ei atunci. Acum am si eu.

Citat:
"
Crezi ca nu erau aspecte din comportamentul acelor oameni care i-ar fi facut pe altii, poate mai circumspecti, sa-i priveasca urat?
Nu stiu. Posibil. Ar avea si motive. Unii chiar nu fac cinste slujbei lor.

Citat:
"
Si la pasajele in care vorbeste despre proroci mincinosi nu ajunsai?
Chiar daca as fi ajuns nu cred ca mi-ar fi schimbat felul de a privi lucrurile. Daca exista prooroci mincinosi asta nu inseamna ca nu mai exista prooroci adevarati, nu?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:41:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Chiar daca as fi ajuns nu cred ca mi-ar fi schimbat felul de a privi lucrurile.
Nu crezi ca ai fi fost mai circumspecta? De ce nu?

Citat:
Daca exista prooroci mincinosi asta nu inseamna ca nu mai exista prooroci adevarati, nu?
Corect. Dar nu inseamna ca e musai ca primii care iti ies in cale is aia adevarati.

Pana la urma ce te face sa crezi ca i-ai intalnit pe cei adevarati?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:45:06
Senior Member

Implicit

Citat:

Corect. Dar nu inseamna ca e musai ca primii care iti ies in cale is aia adevarati.

Pana la urma ce te face sa crezi ca i-ai intalnit pe cei adevarati?
Sa-ti zic cum am facut: Am intalnit multi prooroci ai lui Dumnezeu dar pe langa ei si din cei falsi. La inceput ii credeam pe toti. Apoi m-am saturat sa tot fiu mintita si amagita si m-am rugat mult lui Dumnezeu sa ma invete sa-i deosebesc. Acum n-au decat sa minta; slabe sanse sa-i si cred.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32