Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 00:28:07
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Eu atac IDEOLOGIA ASTA STRAINA DE CEA ADEVARATA A APOSTOLILOR.
Care nu se regaseste acolo unde spui ca te-ai dus. Faptul ca t-i se pare e altceva. Aparentele inseala de cele mai multe ori.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:29:54
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Probabil mai mult de 70% din doctrină este la fel.
Nu conteaza, sunt unii care sunt 100% cum trebuie, tin toate randuielile ca la carte.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:32:17
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Pai asta cu 'adeverirea' au tot incercat ideologii lor sa o dreaga, dar au dat-o in bara rau si atunci prefera sa nu aminteasca de 'profetiile' (micinoase) ale unora si altora. De aici apare si furia impotriva Sfintilor Parinti ale caror scrieri sunt la fel de vii si actuale ca la inceput, ca sa nu amintim de vietile lor cu totul exceptionale.
Esti pe langa, mai studiaza. Si nu mai incerca sa demostrezi lucruri clare ca lumina zilei ca nu foloste la nimic.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:32:21
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Care nu se regaseste acolo unde spui ca te-ai dus. Faptul ca t-i se pare e altceva. Aparentele inseala de cele mai multe ori.
Nu-i asa? :)
Mai ales ca aparentele sunt de partea voastra, a NP.
Vechi 17.04.2010, 00:33:53
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Domule,cand dumneata imi spui cu mana pe inima(adica cu toata credinta) "Crezul Crestin" atunci o sa stau la discutii cu dumneata. Pana atunci nu putem avea nimic in comun.
Tare ma mai distrez cu postarile tale!
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:35:00
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
ma bucur sincer pentru tine ca ti-ai venit in fire ca fiul risipitor si te-ai intors la adevar .inceea cei priveste pe unii np[sectARI] DE PE AICI NU FAC DECAT RACOLEZA JALNICA INCEARCA SA ARATE SAU PROSPECTEAZA TERENUL VRAND SA IMBRACE CUMVA GRESITA LOR INVATATURA IN HAINA NOUA ASEMENEA CELEI ORTODOXE SA POATA INSELA MAI USOR.dupa 90au pierdut din resurse fara rezultate si acum incearca o noua abordare si fac studiu de piata sa vada unde au gresit.mizeria pe care au trimis-o atunci ca ajutoare nu mai atrage pe nimeni.au crezut atunci ca gasesc o tara salbatica si sau lovit la cap de cat de putini sau lasat inselati si au schimbat tactica,iar cei ce posteaza nu vor sa invete ci sa fure din tezaurul ortodoxiei si mai ales sa o copieze fara sa plateasca drept de autor
Te-ai prins. E bine sa fi vigilent intotdeauna.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:35:49
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Tu esti chiar purtator de cuvant al cultului adventist, sau doar iti place sa iti petreci timpul pe acest forum
EU cred ca vrea sa atraga in secta lui pe ortodocsii mai slabi care se lasa smintiti usor
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:37:42
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
EU cred ca vrea sa atraga in secta lui pe ortodocsii mai slabi care se lasa smintiti usor
...De ce vorbesti pentru el?
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 01:09:31
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Definitia ta are un scop, judeca (cel putin eu asta simt din start)...pe cand a mea ar fi o realitate, extrem de obiectiva, pentru ca mie daca imi spune cineva...cu ochii injectati de bautura, ca e crestin...eu chiar il cred, pentru stiu sa aud fiecare litera, si astfel daca omul spune " Sunt crestin!!", eu asta inteleg, si am obligatia sa aud ce imi zice el, in orice stare ar fi...si nu sa aud ce imi spun eu!
Nu pot judeca și nici spune despre un om care e biruit de un păcat că nu este creștin. Nu pot face asta pentru că mă uit în viața mea. Au fost uneori perioade lungi (prea lungi) când am fost învins de o patimă sau alta. Nici acum nu sunt deloc în afara oricărui pericol.
Citat:
Atat escapada unui tip crestin, cat si a betivul care nu are de gand sa se schimbe ( desi asta presupune o atenta monitorizare, si o interventie dupa o saptamana, ca sa poti afirma ca nu are de gand sa se schimbe, desi, poate ca el in fiecare zi incearca...si nu reuseste) sunt crestini, crestini pacatosi, mai putin pacatosi..cu caderi, unul mai puternic decat celalat...dar CRESTINI.
Deci nu contează ce face un om, că e un bețiv, că altul e un desfrânat, altul criminal poate, nu contează că lor nici prin cap nu le trece să-și schimbe viața, ei sunt creștini. (Repet ce zici să fiu sigur că am înțeles bine. În același timp sunt uluit)
Citat:
Pai nici un ortodox nu primeste titlul de crestin din partea unui NP, dar sunt retrogradati fara mila de catre NP...cu totii la gramada, ca la Auschwitz, preotii farisei, crestinii ortodocsi superficiali si pacatosi, in fruntea clasamentului pacatosilor de pe Terra.
N-o lua nici chiar așa. Nu doar eu am înmânat ortodocșilor diplome de creștin în dreapta și-n stânga aici pe forum, au făcut-o destui alti NP. Ba încă am înțeles din onele postări ortodoxe că e valabilă și reciproca: până și eu aș putea fi creștin. Bine, unul unul eretic și schismatic, e adevărat dar...

Citat:
Conteaza foarte mult cum traieste, ce crede, si ce vorbeste un crestin, orice crestin...pentru ca asta reflecta starea lui duhovniceasca, transfigurarea lui, si frumusetea sufletului sau, daaar...nu putem cu totii sa ne manifestam la fel, sa parcurgem la unison drumul spre mantuire, pentru ca suntem diferiti, unii mai slabi, altii mai puternici, unii mai perseverenti, altii mai luand si pauze...

Nu poti spune despre cineva care cade, ca nu mai e crestin...in virtutea acestui lucru, pentru ca e ca si cum te pronunti asupra sufletului lui, suflet pe care numai el si-l cunoaste, si Dumnezeu...in rest fiecare privind cu ochii sufletului sau...spre al altora, dar fara a fi indicat sa tragem astfel de concluzii dramatice.
Asta chiar că o cred aproape toți NP.

Citat:
Cum sa zici despre altcineva ca nu e crestin pentru ca bea, dar acelasi protestant...afirma vreodata acest lucru despre el...atunci cand barfeste, judeca, sau e valabil numai pentru ortodocsii " superficiali" si necrestini?
Nu, orice păcat duce la moarte după o definiție biblică. Sunt NP care bârfesc și judecă dar nu doar acestea-s păcatele lor. Și la NP se comit cam toate păcatele omenești. Doar că pe cei care stăruie în ele si nu se pocăiesc nu-i considerăm a fi creștini ci doar NP.

Încă una (serie) și mă duc:
Dacă cineva zice că e creștin, indiferent câte păcate face, indiferent de faptul că stăruie în ele, el este și va rămâne un creștin. Propoziție adevărată?
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 01:24:55
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
experimentezi o traire noua ,
o mare iubire ,
o mare revelatie a dragostei Lui Dumnezeu,
intelegi Cuvantul explicat convingator si inteligent de buni oratori
totul intr-o atmosfera vesela, cu oameni manierati si binecrescuti,
cu orchestre si coruri superbe, cantareti fini si calzi .
Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Trebuia sa inceapa prin ultimele trei, care-s toate chestiuni exterioare ce induc un sentimentalism pe care creierasul nostru il percepe ca fiind mare iubire si mare revelatie. Dar ia dezbraca iubirea si revelatia de toate zambetele si de toti oratorii convingatori si inteligenti (ce corporatist suna) si vezi daca mai are cineva revelatii si iubiri dupa, daca l-ai boteza fara public si pupici, cu discretie si fara atata fanfaronada.
Omul este creeat de Dumnezeu și cu „etajul” emoțional. Nu e nimic rău ca în biserică să existe simțire și emoție în prezența lui Dumnezeu. Și nu este nici un păcat ca cei care predică Cuvântul să o facă cu inteligență și emoție. Păcat ar fi s-o facă acestea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32