![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Fiind și eu încă în interiorul NP aș putea spune că în ai câteva scăpări și mici răutăți care, de altfel, nu afectează foarte mult imaginea de ansamblu: Citat:
Iar oamenii înțelepți nu aveau nevoie de ghilimele. Erau înțelepți și atât. Citat:
Citat:
Citat:
Una peste alta lipsurile și problemele sesizate de tine sunt reale: pacatele sunt la fel de mari ca la ortodocși, mulți îi condamnă „in corpore” pe ortodocși, începând de la a treia generație râvna scade și e nevoie de o nouă revigorare, în destule biserici există tensiuni între generații. Ortodocșii luptă cu alte probleme dar cele prezentate mai sus sunt ale noastre, eu mi le asum și caut soluții pentru ele. Last edited by penticostalulmantuit; 16.04.2010 at 17:00:27. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus, diferentele sunt de fapt o marturie vie a contestarii sectelor/comunitatilor din care s-au tot desprins celelalte...deci eu nu vad in asta nicio comuniune, ci doar o "privire dispretuitoare" aruncata spre ceea ce s-a tot lasat in urma, ca fiind mereu corupt...si in consecinta acestea mi se par diferente mari si deloc de neglijat, sau minimalizat! Deloc de neglijat este si faptul ca absolut fiecare biserica/cult NP are un profet la baza, si fiecare in parte cu o noua interpretare...sau cu un dar diferit. Faptul ca s-au mai pastrat cateva principii, e fara doar si poate ceva normal, dar cred ca realitatea e ca diferentele caracterizeaza aceste denominatiuni, ele stand la baza infiintarii lor...si mai putin ce ar mai avea comun.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așa cum, de exemplu între Biserica Ortodoxă și Biserica Ortodoxă pe Stil Vechi sunt mai puține diferente decât între BO și NP. Citat:
Desprinderea grupurilor de o biserică instituțională ste un fenomen general în creștinism. Și din biserica ortodoxă s-au desprins grupări care acum pretind că sunt adevărata ortodoxie. Evit să dau exemple, le știți. Last edited by penticostalulmantuit; 16.04.2010 at 17:54:36. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred ca diferentele sunt extrem de mari in absolut fiecare cult crestin NP...si care nu sunt doar 10, nici 20 macar...ci chiar mii, mii de denominatiuni NP, si mii de diferente implicit...si ma indoiesc ca acestea ar fi aparut daca chiar ar exista respectarea principiului Sola Scriptura... ![]() Noi avem notiunea de erezie, NP o au?...pot spune despre cei care au plecat putin mai incolo...ca sunt eretici, sau ce afirma ei...cu sinceritate, si obiectivitate despre cei care au duhul tremurator, sarbatoresc Pastele, in timp ce ceilalti...nu consuma carne de porc, tin Sabatul, si nu sarbatoresc Pastele, si nici Craciunul? Va respectati, ati fi dispusi sa treceti la un alt cult, tot NP...de moment ce afirmati ca diferentele sunt mici, si ca sunteti cu totii NP? De exemplu am vazut ca dumneavoastra sarbatoriti Pastele, va adunati in Saptamana Mare, cantati "Hristos a inviat!"....deci mai semanati cu cei din SUA, sau aveti doar acelasi nume..dar de fapt exista diferente de care ei nu stiu? Cum ar privi comunitatile din alte tari aceste diferente?...ca pe ceva imprumutat din Sfanta noastra Traditie, ca pe niste erezii...ca pe niste inselari?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Erezie este acea invatatura care contravine celor crestine (adica, invataturilor lasate de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Definitie corecta, si acestea fiind spuse, cel cu codita nu v-a incercat niciodata, nu v-ati confruntat deloc cu erezii, erori, greseli in ceea ce priveste intelegerea Sfintei Scripturi, nu ati avut ce vindeca, de unde va ridica?
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt purtatorul de cuvant al nimanui.
Citat:
Citat:
Cred ca nu am spus nimic cu asta. Ce vroiai de fapt sa afli? Formuleaza o intrebare mai directa. |
|
|||
|
|||
![]()
EU cred ca vrea sa atraga in secta lui pe ortodocsii mai slabi care se lasa smintiti usor
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Vorbirea în alte limbi la penticostali (cred că asta ați vrut să spuneți cu batjocura „duhul tremurator” 2. Neconsumarea cărnii de porc la adventiști 3. Ținerea sabatului la adventiști 4. Sărbătorirea Paștelui și a Crăciunului. Păi, mai aveți încă pe atâtea și se termină lista. Aceasta nu înseamnă diferente extrem de mari. Înseamnă extrem de puține. Și nu au nimic de a face cu mântuirea. Hai să mă hazardez să zic că reprezintă 1% din doctrine și manifestarea cultului. Celelalte 99% sunt la fel. De altfel nici măcar între BO și NP diferențele doctrinare nu sunt extrem de mari sau de multe. Dacă tot am făcut prostia să dau procente continuu în ea. Probabil mai mult de 70% din doctrină este la fel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oare chiar nu cunoasteti doctrinele acestor culte sau sunteti un fel de 'ecumenist"? Nu cred ca pentru un penticostal este indiferent daca exista Sf. Treime, sau nu. Sau el are darurile Duhului Sfat sau nu? Daca este conditionata mantuirea de tinerea sambetei sau nu. Daca exista iad , rai sau nu ,daca judecata se face dupa moarte sau nu.etc..etc.. Si asta doar intre 'cultele conservatoare'. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|