Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 09:08:45
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Si totusi cine da lectii cui, si cu ce scop...pentru ca eu nu inteleg?

Tu ai trecut de la ortodocsi, si i-ai tot vorbit de rau( desi nici nu mai era neaparat nevoie, de moment ce ai simtit ca nimic din ce aveai aici, nu iti va lipsi)...iar acum spui ca acest lucru e pacat, dar chiar esti sincer deranjata atat de cei care au opinii negative despre Ortodoxie, cat si despre cultele NP, sau...te afecteaza de fapt numai opiniile negative legate de anumite denominatiuni NP?

Tu cand ai parasit Ortodoxia, chiar aveai o opinie obiectiva, sau a fost doar decizia ta...si fara pretentia de a fi si obiectiva in ochii tuturor?
Politica este in floare peste tot. Orice om, cand trece de la un cult la altul, va auzi vorbe rele despre celelalte. Asa-i cu partidele politice se barfesc unii pe altii ca si cum de asta ar depinde existenta lor.

Insa un om sincer cautator va intelege intr-un tarziu , citind in Biblia aia mare si neagra, ca ura si minciuna duc spre iad . Nu ma feresc sa aud/spun ce e rau in denominatia mea. Numai sa fie adevarat si sa nu o condimentez cu resentimente.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 16.04.2010 at 09:11:57.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 09:43:16
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ce vorbesti, dom`le, tu chiar nu ai limite?
adevarul doare?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 09:45:50
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
adevarul doare?
Adevarul te face liber. Te simti mai liber dupa ce ai spus minciunile astea?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 09:57:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Ura ta pe np nu justifica vulgaritatile . Daca nu poti fi un bun si simtit ortodox pastreaza distanta.
asa va invata pastorul sa aduceti injurii cand vi se vadesc pacatele?tu ai adus dicutia si se referea la ortodoxi si nu era vulgaritate?np urasc biserica, ortodoxii pur si simplu va ignora si observa infantilismul abordarii credintei .nu pot pastra distanta cand vad minciunile pe care le vehiculezi la adresa ortodoxlor asa ca tu ar trebui sa postezi mai atent la adresa mea .stiu ca nesimtirea e socotita virtute la sectari nu trebuie sa-mi demonstrezi
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 10:00:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Adevarul te face liber. Te simti mai liber dupa ce ai spus minciunile astea?
da sunt liber .numai dracul spune minciuni celor ce -l urmeaza[np]
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 10:11:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
asa va invata pastorul sa aduceti injurii cand vi se vadesc pacatele?tu ai adus dicutia si se referea la ortodoxi si nu era vulgaritate?np urasc biserica, ortodoxii pur si simplu va ignora si observa infantilismul abordarii credintei .nu pot pastra distanta cand vad minciunile pe care le vehiculezi la adresa ortodoxlor asa ca tu ar trebui sa postezi mai atent la adresa mea .stiu ca nesimtirea e socotita virtute la sectari nu trebuie sa-mi demonstrezi
Copilas, nu stii pe ce lume traiesti de torni atatea minciuni pe metru patrat. Fii un bun ortodox si ignora-i pe raii astia de np. Caci de cate ori intri nu intri sa auzi si tu vreun sfat ortodox sau sa zici vreo vorba buna, ci esti obsedat de np. Incearca un Rudotel, poate te vei simti mai bine.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 10:19:17
Senior Member

Implicit

Citat:
Copilas, nu stii pe ce lume traiesti de torni atatea minciuni pe metru patrat. Fii un bun ortodox si ignora-i pe raii astia de np. Caci de cate ori intri nu intri sa auzi si tu vreun sfat ortodox sau sa zici vreo vorba buna, ci esti obsedat de np. Incearca un Rudotel, poate te vei simti mai bine.
ai vrea dar din pacate cunosc foarte bine np si-i ignor cand tac in rest nu suport minciuna indolenta si prefacatoria lor. ceea ce e minciuna pentru tine e adevar la dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 12:20:34
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Din interiorul cui?

Ai surprins multe adevaruri in post, dar si multe realitati specifice unor secte minuscule sau cu un numar mai mare de membrii aparute te miri pe unde dar mai ales in SUA.

Ca sa nu induci in eroare pe cineva, voi mentiona eu ca postul respectiv nu face referire la denominatiuni crestine respectabile precum cea baptista, adventista, crestina dupa evanghelie si ar mai fi vreo doua.
As dori, maestre atotstiutor ,sa-ti spun ca eram, pana acum 10 ani, a treia generatie de baptisti , cu acte in regula si nu vreo "sectulita minuscula".
Si as vrea sa-ti spun ca aroganta ta si aerul de superioritate si chiar bataia ta de joc fata de ortodocsi sunt caracteristice tuturor acestor :"denominatiuni crestine respectabile" si este primul obiectiv care se inoculeaza tuturor membrilor lor, in Romania bineinteles.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 15:21:33
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Politica este in floare peste tot. Orice om, cand trece de la un cult la altul, va auzi vorbe rele despre celelalte. Asa-i cu partidele politice se barfesc unii pe altii ca si cum de asta ar depinde existenta lor.

Insa un om sincer cautator va intelege intr-un tarziu , citind in Biblia aia mare si neagra, ca ura si minciuna duc spre iad . Nu ma feresc sa aud/spun ce e rau in denominatia mea. Numai sa fie adevarat si sa nu o condimentez cu resentimente.
Ok, deci e normal sa spui pana la urma ce te-a dezamagit in locul pe care ai ales sa il parasesti...

De ce cataloghezi orice lucru negativ, spus ca o realitate, sau concluzie a cuiva care a vazut cam in ce ape se scalda o anumita secta...drept minciuna, si nu alegi sa respecti opinia cuiva, sau sentimentul pe care il are...ca fiind obiectiv in dreptul lui, pentru ca asa este de fapt?

De exemplu mie daca imi spune cineva de alta denominatiune ca un preot e avar, are Maseratti, sau face trafic de masini...nu spun ca e minciuna, ci doar ca da...se intampla si de astea, pana la urma totul e posibil...insa in acelasi timp, fiind obiectiva, afirm cu certitudine ca sunt extrem de multi preoti ortodocsi model..sau ma rog, asa cum ii prefera unii...fara bani, fara masina, sau cu Dacia...mergand prin noroi pentru a ajunge la casele enoriasilor, care nu primesc nici macar banii pentru pomelnic...si sume frumusele, nu 50 Ron.

Deci...de ce absolut orice sectant infirma orice opinie negativa a cuiva...protestand furibund, si spunand...e o minciuna, spui numai minciuni, acela ori nu mai e baptist( sa zicem), ori nici nu a fost vreodata...de ce faceti asta, si de ce alegeti sa nu mai fiti obiectivi...ci doar sa ascundeti totul?

Care va e scopul...si de ce nu recunoasteti nimic, ci sunteti invatati sa prezentati doar o imagine, si nu realitatea?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 15:24:52
Senior Member

Implicit

Daca vrei eu pot sa culeg exagerarile [sa nu zic altfel] din mesajul cu pricina. Dar o las pe autoare, poate se uita mai atent la ce a scris.

Citat:
. Nu ma feresc sa aud/spun ce e rau in denominatia mea. Numai sa fie adevarat si sa nu o condimentez cu resentimente.
Si sa fie spre indreptare, as mai adauga. Nu sa indemne la ura interdenominationala, ca nu-i frumos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32