Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 20:54:16
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Da, ai dreptate, e un păcat de care trebuie să ne pocăim.
Ăsta a fost, în destule cazuri, unul din tertipurile cu care ne-am câștigat adepții și apoi i-am păstrat, dar acum ar trebui să ne lăsăm de el.
Hmmm...hai ca vin si eu sa adaug " Chiar esti o raritate!"

Daaaar, ca sa nu iti creasca inimioara prea tare, adaug (pentru ca de felul meu sunt en garde)sper sa nu fie tot o tactica...si tot pentru pentru a castiga adepti, dar altfel...prin alte metode, pentru ca cele vechi au cam fost deconspirate!!!
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 20:55:47
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Aaaa...si de ce exagerezi Doriana, afirmand ca te simti ca acasa intre ortodocsi???

Care e scopul acestei afirmatii...cand tu nu te simteai bine intre ei, in Biserica Ortodoxa...si ai gasit sentimentul pe care il cautai, si pe Dumnezeu...in cultul penticostal?
Poate e greu de înțeles Andrusca dar nu e o exagerare. Și eu mă simt ca acasă între ortodocșii adevărați. E ca și cum ai fi într-o familie în care ceilalți, din neștiință te consideră un frate vitreg sau un lup dar tu știi că ei sunt frații tăi.
Felul în care te simți depinde de teologia pe care ai adoptat-o.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 21:00:51
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Daaaar, ca sa nu iti creasca inimioara prea tare, adaug (pentru ca de felul meu sunt en garde)sper sa nu fie tot o tactica...si tot pentru pentru a castiga adepti, dar altfel...prin alte metode, pentru ca cele vechi au cam fost deconspirate!!!
E o tactică, te-ai prins. De fapt sunt un Cal Troian neoprotestant.
Ca, de altfel, mai toți NP de pe aici.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 21:02:15
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Si totusi ce legatura are faptul ca intrand pe acest forum ti-ai schimbat parerea despre Ortodoxie...in rau (pentru ca asta ai afirmat de fapt) cu faptul ca citind Pravila bisericeasca, ai gasit pe acolo lucruri care te-au intristat, sau contrariat?

Ori forumul te-a facut sa iti schimbi opinia, ori ceea ce ai citit in Pravila bisericeasca?
Sunt de mult timp pe forum. Am avut diferite nume (fiind banat, nejustificat, de multe ori). In tot acest timp, pentru a putea raspunde unor intrebari, a trebuit sa citesc lucrari ortodoxe (iar de la aceste lecturi am devenit curios sa citesc si altele). Asa am ajuns sa cunosc unele lucruri care m-au dezamagit, referitor la ortodoxie.

Daca nu intram pe forum, poate nu eram curios sa citesc acele lucrari.

Citat:
Chiar e adevarata aceasta afirmatie, sau afirmi acest lucru doar ca sa dea bine, apeland la diplomatie..atunci cand vine vorba doar de cultul tau?
Este chiar adevarata. A barfi despre altii nu este ceva crestinesc. Asta nu inseamna ca nu semai scapa cate o idee nepotrivita pentru o biserica crestina.

Important este sa ai ceva impotriva invataturilor gresite. La acest capitol, condamnam si greselile facute de altii si cele facute de noi.

Citat:
Totusi, daca al tau cult nu ar fi preocupat de erorile celorlalti, atunci el nu ar exista acum...si nici nu ar avea cui, si pentru ce sa mai faca prozelitism, pentru ca asta ar insemna ca cei din jur nu mai au nevoie...de alte mesaje!!!
Nu preocuparea pentru erorile celorlalti duc la existenta unei biserici crestine.

Si, nu este vorba de prozelitism (rautacioasa expresie). Personal, sunt interesat ca tot mai multi oameni sa cerceteze cu pasiune si dorinta de adevar Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). In rest, ... sa-i mane Dumnezeu unde va vrea. Cred ca la fel gandesc multi din fratii mei de credinta protestanti sau neo-protestanti.

Citat:
In fine, la inceputul postarii...chiar ai fost foarte direct, si ai spus concret ce erori ai intalnit...tot in Ortodoxie, in schimb cand vine vorba de cultul tau...numai de bine, si ca sa nu para chiar suspect, ceva abstract lasi sa iti scape acolo, dar atent controlat!!!
Andrusca, as discuta despre greselile noastre (ca avem si noi destule bube) dar nu este timp pentru ca trebuie sa raspund (raspundem) la multele minciuni spuse.

Discutiile de pe acest forum au mai avut un efect, pentru mine (in afara de dezamagirile referitoare la ortodoxie). Fiind nevoit sa raspund la o sumedenie de minciuni, am ajuns la o usoara convingere ca biserica din care fac parte poate fi ataca numai pe calea neadevarului. Poate si alti neo-protestanti au trait acelasi sentiment.

Citat:
Nu as vrea sa generalizez, insa parca prea toti NP critica Ortodoxia fara nicio retinere, si la unison, ca sa pot crede macar...ca acestea sunt cazuri disparate, chiar rarisime, si doar o preocupare individuala, care nu ar caracteriza deloc...cultele NP.
Considera ca nu biserica este criticata ci invataturile gresite ale bisericii. Poti contracara aceste atacuri cu argumente din Sfanta Scriptura. Eu asa as face (si cred ca am facut, atunci cand s-au facut afirmatii referitoare la biserica din care fac parte).
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 21:06:00
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu-L cunosteam pe Dumnezeu si nu stiam ca daca-L intreb imi va raspunde.
Nu il cunosteai, dar Biserica Ortodoxa...vorbea de El totusi!!!???
Citat:
Andrusca, eu nu am plecat din BO, caci nu am fost crestina inainte, desi parintii mei se considerau. A fost o zi cand am fost pusa fata in fata cu maretia lui Dumnezeu. Si asta s-a intamplat la penticostali, desi Il cautasem si la azs, baptisti, ortodocsi. Si dupa ce L-am gasit m-am bucurat foarte si am primit botezul. Deci am crezut si m-am botezat, cum scrie in Biblie. Acum ma straduiesc sa merg dupa El.
Poti sa detaliezi putin aceasta afirmatie?

E cumva o alta formulare a textului: Romanii nu sunt crestini, pentru ca avorteaza, beau tuica, si exista cersetori pe sub poduri?

Daca cineva face un pacat, sau daca tu vezi un om cu o halba de bere in fata, si cu tigara in coltul gurii...iti spui ca nu e crestin, si il contrazici daca el spune ca e ortodox?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 21:17:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Nu il cunosteai, dar Biserica Ortodoxa...vorbea de El totusi!!!???
Nu stiu. In rarele ocazii cand mergeam la biserica auzeam preotul cantand ceva neinteligibil. La spovedanie mi se spunea doar ca sunt iertata, nimic despre Hristos, la manastire iar cantece...Poate eram eu grea de cap [desi eram premianta ]

Citat:
Poti sa detaliezi putin aceasta afirmatie?

E cumva o alta formulare a textului: Romanii nu sunt crestini, pentru ca avorteaza, beau tuica, si exista cersetori pe sub poduri?
Sa fii crestin presupune ceva mai mult decat un botez, anume o traire cu Hristos. te asigur ca parintii mei nu aveau asa ceva, nici eu.

Citat:
Daca cineva face un pacat, sau daca tu vezi un om cu o halba de bere in fata, si cu tigara in coltul gurii...iti spui ca nu e crestin, si il contrazici daca el spune ca e ortodox?
Eu il cred ca e ortodox. Ramane de vazut cat e de crestin.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 21:48:17
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Nu-L cunosteam pe Dumnezeu si nu stiam ca daca-L intreb imi va raspunde.

Andrusca, eu nu am plecat din BO, caci nu am fost crestina inainte, desi parintii mei se considerau. A fost o zi cand am fost pusa fata in fata cu maretia lui Dumnezeu. Si asta s-a intamplat la penticostali, desi Il cautasem si la azs, baptisti, ortodocsi. Si dupa ce L-am gasit m-am bucurat foarte si am primit botezul. Deci am crezut si m-am botezat, cum scrie in Biblie. Acum ma straduiesc sa merg dupa El.
Vezi draga mea ca degeaba ma acuzi ca generalizez, dar chiar tu recunosti ca 'Nu-L cunosteai pe Dumnezeu si nici crestina ortodoxa n-ai fost." Ceea ce uni zic ca este ortodoxia si mai ales cei care chiar nu stiu ce este si repeta niste afirmatii sau interpretari ale altora, este jenant pentru cei ce studiaza si citesc .
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 21:50:00
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Vezi draga mea ca degeaba ma acuzi ca generalizez, dar chiar tu recunosti ca 'Nu-L cunosteai pe Dumnezeu si nici crestina ortodoxa n-ai fost." Ceea ce uni zic ca este ortodoxia si mai ales cei care chiar nu stiu ce este si repeta niste afirmatii sau interpretari ale altora, este jenant pentru cei ce studiaza si citesc .
Am fost ortodoxa dar nu crestina. Deci apartineam de biserica ortodoxa dar nu eram cu Hristos pentru ca nici nu-L cunosteam, asa cum Il cunoasteti unii dintre voi. [crestin = ucenic al lui Hristos]
Sincer, Gabriella, tu chiar crezi ca ma face crestin un botez daca nu traiesc cu Hristos? Adica, trebuie sa ma botez, dar daca nu Il am pe El e degeaba.

PS- nu te mai jena si tu asa usor, ca tot repeti asta...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 16.04.2010 at 22:00:05.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 22:18:19
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am fost ortodoxa dar nu crestina. Deci apartineam de biserica ortodoxa dar nu eram cu Hristos pentru ca nici nu-L cunosteam, asa cum Il cunoasteti unii dintre voi. [crestin = ucenic al lui Hristos]
Sincer, Gabriella, tu chiar crezi ca ma face crestin un botez daca nu traiesc cu Hristos? Adica, trebuie sa ma botez, dar daca nu Il am pe El e degeaba.

PS- nu te mai jena si tu asa usor, ca tot repeti asta...
Cum adica erai ortodoxa, dar nu crestina...sa inteleg ca Ortodoxia=Hinduism?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 22:23:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum adica erai ortodoxa, dar nu crestina...sa inteleg ca Ortodoxia=Hinduism?
In cazul meu ortodoxia era doar un nume cu care semnam la recensamant.
Crestin inseamna ucenic al lui Hristos, iar eu nu eram asa ceva.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32