![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daaar, mormonii sunt crestini...si nu altceva, iar daca e sa fim sinceri, crestinismul nu poate fi crestinism pana la un punct, dupa care e nimic, exista trepte duhovnicesti poate, dar sub nici una din acestea nu inceteaza cineva sa fie crestin...transformandu-se in altceva !!! Nu, termenul de crestin...se refera in egala masura la toti cei care cred in Hristos, cred in El...si nu in zeul Visna! ![]() Trairea unui crestin, nu are cum sa fie evaluata de catre un penticostal, sau un adventist...pentru ca am repetat acest concept de zeci de ori, un om daca e vazut beat in sant...nu isi schimba optiunea, iar faptul ca e beat, nu inseamna ca se converteste la un alt cult, sau alta religie...ci doar ca e acelasi crestin, mai slab...sau surprins intr-o cadere, si judecat ciudat de urat, si de limitat de catre un sectant...care crestin fiind, il vede pe un alt crestin, ca pe un necrestin, doar pentru ca..pacatuieste!!!!! ![]() Eu daca maine ma voi ameti, nu voi inceta nicio clipa sa fiu crestina ortodoxa, ci doar as avea o cadere...dar fiind aceeasi crestina ortodoxa, de dinainte de acest incident...si ramanand in continuare! Sper sa ma fi facut inteleasa...subliniez, crestina fiind...si nu mayasa! Si apropos, daca spun pe aici lucruri nepotrivite...ce ajung, ca am inteles ca sunt retrogradata din functia de crestin pe loc, deci ma poti ajuta?
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Vorbești de o escapadă a tipului la birtul din colț sau de un bețiv care nu are nici un gând să se schimbe? Citat:
Citat:
![]() Acum pe bune, ce este un creștin? Eu am dat definiția mea. Vrei s-o dai și tu pe a ta? Ai dat deja una de fapt: cel care crede în Hristos. Dezvoltă puțin. Nu contează cum trăiește, ce crede, cum vorbește? Last edited by penticostalulmantuit; 16.04.2010 at 23:19:08. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Conteaza foarte mult cum traieste, ce crede, si ce vorbeste un crestin, orice crestin...pentru ca asta reflecta starea lui duhovniceasca, transfigurarea lui, si frumusetea sufletului sau, daaar...nu putem cu totii sa ne manifestam la fel, sa parcurgem la unison drumul spre mantuire, pentru ca suntem diferiti, unii mai slabi, altii mai puternici, unii mai perseverenti, altii mai luand si pauze...dar cu totii fiind crestini, o data ce am optat pentru Crestinism, sau nu am luat-o pe alte cai...necrestine. Nu poti spune despre cineva care cade, ca nu mai e crestin...in virtutea acestui lucru, pentru ca e ca si cum te pronunti asupra sufletului lui, suflet pe care numai el si-l cunoaste, si Dumnezeu...in rest fiecare privind cu ochii sufletului sau...spre al altora, dar fara a fi indicat sa tragem astfel de concluzii dramatice. Cum sa zici despre altcineva ca nu e crestin pentru ca bea, dar acelasi protestant...afirma vreodata acest lucru despre el...atunci cand barfeste, judeca, sau e valabil numai pentru ortodocsii " superficiali" si necrestini? ![]()
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Încă una (serie) și mă duc: Dacă cineva zice că e creștin, indiferent câte păcate face, indiferent de faptul că stăruie în ele, el este și va rămâne un creștin. Propoziție adevărată? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfantul Petru, daca ar fi fost surprins de ochii obiectivi ai unui sectant, si prima oara cand s-a lepadat de Hristos, si a 2 a oara...si a 3 a, il considerau mort, kaput...si necrestin? Citat:
Aceasta afirmatie e un neadevar, o contradictie de termeni, o alaturare nefericita " Eram catolic, dar nu eram crestin!"...si orice explicatie ar da un sectant acestei afirmatii, poate fi doar o gluma. Afirmatia ar trebui sa sune doar asa " Am fost ortodox/catolic...dar nu ma simteam induhovnicit, nu simteam ce simt acum, de cand fac parte din cultul penticostal/adventist/baptist! Cata vreme am fost catolic, nu prea intelegeam multe din ceea ce imi spunea, sau canta preotul catolic/ortodox CRESTIN, in BISERICA CRESTINA...si nu il simteam pe Hristos acolo, asa cum Il simt aici...intr-un alt loc crestin!!!!!!!!!"
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Hmm, da.. poate merge si in cer fix cu pacatele alea in coada, si cu pocainta in fata...cu smerenie, si asta poate dupa vreo 2 zile, sau de ce nu 30 de minute dupa ce il vezi tu dand cu toporul in cap cuiva.
Care ar fi continuarea a ceea ce poti tu vedea intr-un moment, si eticheta drept necrestin, un crestin pentru ca il surprinzi fix in momentul in care pacatuieste...si nu mai poti vedea dupa, pentru ca nu poti, si nici un om nu poate, fie el penticostal, ortodox, catolic, evanghelist, ci numai Dumnezeu?
|
||||
|
||||
![]()
In plus:
Ce inseamna termenul necrestin mai exact, pentru ca din nou ceva nu se leaga...parca cineva nu ar fi stiut ce vrea sa spuna de fapt, si ar fi lasat-o asa in papusoi? Eu daca m-as converti la cultul penticostal, si l-as intreba atat pe pastor: Dom' pastor, eu daca eram ortodoxa pana acum 5 zile, si acum sunt penticostala...ce eram, crestina, sau ce, conform cunostintelor dumneavoastra? Tin sa va pun in tema cu faptul...ca daca imi dati un raspuns ilogic, eu ma ridic si plec acum de pe scaunel!Daca eu nu faceam pacate mari, ci doar ca nu intelegeam ce lalaie preotul ortodox in Biserica din Cuca Macaii, eram necrestina dom' Pastor...sau crestina?" ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|