Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Din cate am auzit, francezii ii spun bulgare de zăpadă (boulle de neige). Este desertul meu favorit. Pe locul al doilea, dar la mare distanță, se află crema de zahăr ars. Pe locul al treilea este ceva specific Moldovei și care nu seamănă cu nimic: alivanca. O prăjitură care are mămăliga la bază, dacă vă puteți imagina.
|

Sunt moldoveanca la baza, iar alivenci, poale-n brau si invartita am mancat din belsug in copilarie.
Se poate ca "boulle de neige" sa fie o alta prajitura. Din reteta pe care a afisat-o d-na Laura, seamana foarte bine cu ce am mancat aici drept "ile flotante". Si mai poate fi un aspect: "boulle de neige" in Nordul Frantei (ca doar e mai mult rece decat cald in acele regiuni), si "ile flotante" in Sud (unde locuitorii sunt excesiv de mandri de soarele din regiune si boteaza totul ca sa para specific local

). Maria si palaria...
Ce bine ca mi-ati amintit de alivenci! Eheee, amintiri, amintiri!