![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Petrecere frumoasa !
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur pentru reusita retetei si de placerea sarbatoritului de a fi ingurgitat asemenea delicatete!Doamne ajuta !
![]()
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]()
painea de casa
se ia un pogon de pamant ,din ala cu cernozomu bun care mai inainte a fost cultivat cu porumb sau mazare ca sa se asigure ciclicitatea culturilor sau care a fost lasat necultivat in anul precedent 1.Aratul pamantului ,se face in septembrie 2.Semanatul graului .10 saci cu grau din cel mai bun, de samanta,tratati sa nu il manance rozatoarele pe camp, incarcati in caruta cu cal si carati la semanatoarea din camp ,cam prin octombrie 3.in noiembrie-decembrie graul rasare 4.ianuarie -februarie germineaza sub stratul de zapada 4.martie-aprilie incepe maturizarea.Atunci f.important sa afli cum e care e starea graului...te duci in camp sa vezi . 5.mai-iunie uscarea spicelor 6.in iulie se face recoltarea graului,dar numai la coacerea deplina a boabelor.Recolatea se face cu combinele,gloriile care varsa graul in remorca unui tractor care trebuie sa mearga paralel cu gloria.urmeaza si recoltarea paielor de pe camp 7.in august se incarca iar saci cu grau in caruta si se merge la moara.se obtine in sfarsit faina . sa aveti rabdare;o sa postez si reteta de paine de casa,radbare... Last edited by o_tzaranca; 14.04.2010 at 17:12:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Este o reteta f usor de facut si de catre cei cu mai putin talent culinar si fara dorinta de a excela in bucatarie (asa ca mine).
Ingrediente: - 2 piepti de pui - 2 cartofi potriviti - usturoi - 3-4 linguri ulei - 100 ml apa - sare, piper, oregano, cimbru si alte condimente dupa gust - o punga “fino” pt cuptor Se impaneaza carnea cu usturoi si se pune in punga, se pun cartofii taiati cubulete, se adauga apa si uleiul si se presara condimentele. Se inchide punga si se lasa 30 de minute la foc potrivit, dupa care se rupe punga si se mai lasa 20-30 de minute la cuptor pentru a se rumeni.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
1 pui; 100 g unt; 500 g ceapa;1 legatura marar;1 kg rosii coapte dar tari; 1 ceasca smantana; 1 lingura faina; sare, un praf de piper
Puiul se taie bucati, se sareaza, pipereaza si se da prin faina, apoi se pune la prajit in unt incins.Se toaca ceapa Cand s-a rumenit carnea, se scoate si se pune in locul ei ceapa la calit pana se coloreaza. Rosiile se toaca marunt. Cand ceapa si-a schimbat culoarea se pun carnea si rosiile, o jumatate de ora. Se toaca mararul, se freaca cu smantana. Cand e gata, se amesteca si smantana si se serveste cu mamaliga.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
||||
|
||||
![]()
5 pastravei de 200 g ;1 ceasca de smantana; 50 g unt; 1 pahar pesmet
1 ceasca de ulei; sare (merge si piper sau paprica) Pastraveii se spala, se curata se sareaza un pic, apoi se lasa sa astepte o ora. Se freaca unt cu smantana. Se imbraca pestii in smantana, se dau prin pesmet, apoi iar prin smantana si iar prin pesmet, sa fie coaja groasa. Se incinge ulei mult, se pun pestii la prajit pana se rumenesc. Pastravii cu smantana se servesc si cu o ceasca de smantana alaturi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca punem drojdie ...nu prea e traditional.. azima ..nu putem, ca nu suntem evrei... cica ar fi o planta ,din care se face aluatul ...dar taranii s-au modernizat si au uitat de traditii.continui cercetarile.. oricum sa ai rabdare ,asa cum vezi ... taranul are rabdate aproape un an sa se faca graul. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|