Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 11.04.2010, 17:45:37
laraG laraG is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 425
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Astazi voi manca "îles flotantes" sub forma de tort ( este ziua lui Philippe). Situatie exceptionala, pentru ca ma feresc de astfel de "dulcegarii" poate si din pricina metabolismului lent.

Pe seara, o tura luuuuuuuunga pe plaja, in pas alergator, pentru a da pe apa sambetei caloriile acumulate.
La multi ani si multe bucurii!Sa fiti fericiti!
Petrecere frumoasa !
__________________
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 11.04.2010, 23:45:58
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.900
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laraG Vezi mesajul
La multi ani si multe bucurii!Sa fiti fericiti!
Petrecere frumoasa !
Sarbatoritul iti multumeste.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 12.04.2010, 15:28:33
laraG laraG is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 425
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Sarbatoritul iti multumeste.
Ma bucur pentru reusita retetei si de placerea sarbatoritului de a fi ingurgitat asemenea delicatete!Doamne ajuta !
__________________
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5)
Reply With Quote
  #4  
Vechi 14.04.2010, 02:06:12
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 462
Implicit

painea de casa

se ia un pogon de pamant ,din ala cu cernozomu bun care mai inainte a fost cultivat cu porumb sau mazare ca sa se asigure ciclicitatea culturilor sau care a fost lasat necultivat in anul precedent

1.Aratul pamantului ,se face in septembrie
2.Semanatul graului .10 saci cu grau din cel mai bun, de samanta,tratati sa nu il manance rozatoarele pe camp, incarcati in caruta cu cal si carati la semanatoarea din camp ,cam prin octombrie
3.in noiembrie-decembrie graul rasare
4.ianuarie -februarie germineaza sub stratul de zapada
4.martie-aprilie incepe maturizarea.Atunci f.important sa afli cum e care e starea graului...te duci in camp sa vezi .
5.mai-iunie uscarea spicelor
6.in iulie se face recoltarea graului,dar numai la coacerea deplina a boabelor.Recolatea se face cu combinele,gloriile care varsa graul in remorca unui tractor care trebuie sa mearga paralel cu gloria.urmeaza si recoltarea paielor de pe camp
7.in august se incarca iar saci cu grau in caruta si se merge la moara.se obtine in sfarsit faina .


sa aveti rabdare;o sa postez si reteta de paine de casa,radbare...

Last edited by o_tzaranca; 14.04.2010 at 17:12:56.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 16.04.2010, 12:10:54
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit Piept de pui cu cartofi la cuptor

Este o reteta f usor de facut si de catre cei cu mai putin talent culinar si fara dorinta de a excela in bucatarie (asa ca mine).

Ingrediente:
- 2 piepti de pui
- 2 cartofi potriviti
- usturoi
- 3-4 linguri ulei
- 100 ml apa
- sare, piper, oregano, cimbru si alte condimente dupa gust
- o punga “fino” pt cuptor

Se impaneaza carnea cu usturoi si se pune in punga, se pun cartofii taiati cubulete, se adauga apa si uleiul si se presara condimentele. Se inchide punga si se lasa 30 de minute la foc potrivit, dupa care se rupe punga si se mai lasa 20-30 de minute la cuptor pentru a se rumeni.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #6  
Vechi 16.04.2010, 17:47:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
painea de casa

se ia un pogon de pamant ,din ala cu cernozomu bun care mai inainte a fost cultivat cu porumb sau mazare ca sa se asigure ciclicitatea culturilor sau care a fost lasat necultivat in anul precedent

1.Aratul pamantului ,se face in septembrie
2.Semanatul graului .10 saci cu grau din cel mai bun, de samanta,tratati sa nu il manance rozatoarele pe camp, incarcati in caruta cu cal si carati la semanatoarea din camp ,cam prin octombrie
3.in noiembrie-decembrie graul rasare
4.ianuarie -februarie germineaza sub stratul de zapada
4.martie-aprilie incepe maturizarea.Atunci f.important sa afli cum e care e starea graului...te duci in camp sa vezi .
5.mai-iunie uscarea spicelor
6.in iulie se face recoltarea graului,dar numai la coacerea deplina a boabelor.Recolatea se face cu combinele,gloriile care varsa graul in remorca unui tractor care trebuie sa mearga paralel cu gloria.urmeaza si recoltarea paielor de pe camp
7.in august se incarca iar saci cu grau in caruta si se merge la moara.se obtine in sfarsit faina .


sa aveti rabdare;o sa postez si reteta de paine de casa,radbare...
Sa ne spui daca merge facuta si la aparatele de facut paine ! Eu zic ca da , dar astept si confirmarea ta !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #7  
Vechi 17.04.2010, 12:04:11
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit Pui cu rosii si smantana

1 pui; 100 g unt; 500 g ceapa;1 legatura marar;1 kg rosii coapte dar tari; 1 ceasca smantana; 1 lingura faina; sare, un praf de piper

Puiul se taie bucati, se sareaza, pipereaza si se da prin faina, apoi se pune la prajit in unt incins.Se toaca ceapa
Cand s-a rumenit carnea, se scoate si se pune in locul ei ceapa la calit pana se coloreaza.
Rosiile se toaca marunt. Cand ceapa si-a schimbat culoarea se pun carnea si rosiile, o jumatate de ora.
Se toaca mararul, se freaca cu smantana. Cand e gata, se amesteca si smantana si se serveste cu mamaliga.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #8  
Vechi 17.04.2010, 12:04:56
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit Pastravi cu smantana

5 pastravei de 200 g ;1 ceasca de smantana; 50 g unt; 1 pahar pesmet
1 ceasca de ulei; sare (merge si piper sau paprica)

Pastraveii se spala, se curata se sareaza un pic, apoi se lasa sa astepte o ora. Se freaca unt cu smantana. Se imbraca pestii in smantana, se dau prin pesmet, apoi iar prin smantana si iar prin pesmet, sa fie coaja groasa. Se incinge ulei mult, se pun pestii la prajit pana se rumenesc.
Pastravii cu smantana se servesc si cu o ceasca de smantana alaturi.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #9  
Vechi 28.04.2010, 19:30:33
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 462
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa ne spui daca merge facuta si la aparatele de facut paine ! Eu zic ca da , dar astept si confirmarea ta !
nu merge la aparate sigur ,are nevoie sa creasca si nu mai stim cu ce creste.
daca punem drojdie ...nu prea e traditional..
azima ..nu putem, ca nu suntem evrei...
cica ar fi o planta ,din care se face aluatul ...dar taranii s-au modernizat si au uitat de traditii.continui cercetarile..

oricum sa ai rabdare ,asa cum vezi ... taranul are rabdate aproape un an sa se faca graul.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26