![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Tare delicios mai este acest topic. Te saturi numai citindu-l! Nu am un emoticon pofticios....
|
||||
|
||||
![]()
Un astfel de emotion nici n-ar incapea pe cat de dolofan e ! Oricum rteta asta de clatite e super !
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 06.04.2010 at 23:30:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente
1 kg mere,2 oua,80-100 g stafide,150g miez de franzela inmuiata in lapte si stors bine, 150 g de zahar Mod de preparare: se spala merele,se taie un capac si se scobesc.Miezul merelor se amesteca cu ouale,stafidele,miezul de franzela si zahar dupa gust ( nu se pune tot). Se umplu merele se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau margarina si se coc la cuptor cca 25 de minute ( pana se caramelizeaza).din zaharul ramas se face un sirop gros cu care se glazureaza merele coapte.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|||
|
|||
![]()
Am mancat odata, in Moldova, un desert care se numea "lapte de pasare". Stie cineva dintre dumneavoastra o astfel de reteta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 l de lapte,6 oua,200 g.zahar,1 lingurita de faina alba sau amidon alimentar, vanile,o lingura de rom ; Se fierbe laptele cu vanilia(baton).Se bat albusurile spuma dupa care se adauga 100 g. zahar cate putin batandu-se in continuare pana la terminarea cant.de zahar si spuma devine destul de tare, sa nu se desprinda de pe tel.Nu se foloseste mixerul sau robotul pentru a face spuma, ci numai telul. Cand laptele da in clocote se trece pe foc mai mic si cu o lingura obisnuita pentru supa , se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura cu ajutorul unei lingurite, in cratita cu lapte.Se formeaza astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita .Se tin cca 2 min.in laptele care fierbe, in continuare la foc mic,se intorc usor pe cealalta parte tinindu-se inca pe atata.Se scot cu lingura cu gauri, si se aseaza pe o sita ca sa se scurga.Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, de doua lucruri sa se tina seama :sa nu fiarba laptele in clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu se tina prea mult la foc. Separat se freaca galbenusurile cu cealalta 100 g. de zahar si o lingurita de faina (galbenusurile se pot mixa cu robotul ).Se toarna incet laptele strecurat de resturile ramase de la baton si de la albusuri.Se da totul pe foc mic, amestecand pana incepe sa se lege.Cand crema s-a racorit, se adauga o lingura de rom, se toarna in platoul in care va fi servit , iar deasupra se aseaza oule din albus. Pofta buna !
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
Intrucat aseara am reincercat reteta pe care o stiu pentru Tiramisu si mi-a iesit bine, o scriu si aici pentru ca acest desert e usor de facut si foarte gustos.
Ingrediente 450 g piscoturi (2 cutii); 4 galbenusuri; 125 ml vin Marsala sau lacrima lui Ovidiu;125 g zahar; 500 g branza Mascarpone; 225 ml frisca batuta; 350 ml cafea sau espresso sau capucino/3 in 1 pentru cei care nu beau cafea (asa ca mine );1 lingura de zahar; 2 linguri de lichior Baileys (optional) Mod de preparare Se face cafeaua/capucino. Se dizolva lingura de zahar si se pune la frigider. Daca vi se pare amara mai puneti putin zahar. Se bat galbenusurile si zaharul cu mixerul cateva minute, pana se fac ca o crema. Se adauga vinul si se amesteca pana se incorporeaza. Acest amestec se pune intr-o craticioara la bain marine. Se amesteca continuu sa nu faca cocoloase si se lasa pana aproape de punctul de fierbere, cand s-a ingrosat (arata ca un aluat de clatite mai gros). Se amesteca Mascarpone intr-un castron mai mare pana nu mai are nici un cocolos. Se adauga crema din galbenusuri fierbinte si se amesteca bine pana devine o crema omogena. Peste ele se adauga frisca batuta (fara zahar) si se amesteca cu o lingura sa se incorporeze. Nu amestecati cu mixerul pentru ca riscati sa faceti frisca unt. Intr-o tava sau platou se monteaza Tiramisu: intr-o farfurie adanca se amesteca cafeaua cu lichiorul. Se inmoaie piscoturile 2-3 secunde fiecare si se pun in coloane pe toata suprafata tavii. Se pune o jumatate din crema peste piscoturi si se intinde uniform. Se inmoaie restul de piscoturi si se aranjeaza la fel. Peste ele se pune cealalta jumatate de crema. Deasupra se cerne cacao sau ciocolata data prin razatoare si se lasa minim 3 ore la frigider. O varianta mai simpla pt Tiramisu e cea in care se foloseste crema la plic care se face f repede adaugand doar lapte, crema se pune peste piscoturile inmuiate in cafea.capucino/ciocolata calda si apoi se lasa la racit. Pofta buna!
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|||
|
|||
![]()
Reteta pentru "lapte de pasare" pare a fi aceeasi cu ceea ce francezii numesc "ile flotante". Delicioasa!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Astazi voi manca "îles flotantes" sub forma de tort ( este ziua lui Philippe). Situatie exceptionala, pentru ca ma feresc de astfel de "dulcegarii" poate si din pricina metabolismului lent.
![]() Pe seara, o tura luuuuuuuunga pe plaja, in pas alergator, pentru a da pe apa sambetei caloriile acumulate. ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|