![]() |
![]() |
|
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
HRISTOS A INVIAT .Sa ne hranim cu masura si sa lasam putin loc si pt duhl sfant .Am citat din sf Serafinm de Sarov .
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Se pot prepara cu ce a ramas din prepararea celorlalte bucate.
Se taie ouale fierte in doua, pe lungime. Galbenusul se scoate, iar albusul se pune deoparte intr-un castronel. Se amesteca o parte din galbenus cu doi, trei ficatei fierti, doi trei castraveciori taiati cubulete marunte si scursi bine de zeama, putin marar, patrunjel, branza de orice fel data prin razatoare. Se umplu albusurile oualor cu acest amestec, se asaza intr-un platou, iar peste ele se adauga un sos pregatit din putina maioneza preparata din galbenusul ramas, doua linguri de iaurt, o lingura de mustar, sare, piper. Se pot decora cu frunze de patrunjel. Delicios! |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imbuibarea , fie ea si cu oua umplute ( ? ? ? ) , e nociva , pentru ca acolo unde nu exista cumpatare si se pune accentul pe excelenta gustului , apar dezechilibre grave ce lesne se pot observa in viata unora !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Cu cat puneti mai multe oua in aluatul de cozonac, cu atat iese mai pufos. Indicatia vine de la bunica-mea, dar eu am verificat-o, mancand, si asa este!
![]()
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente
6 chifle, 600 g muschi de porc, 1 varza mica, 2 cepe, 3 linguri de maioneza, 3 linguri de ketch-up, ulei, usturoi, unt Mod de preparare: Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in tigaie si se caleste impreuna cu carnea. Se pun 2 linguri de ulei, usturoi dupa gust. Varza se toaca fin si se fierbe 6-7 minute in apa clocotita si putin sarata. Dupa care se scurge si se tine sub jet de apa rece. Maioneza se amesteca cu ulei, cu condimente si apoi cu varza. In putin unt, se prajesc jumatati de chifle, pe care se aseaza salata de varza, carnea, din nou varza si se acopera cu cealalta jumatate de chifla. Drept ornament se folosesc: verdeturi, felii de rosii sau de morcovi.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente
8 oua 25g-50g pate de ficat 1/2 castravete murat 6 linguri de maioneza 3 linguri de smantana sare, piper Mod de preparare Se fierb ouale tari. Se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-un castron. Se paseaza galbenusurile cu furculita, se adauga pateul (pentru inceput 25 de g), 3 linguri de maioneza, sarea, piperul si se amesteca bine pana devin o pasta. Castravetele se curata de coaja si se da prin razatoarea mica. Se stoarce bine de zeama, se adauga in pasta si se amesteca bine. Se gusta si se potriveste de sare, piper, eventual se mai pune si restul de pate de ficat sau maioneza. In cornet se pune pasta si se umplu scobiturile din albusuri. Daca nu aveti cornet le puteti umple cu o lingurita. Se aseaza pe un platou. Din 3 linguri de maioneza, 3 linguri de smantana si un praf de sare a se face un amestec. Aceasta maioneza se toarna peste ouale umplute. Se orneaza dupa preferinta cu gogosar murat, masline sau castravete murat.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
#8
|
|||
|
|||
![]()
1. Se coc 8 clatite dupa reteta traditionala (faina, doua-trei oua, lapte, zahar vanilat si putina pudra se sare).
2. Se umplu cu branza de vaci amestecata cu un ou, 1 lingura de zahar si stafide. Se ruleaza si se pun intr-o tava (de cuptor). Peste ele se toarna un amestec din 8 linguri de smantana, doua de zahar, un plic de zahar vanilat si trei oua. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa sa se coaca aproximativ 20 de minute. In unele restaurante din Timisoara am vazut ca peste o astfel de clatita se adauga o compozitie groasa de bezea (se vede ca si clatita a stat putin la cuptor impreuna cu acea compozitie de bezea - albus de ou batut cu zahar pana se intareste ca o crema groasa, groasa). |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Asa i se spune, "mancare rece"...
5 cepe rosii 5 inimi de miel 100 g de masline negre fara samburi ulei de rapita sare, piper verde, foi de dafin Se dau cepele prin razatoare si se pun intr-o craticioara la fiert intr-o cana de apa. Se presara putina sare, o ceasca de ulei, trei foi de dafin. Dupa 10 minute se adauga inimioarele de miel taiate cubulete si se micsoreaza puterea focului. Se lasa la fiert amestecandu-se din cand in cand. Cam dupa 40-45 de minute se adauga piper verde (un varf de cutit), apoi se inchide focul. Se lasa craticioara in acelasi loc si se adauga maslinele. Se acopera oala si se asteapta sa se raceasca pentru a se servi. Se serveste, de obicei, ca antreu. |
#10
|
|||
|
|||
![]()
6 oua mari
6 linguri de faina 6 lingurite de ulei de rapita (sau de masline) 2 plicuri de zahar vanilat 8 linguri rase de zahar un varf de cutit de amoniac stins in zeama de lamaie putin praf de scortisoara, un varf de cutit 6 mere 1/2 kg de smantana pentru frisca Prima etapa: Se curata merele, se scoate cotorul si se lasa intregi. 5 linguri de zahar se pun intr-o tava rotunda si se topesc. Dupa ce zaharul s-a topit, se invarte tava astfel incat peretii sa fie acoperiti de zahar topit. Se asaza merele in tava si se da la cuptor la foc mic. A doua etapa: Cu telul se amesteca bine intr-un castron adanc cele sase oua, sase linguri de faina, sase lingurite de ulei, un plic de zahar vanilat, o lingura de zahar, praful de scortisoara, amoniacul stins in zeama de lamaie. Compozitia se rastoarna in tava de la cuptor, peste mere si se lasa la copt. Cand este gata, se rastoarna intr-un platou rotund, astfel incat merele sa fie deasupra. Dupa ce se raceste, se orneaza cu frisca (preparata din smantana, doua linguri de zahar si zahar vanilat). ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|