Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2010, 15:09:11
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Si marmota?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 15:12:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Cred că te-am dus eu în eroare prin textul meu neclar însinuând că Noe ar fi acostat la noi în munți deși nu-i exclus, totuși nu era voie să fac astfel de presupuneri fără temei clar, amintintindu-mi defapt invenții, dar iată unde se specifică despre pământul vetrei românești: exemple 16-03-2008, 02-08-1994 , Noe.

Păi cum era să se specifice în Biblie, din moment ce România a apărut abea prin 1821 sau 1859 sau 1877 sau 1918 sau septembrie 1944? că la 1600 s-au unit cele trei țări române sub Mihai, iar până atunci era vorba doar de vatra românească, adică un popor creștin ce vorbea aceiași limbă, provenind din poporul dac și roman din vechime și amestecat cu tot felul de alte neamuri ce s-au așezat și au rămas pe aceste meleaguri... Sincer nu știu pe unde se specifică dacă se specifică ceva despre noi în Biblie, dar mă întreb cum să se fi făcut acolo referirile? Precis există dar nu le-am căutat niciodată, se specifică pe undeva despre țara strălucirilor.
Nu te face ca nu ai inteles.
Am zis clar: teritoriul Romaniei.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 15:13:32
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Menumorut, dacă te-ai uitat la casca lui, purta o cască voievodală de aur după felul cum aveau dacii, iar pe ea se observă vechile ritualuri cu sacrificii animaliere pe care le practicau dacii pe munți asemenea poporului drepților, iar Menumorut este primul voevod al unui stat creștin ortodox constituit pe pământurile acestea, ce se întindea până la Tisa și dincolo spre vest.

Păi de ce crezi că fac mișto sau vreau să vă păcălesc? Caută și dumneata să vezi dacă ceea ce spun „e minciuni” sau este corect argumentat și are bază scripturistică reală, deci veridică... și dacă nu e așa cum mărturisesc atunci adu dumneata argumente prin care să ne contrazicem cu folos, fără să cădem în mândrie sau ură sau răzbunare sau insulte gratuite... Căci dialectica credinței a dăruit-o Dumnezeu prin Hristos, aruncând foc pe pământ, ca doi să se lupte cu trei și trei să se lupte cu doi și astfel să existe vrăjmași ori credincioși ai lui Dumnezeu în fiecare casă, în fiecare loc... Dar nu uita porunca iubirii de vrăjmași dacă ești creștin, căci vrăjmașii tăi sunt casnicii tăi... iar pe diavoli trebuie să-i rabzi că ei pururea urăsc pe oameni și nu se mai întorc decât prin minune la slujirea lui Dumnezeu... căci le place să fie slăviți ei și adulați ei și flatați ei de către oameni sau între ei... și nu le place decât să se laude pe ei înșiși și nu mai vor să dea slavă lui Dumnezeu, sau mai rău, folosindu-se de Dumnezeu, se laudă pe ei și așa fură slavă de la oameni, furând de la Dumnezeu, căci ceea ce se cuvenea lui Dumnezeu, ei zic că e meritul lor, și așa pățesc și eu de multe ori... că și eu sunt un mare păcătos mirean din poBOR, dar nu deznădăjduiesc ci sper în puterea schimbării ce vine de la Dumnezeu, de sus, prin Cuvântul lui Dumnezeu... deci mă strădui să nu te păcălesc.
Nu m-am uitat la casca lui.
Am vrut sa ma uit dar mi-a luat-o repede :-)
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 15:20:46
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
Si marmota?
marmota întreba mereu de celelalte marmote...
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 15:27:46
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Menumorut, dacă te-ai uitat la casca lui, purta o cască voievodală de aur după felul cum aveau dacii, iar pe ea se observă vechile ritualuri cu sacrificii animaliere pe care le practicau dacii pe munți asemenea poporului drepților, iar Menumorut este primul voevod al unui stat creștin ortodox constituit pe pământurile acestea, ce se întindea până la Tisa și dincolo spre vest.

Păi de ce crezi că fac mișto sau vreau să vă păcălesc? Caută și dumneata să vezi dacă ceea ce spun „e minciuni” sau este corect argumentat și are bază scripturistică reală, deci veridică... și dacă nu e așa cum mărturisesc atunci adu dumneata argumente prin care să ne contrazicem cu folos, fără să cădem în mândrie sau ură sau răzbunare sau insulte gratuite... Căci dialectica credinței a dăruit-o Dumnezeu prin Hristos, aruncând foc pe pământ, ca doi să se lupte cu trei și trei să se lupte cu doi și astfel să existe vrăjmași ori credincioși ai lui Dumnezeu în fiecare casă, în fiecare loc... Dar nu uita porunca iubirii de vrăjmași dacă ești creștin, căci vrăjmașii tăi sunt casnicii tăi... iar pe diavoli trebuie să-i rabzi că ei pururea urăsc pe oameni și nu se mai întorc decât prin minune la slujirea lui Dumnezeu... căci le place să fie slăviți ei și adulați ei și flatați ei de către oameni sau între ei... și nu le place decât să se laude pe ei înșiși și nu mai vor să dea slavă lui Dumnezeu, sau mai rău, folosindu-se de Dumnezeu, se laudă pe ei și așa fură slavă de la oameni, furând de la Dumnezeu, căci ceea ce se cuvenea lui Dumnezeu, ei zic că e meritul lor, și așa pățesc și eu de multe ori... că și eu sunt un mare păcătos mirean din poBOR, dar nu deznădăjduiesc ci sper în puterea schimbării ce vine de la Dumnezeu, de sus, prin Cuvântul lui Dumnezeu... deci mă strădui să nu te păcălesc.
De care baza scripturistica reala vorbesti?
Te referi la Sfanta Scriptura? Daca te referi la Noul Ierusalim ... nu se lipeste.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 15:27:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu te face ca nu ai inteles.
Am zis clar: teritoriul Romaniei.
Ce ai zis clar?
Citat:
Reformulez:
Care sunt versetele din Biblie, sau din ce profetie reiese ca teritoriul Romaniei ai fost cel care a iesit primul de sub ape dupa potopul lui Noe?
Păi nu ți-am dat citate? Nu asta ai cerut? Caută și dumneata prin texte.
Ce insinuezi dumneata zicând că mă fac? Că nu ar fi ieșit teritoriul României primul din ape? Păi ți-am zis că în textele sfinte se vorbește despre Pământul vetrei Române, iar în Biblie despre Țara Strălucirilor...

Deci dacă mă iei la miștou cu „nu te face că n-ai înțeles” înseamnă că n-are rost discuția, și iată că marmotele ce învelesc în staniol ciocolata abea așteaptă... nu știu ce așteaptă.

Dar am rectificat cele două false presupuneri pe care le-am făcut în discuția de până acuma astfel:

1.La potop apele de sub Cer se adunau în adunările lor formând mările dar cu toate astea din pricina că erau deschise jgheaburile cerului și ploaia nu a încetat 40 de zile și erau deschise izvoarele adâncului cel mare de aia s-a adunat apă ca a depășit munții cei mai înalți cu 15 coți. Iar eu am susținut fals că apele la potop nu se mai adunau în adunările lor, lucru pe care mi l-am corectat.
2.Am susținut, am lăsat să se înțeleagă că Noe a acost pe teritoriul României fără să știu exact, deși știam din Cuvântul lui Dumnezeu că a ieșit pământul vetrei Române primul din ape, și acum am citit că și la facere tot primul a ieșit din ape. Dar Noe, unde anume a acostat, și unde se află muntele Ararat, de i s-a odihnit Corabia, nu am habar dar nu-i exclus ca să se fi odihnit prin Carpați.

Deci ți-e clar? Iată m-am corectat de valul de care am fost luat.

Și să ne întoarcem la subiect.

Last edited by vsovivi; 16.03.2010 at 15:39:05.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 15:41:52
Banned

Implicit

Citat:
De care baza scripturistica reala vorbesti?
Te referi la Sfanta Scriptura? Daca te referi la Noul Ierusalim ... nu se lipeste.
Păi dacă nu se lipește Adevărul atunci poate ai mai mare tragere de inimă și lipeală la minciunile de prin gLume, ale „băieților deștepți”, ale oamenilor de știință absurzi. Ce să-ți fac eu dacă te simți mai atras de ei? Ce te oblig eu să mă crezi neapărat? Caută de te convinge cum anume stau lucrurile. Pecetluiește-te cu sfânta Cruce și așa pune-te la punct cu ceea ce nu știi ca să știi și să nu te mai poticnești.

Vorbesc pe baza scripturistică dată de sus prin proorocie sfântă de la întemeierea lumii și în viitor, dar firește atât cât mi-a rămas mie în suflet, cât îmi amintesc și reușesc să-mi amintesc corect și cu folos dar fără să inventez... dar vezi, uneori le mai și înfloresc, ori îmi scapă, mă ia valul, apoi mă corectez sper cât mai rapid ca acuma că dacă nu, atunci o să mă corecteze Dumnezeu sau adâncimea gropii în care am să cad din pricina asta. Dar nu mi-am pus în minte ca să păcălesc pe cineva.

Last edited by vsovivi; 16.03.2010 at 15:49:20.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 15:54:42
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce ai zis clar?

Păi nu ți-am dat citate? Nu asta ai cerut? Caută și dumneata prin texte.
Ce insinuezi dumneata zicând că mă fac? Că nu ar fi ieșit teritoriul României primul din ape? Păi ți-am zis că în textele sfinte se vorbește despre Pământul vetrei Române, iar în Biblie despre Țara Strălucirilor...

Deci dacă mă iei la miștou cu „nu te face că n-ai înțeles” înseamnă că n-are rost discuția, și iată că marmotele ce învelesc în staniol ciocolata abea așteaptă... nu știu ce așteaptă.

Dar am rectificat cele două false presupuneri pe care le-am făcut în discuția de până acuma astfel:

1.La potop apele de sub Cer se adunau în adunările lor formând mările dar cu toate astea din pricina că erau deschise jgheaburile cerului și ploaia nu a încetat 40 de zile și erau deschise izvoarele adâncului cel mare de aia s-a adunat apă ca a depășit munții cei mai înalți cu 15 coți. Iar eu am susținut fals că apele la potop nu se mai adunau în adunările lor, lucru pe care mi l-am corectat.
2.Am susținut, am lăsat să se înțeleagă că Noe a acost pe teritoriul României fără să știu exact, deși știam din Cuvântul lui Dumnezeu că a ieșit pământul vetrei Române primul din ape, și acum am citit că și la facere tot primul a ieșit din ape. Dar Noe, unde anume a acostat, și unde se află muntele Ararat, de i s-a odihnit Corabia, nu am habar dar nu-i exclus ca să se fi odihnit prin Carpați.

Deci ți-e clar? Iată m-am corectat de valul de care am fost luat.

Și să ne întoarcem la subiect.
Pai pana acum dadeai ca sigur acet fapt.
Acum te indoiesti?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 16:06:18
Banned

Implicit

Citat:
Pai pana acum dadeai ca sigur acet fapt.
Acum te indoiesti?
Nu mă îndoiesc de Hristos Cuvântul lui Dumnezeu deși uneori mai cad în lepădare, în neascultare, în sminteală și mîndrie dar mă ridic sau dacă nu pot, mă ridică El și ce fapt îl dădeam ca sigur? Păi nu ți-am arătat ce anume dădeam sigur și de ce lucruri m-am corectat ca fiind greșite sau neștiute corect? Păi am specificat... Iar dacă am să ajung la alte concluzii și explicații am să mă recorectez, sau o să mă corecteze Dumnezeu dar până acum atât știu dat de sus și păstrat bine sau strâmb în mintea din inima mea. Dacă știi dumneata mai bine și mai multe spune dumneata cum e cu Cerul și Pământul. Că dumneata ai susținut că e bilă, și ți-am explicat și demonstrat că pământul de sub cer nu e bilă, și că modelul astronomilor și fizicienilor e fals complet.

Last edited by vsovivi; 16.03.2010 at 16:10:05.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 16:09:14
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi dacă nu se lipește Adevărul atunci poate ai mai mare tragere de inimă și lipeală la minciunile de prin gLume, ale „băieților deștepți”, ale oamenilor de știință absurzi. Ce să-ți fac eu dacă te simți mai atras de ei? Ce te oblig eu să mă crezi neapărat? Caută de te convinge cum anume stau lucrurile. Pecetluiește-te cu sfânta Cruce și așa pune-te la punct cu ceea ce nu știi ca să știi și să nu te mai poticnești.

Vorbesc pe baza scripturistică dată de sus prin proorocie sfântă de la întemeierea lumii și în viitor, dar firește atât cât mi-a rămas mie în suflet, cât îmi amintesc și reușesc să-mi amintesc corect și cu folos dar fără să inventez... dar vezi, uneori le mai și înfloresc, ori îmi scapă, mă ia valul, apoi mă corectez sper cât mai rapid ca acuma că dacă nu, atunci o să mă corecteze Dumnezeu sau adâncimea gropii în care am să cad din pricina asta. Dar nu mi-am pus în minte ca să păcălesc pe cineva.
vsovivi fi mai clar.
Daca spuneai de la inceput ca prin sfinte scripturi tu intelegi "proorocirile" Noului Ierusalim nu mai discutam atata.

Sincer, iti admir ravna, chiar daca nu sunt de acord cu tine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42