![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nicodim si pe care l-a mustrat ca n-o stie, adica pasajele respective din Iezechil. Aceasta nastere din nou i-a fost explicata lui Nicodim ca fundamentala pentru accesul in Imparatia Sa. Am denumit "botezul cel nou", botezul cu apa si Duh, spre deosebire de botezul lui Ioan Botezatorul, care era doar cu apa. Am spus apoi ca Iisus il pregateste pe Nicodim ca sa inteleaga importanta botezului cu apa si Duh, fara sa-l denumeasca explicit botez, deci sa-l accepte mai tarziu, nu in cursul acelei discutii, ci in anii ce vor urma. TOATA discutia aceea era pregatitoare, pentru perioada urmatoare. Deci nu va faceti ca nu intelegeti, cum ca as fi spus ca Iisus il pregatea la inceputul discutiei pe Nicodim ca sa-l convinga in timpul aceleiasi discutii. Nu asta am spus si eu cred ca de fapt ati inteles, dar va faceti ca n-ati inteles si asta nu va face cinste. Important este ca Iisus l-a convins pe Nicodim de importanta nasterii din nou. Iar aceasta nastere din nou a stat la baza Tainei botezului, botez din apa si Duh, exact ca nasterea din nou.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cuviosul Marcu din muntele Fracesc - Etiopia | antoniap | Mari Duhovnici si predicile lor | 3 | 02.01.2016 18:41:14 |
Mănăstirea MĂRCUȘ,jud.Covasna,are nevoie de ajutor | cristian67 | Umanitare | 0 | 08.01.2011 10:07:55 |
Rugaciuni ale parintelui Marcu de la Sihastria | NECTARIE | Generalitati | 0 | 10.12.2010 11:36:18 |
Frica si indoiala lui Cristos !(marcu 14,33-36) | Radu32 | Din Noul Testament | 15 | 03.12.2010 10:43:03 |
acatistul Sf. Apostol si Evanghelist Marcu | vodoina | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 10.12.2008 10:21:55 |
|