Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2009, 21:21:56
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
Scuze ca iti zic dar faci niste greseli flagrante, nasterea din nou din VT nu se transforma in botez in NT, astea is interpretari care nu au nici un fundament biblic. Nasterea din nou e nastere din nou, nu poate fi inlocuita de nimic. Cand faci o afirmatie adu si argumente.
Apoi vb despre noul botez(cu apa si duh), care era vechiul botez?? In conceptia ta sunt 2 botezuri,unul vechi unul nou?
Afirmatiile tale despre ce voia sa ii transmita Hristos lui Nicodim ,te citez "dar IL PREGATESTE PE NICODIM IN VEDEREA INTELEGERII DE MAI TARZIU
A NOULUI BOTEZ, cel cu apa si Duh", nu au nici un fundament, unde vezi tu in continuarea discutiei ca il invata ceva despre botez? Uite cum continua pasajul :

10. Iisus a răspuns și i-a zis: Tu ești învățătorul lui Israel și nu cunoști acestea?
11. Adevărat, adevărat zic ție, că noi ceea ce știm vorbim și ce am văzut mărturisim, dar mărturia noastră nu o primiți.
12. Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?
13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.
14. Și după cum Moise a înălțat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului,
15. Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.
16. Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.
17. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea.
18. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a și fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.
19. Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele.
20. Că oricine face rele urăște Lumina și nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească.
21. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârșite.

Zi-mi si mie unde ii explica despre botez in pasajul de mai sus, nici macar o referire nu apare. Atunci cum zici tu ca Hristos ii explica botezul viitor?Pe baza a ce? Eu vad ca ii spune ca cine nu crede in Hristos va fi condamnat, si cine crede in El va fi mantuit. Vezi tu ceva legat de botez?Asa ca nu mai zi ca eu rastalmacesc, se pare ca tu esti persoana care o face si care vine cu idei care nu apar nicaieri in text.
Nasterea din nou e cea la care S-a referit Iisus in convorbirea cu
Nicodim si pe care l-a mustrat ca n-o stie, adica pasajele respective
din Iezechil. Aceasta nastere din nou i-a fost explicata lui Nicodim
ca fundamentala pentru accesul in Imparatia Sa.
Am denumit "botezul cel nou", botezul cu apa si Duh, spre deosebire
de botezul lui Ioan Botezatorul, care era doar cu apa.
Am spus apoi ca Iisus il pregateste pe Nicodim ca sa inteleaga
importanta botezului cu apa si Duh, fara sa-l denumeasca explicit
botez, deci sa-l accepte mai tarziu, nu in cursul acelei discutii,
ci in anii ce vor urma. TOATA discutia aceea era pregatitoare,
pentru perioada urmatoare. Deci nu va faceti ca nu intelegeti,
cum ca as fi spus ca Iisus il pregatea la inceputul discutiei pe
Nicodim ca sa-l convinga in timpul aceleiasi discutii. Nu asta am
spus si eu cred ca de fapt ati inteles, dar va faceti ca n-ati
inteles si asta nu va face cinste.
Important este ca Iisus l-a convins pe Nicodim de importanta
nasterii din nou. Iar aceasta nastere din nou a stat la baza
Tainei botezului, botez din apa si Duh, exact ca nasterea
din nou.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cuviosul Marcu din muntele Fracesc - Etiopia antoniap Mari Duhovnici si predicile lor 3 02.01.2016 18:41:14
Mănăstirea MĂRCUȘ,jud.Covasna,are nevoie de ajutor cristian67 Umanitare 0 08.01.2011 10:07:55
Rugaciuni ale parintelui Marcu de la Sihastria NECTARIE Generalitati 0 10.12.2010 11:36:18
Frica si indoiala lui Cristos !(marcu 14,33-36) Radu32 Din Noul Testament 15 03.12.2010 10:43:03
acatistul Sf. Apostol si Evanghelist Marcu vodoina Resurse ortodoxe on-line 0 10.12.2008 10:21:55