![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
OK. Dumneata înce săptămâna de la mijlocul ei, și odihnește-te marti. Citat:
"8. Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești. 9. Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, 10. Iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine, 11. Că în șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, marea și toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a șaptea și a sfințit-o." (Facerea 20) Concluzie: Ziua odihnei pentru om conform poruncii, trebuie să fie aceeași cu odihna Domnului [la Creație], aceasta fiind ziua a șaptea. Și ca să fie mai clar, această zi a odihnei omului și a lui Dumnezeu a 7-a, este numită în originalul ebraic Shabbath adică sâmbătă. Asta ca să nu vă mai jucați cu propozițiile Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ideea principala care se degaja din porunca este ca Dumnezeu a facut lumea in sase zile si in cea de-a saptea S-a odihnit. Baza mesajului e ca trebuie sa existe o zi dedicata Domnului. Ca ea ar trebui sa fie exact a saptea zi din saptamana calendarului nostru pamantesc, e alta problema. Calendarul a fost facut de oameni si e relativ. El se schimba, a fost chiar schimbat, si are o doza de relativitate. Nu poti sa stii daca prin acest calendar relativ, sambata lui cade exact pe ziua a saptea a creatiei. Si eu cred ca Dumnezeu stia asta, ca suntem oameni marginiti, imperfecti si nu ne impune lucruri imposibile, ci doar ceea ce e cel mai IMPORTANT: sa avem o zi a Domnului. Cat priveste ironia sa ma odihnesc marti, nu e nici o problema pentru ca eu consider calendarul relativ, nu absolut, si chiar s-ar putea ca aceea marti sa fie de fapt cea de-a saptea zi in absolut.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Se acceptă, deși nu era cazul să vă scuzați, toți greșim. Sunt convins că și eu am greșit în unele postări când poate m-am aventurat dincolo de textul sacru al Bibliei. Aceasta e singura sursă fără greșeală în ce privește adevărurile mântuitoare. Ori textul Decalogului chiar face parte din această categorie.
Citat:
Citat:
Îmi cer scuze, nu m-am putut abține. De fapt mă gândeam la numele german al zilei de miercuri (Mittwoch), care înseamnă "mijlocul săptămânii". Miercuri nu poate fi mijlocul săptămânii decât în cazul că duminică e prima zi a săptămânii și sâmbăta a 7-a. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sabbathul este pentru om.Sabbath inseamna "a inceta".Precum si Dumnezeu a incetat creatia in a saptea "zi" binecuvantand-o si bucurandu-se de ea.Odihna aceasta si ziua aceasta inseamna intreaga creatie a lui Dumnezeu, creatia cea terminata si buna(sfanta),caci pana in ziua a sasea creatia nu a fost intreaga,dar ea s-a intregit cu omul.Aceasta a "saptea zi" reprezinta domnia lui Dumnezeu peste intreaga creatie.Ori daca Dumnezeu si-ar retrage purtarea sa de grija,sau ar "dormi" in aceasta zi,ar fi haos, dar el "lucreaza" chiar si in zi de Sabbath.Iisus a zis Tatal Meu pana acuma lucreaza si Eu la fel.Aceasta "zi" reprezinta binecuvantarea lui Dumnezeu, comuniunea cu Dumnezeu, sfintenia si impartasirea cu Dumnezeu."Ziua una" sau intai, sau "a opta" reprezinta "ziua" in care Dumnezeu a facut lumina in care a rasarit lumina.Duminica reprezinta imbinarea dintre aceste doua "zile" , este zi de odihna , binecuvantare si sfintenie si este ziua in care ne-a rasarit Lumina cea adevarata de la Hristos Mantuitorul nostru, care a inviat si s-a inaltat la ceruri Duminica. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă citeai mai cu atenție postarea mea (mă refer la ce am scris în paranteza pătrată), nu mai puneai această întrebare absurdă.
Citat:
Săptămâna are doar 7 zile (de aceea se numește septi-mana), doar Tradiția Ortodoxă a inventat prostia asta de ziua a opta a săptămînii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|