![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Desi cumva sunt offtopic, pentru ca Ioana ar trebui sa procedeze dupa cum este sfatuita de duhovnicul lor, voi posta un citat relevant din cartea "Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca ", astfel incat sa nu mai existe cearta intre cei care sustin impreunarea oricand si cei care au mai citit una alta..
"Ne spunea Parintele: << Daca vreti sa aveti copii curati, sa aveti impreunare cu barbatul numai marti si joi, pentru ca celelalte sunt zile oprite;sa nu fiti bauti. Odata ce ai ramas gravida sa nu mai ai impreunare cu barbatul. Nici cat timp alaptezi. >>" As fi vrut sa atasez o carte de-a Parintelui,"Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina", dar are dimensiune mai mare decat pot uploada. Sunt convinsa ca ar folosi celor ce o citesc, deoarece cuprinde multe taine pe care noi, oamenii obisnuiti, pacatosi, nu avem cum sa le stim, daca nu ne lumineaza un parinte precum Arsenie Boca, si nu numai. Daca o vrea cineva, o pot trimite prin email( nu yahoo, are 21,7MB ) Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Legat de exemplele date aici de unele persoane.
La ei o fi functionat, intamplator. Eu cred ca daca cineva poate avea copii, poate sa-i aibe oricand, si inca normali si sanatosi. Cine are probleme, le are in oricare zi si luna. Fertilitatea nu este un lucru asa variabil. Sa fiti sanatosi toti cei care va laudati ca aveti copii, multi sanatosi si sa vi-i tina Dumnezeu cu sanatate si tot ce trebuie. Dar va rog, nu va laudati in acest fel si nu dati lectii altora. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=sophia;163014]Legat de exemplele date aici de unele persoane.
La ei o fi functionat, intamplator. Eu cred ca daca cineva poate avea copii, poate sa-i aibe oricand, si inca normali si sanatosi. Cine are probleme, le are in oricare zi si luna. Fertilitatea nu este un lucru asa variabil. Sa fiti sanatosi toti cei care va laudati ca aveti copii, multi sanatosi si sa vi-i tina Dumnezeu cu sanatate si tot ce trebuie. Dar va rog, nu va laudati in acest fel si nu dati lectii altora.[/quote] Este parerea ta proprie si personala fara a avea vreo legatura cu invatatura Bisericii Ortodoxe; si nimic nu este "intamplator", iar problemele si le face omul singur ;cei care sunteti doar simpatizanti ai invataturii ortodoxe, tineti-va parerile si convingerile pentru familiile voastre, nu mai dati sfaturi ce contravin si combat invataturile sanatoase ale ortodoxiei; nu de alta dar poate cineva chiar ia de bun sfatul si...vai de cel prin care vine sminteala; cauta-ti un duhovnic bun si mai cerceteaza! Dumnezeu este bun, iertator, iubitor...dar este si drept! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
@veveritza - te rog lasa. Ati facut destul rau cu postarile si lauda voastra. Nu mai loviti in oameni. Nu mai aratati cu degetul care este credincios adevarat si care nu. Nu voi sti care este adevarul si nu voi sunteti in masura sa judecati in locul lui Dumnezeu.
Din partea mea puteti sa traiti si in abstinenta totala daca asta doriti si vedeti in credinta. Eu nu dau sfaturi si nici nu ma dau exemplu altora. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu se spune in rest asa ceva la noi - ca poti sa ai 'copil curat' doar daca il faci martea sau joia in afara posturilor etc. Bolile si handicapurile si inclinatia spre pacate pot aparea din multe motive la oameni, unul dintre ele fiind viata parintilor, numai unul. Sunt multe altele, si in general la noi se pastreaza mai multa discretie si exista mai multa modestie in gandire cu privire la aceste lucruri, se spune ca Dumnezeu stie si judeca. Si cum spuneam mai sus, curatia in casatorie nu tine doar de respectarea unor reguli, este o calitate duhovniceasca si se poate manifesta in mai multe feluri, dintre care unele pot foarte bine sa implice si conceperea unui copil in zile de post...
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 31.08.2009 at 01:18:45. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Fani71;163060]Veveritza (ai nume simpatic ;-)) , sa stii ca nu este invatatura Bisericii ortodoxe asta, chioar daca parintele Arsenie Boca o are. El este numai un parinte, nu este Ortodoxia.
Nu se spune in rest asa ceva la noi - ca poti sa ai 'copil curat' doar daca il faci martea sau joia in afara posturilor etc. Bolile si handicapurile si inclinatia spre pacate pot aparea din multe motive la oameni, unul dintre ele fiind viata parintilor, numai unul. Sunt multe altele, si in general la noi se pastreaza mai multa discretie si exista mai multa modestie in gandire cu privire la aceste lucruri, se spune ca Dumnezeu stie si judeca. Si cum spuneam mai sus, curatia in casatorie nu tine doar de respectarea unor reguli, este o calitate duhovniceasca si se poate manifesta in mai multe feluri, dintre care unele pot foarte bine sa implice si conceperea unui copil in zile de post...[/quote] Draga Fani, sa stii ca nu numai parintele Arsenie Boca are astfel de invataturi; exista multe carti scrise de diversi parinti, romani sau de alte nationalitati care ne invata adevarurile despre casnicie, suferinta copiilor, a parintilor, urmarile pacatelor... Si sa stii ca in Fagaras, Brasov, Sibiu si tot ce tine de imprejurimi, parintele Arsenie Boca chiar reprezinta ortodoxia; multimea ucenicilor si a celor care il urmeaza in invataturi sunt graitoare Daca curatia in casatorie este o calitate duhovniceasca asa cum recunosti tu, apai sa stii ca in mod sigur cei ce traiesc astfel, in vecii vecilor nu vor concepe un copil in zile de post; Dealtfel am observat pe acest forum ca, ceea ce nu ne place , ce nu ne gadila patimile, catalogam imediat ca fiind primitiv, habotnic, dur, invechit etc; nu m-ar mira intr-o zi sa citesc ca parintele Arsenie nici nu era ortodox, ca invataturile altor parinti sunt depasite si expirate sau chiar nu m-ar mira sa aflu de pe acest forum ca Hristos nu mai este de actualitate; Mi-as dori enorm (chiar doresc asta cu disperare) sa pot respecta ad-literam toate poruncile si invataturile de credinta , dar daca sunt neputincioasa si nu pot, asta nu inseamna ca de la mine putere sa fac alte legi, si sa incep sa spun ca parintele Arsenie e prea.......parintele Serafim Rose e prea.......parintele Argatu e prea........ " De cate ori mi-am ascultat gandurile am gresit, iar de cate ori am cerut sfat celor mai induhovniciti am descoperit adevarul si lumina Sfantului Duh" (citat din memorie ) spunea parintele Paisie Aghioritul in cartea intitulata "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei"; ce se mai poate adauga la aceste cuvinte? |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne cum le stiti voi pe toatee si cand te gandesti ca acest lucru se rezolva printr o simpla intrebare la duhovnic.......
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu tine, Veverito, am ajuns la etapa cand daca nu ne convine, inseamna ca nu e bine..din pacate pe forum isi spun parerea persoane care chiar nu au citit, intrebat, documentat, isi spun parerea capului lor, fara a se opri asupra faptului ca totusi noi nu "gandim" ca Dumnezeu, El are alte judecati..
Parintele Arsenie Boca este un exemplu concludent legat de curatie, de faptul ca mama trebuie sa posteasca, sa se roage, de sarcina purtata fara impreunare, etc.. Pentru mine Parintele Arsenie este un sfant, iar cuvinetele lui au fost cu adevarat trimise de la Iisus..Marturiile despre Parintele sunt socante, cuvintele parintelui sunt socante.. Cartea "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei" este scrisa de Sfantul Siluan Atonitul, o carte impresionanta, scrisa dintr-o durere sfasietoare a inimii, dar care totusi pe mine ma bucura, imi reda speranta, nadejdea in ajutorul Domnului, o carte din care orice propozitie poate fi citata la momentul potrivit..Iti multumim pentru citatul atat de graitor.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunile de seara | haitchi | Intrebari utilizatori | 2 | 27.06.2010 20:40:33 |
buna seara ! | tanty12 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 08.12.2009 16:51:44 |
buna seara! | georgiana_master | Rugaciuni | 4 | 31.10.2006 13:32:43 |
|