Citat:
În prealabil postat de monica.miholca
Ai dreptate, Antonia. suferinta e o cale mantuitoare, acceptata si dusa fara cartire....
dar cum sa nu te umpli de resentimente cand sotul tau, omul fata de care ai ales sa traisti, te chinuie zi de zi, si copiii? e foarte important sa il ierte, intr-adevar, dar asta nu se face asa, cu una cu doua.
si trebuie sa vedem cat putem duce...ca vrand sa facem mai mult decat putem, ne putem pierde si noi.
|
Intr-o casnicie mantuitoare exista adesea si jertfa. ,,Blestemat este cel care-si pune nadejdea in om!'' - se spune undeva. Cei mai buni oameni atunci cand ajung sub influenta demonica se schimba total si fac mult rau celor din jur. E bine sa incercam sa curmam duhovniceste firul raului. Un scop bine fixat iti da o putere nemaipomenita. Aici intervine puterea rugaciunii si tactul duhovnicului.
Momentan, pe Alina o intereseaza mantuirea ei si a copiilor ei. Acesta este scopul principal. Nu trebuie s-o preocupe pacatele sotului. Cel putin pana se intareste duhovniceste. Stiu ca e greu, am auzit acest sfat dat unei femei de catre un duhovnic bun. Abia apoi trebuie sa vada ce se poate face pentru sotul ei. Bine ar fi sa nu iubeasca pe nimeni mai mult decat pe Dumnezeu. De obicei, prin necazuri, Dumnezeu ne cheama la mantuire. Si cheama intreaga familie la mantuire prin femeie care e nu numai slaba si gingasa , ci mai puternica decat isi poate cineva inchipui (daca-i vine in ajutor Dumnezeu).
Si autocritica e buna, caci egoismul si mandria sunt dusmani sufletesti de temut. Cand suntem mai suparati, sa ne intrebam unde am gresit noi insine si sa vedem cum indreptam lucrurile. Sa fim neaparat sinceri, caci nu putem pretinde sinceritate, daca nu oferim...