![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu toate ca nu l-ai iubit ,arata-i ca-l iubesti.Arata-i ca el este seful.Asculta-l in tot ceea ce zice.Incercati sa fiti de acord.Ca dormiti separat poate este problema la faptul ca cauta sa se refugieze cu alte femei.Tu astepti de la el sa te ocroteasca.Sunt barbati care asteapta sa fie ei intai ocrotiti.Adu-i o mangaiere pe obrajii lui.El spune ca se va schimba.Dar tu il ierti pentru ceea ce ti-a facut?Nu-i adu reprosuri.Sterge totul cu buretele.Este greu,stiu asta.Dar ca sa-ti fie bine trebuie ca el sa poata sa se ierte singur.Prin faptul ca se va ierta singur asa o sa-l ierti si tu cu timpul.Nu renunta la lupta refugiindu-te cu altul.Nu este asta solutia.Te-ai gandit ca poate baiatul asta,ducandu-te dupa el,dupa ce-i mai faci si tu doi copii o sa inceapa sa te bata mai rau si o sa-ti reproseze ca ai fost cu altul?Cate cazuri nu se aud ca nu le merge nici cu a doua,nici cu a treia...casnicie!Povestea un parinte ca venise la el o femeie plangand ca e casatorita a saptea oara si nu stie de ce nu-i merge bine nici cu acest barbat."-Da ce neintelegeri ai tu cu cel de-al saptelea?intreba parintele. -Pai este betiv,ma bate,se duce cu alte femei,nu aduce banii in casa....."in fine avea sase patimi. -Da primul de ce l-ai lasat? -Ca era betiv! -Da al doilea de ce l-ai lasat? -Ca ma batea! -Da al treilea de ce l-ai lasat? -Ca se ducea cu alte femei!.....Si tot asa fiecare barbat al ei avea cate o patima. In shimb cel de-al saptelea barbat avea toate patimile celor sase dinaintea lui.Nu-i era mai bine,oare,cu primul barbat care era numai betiv?Nu mai lua bataie,nu mai mergea la alte femei,aducea banii in casa....Venea saracul om ,manca ceva si se culca.N-a vrut femeia nici prima cruce,nici cea pe-a doua...nici cea de-a sasea.S-a dus saraca femeie acasa sa-si duca toate cele sase cruci impreuna,adica patimile celor sase barbati fiind cel de-al saptelea barbat al ei. I-mi pare rau pentru familia ta,insa nu sunt o adepta a divortului.Sper sa se aprinda lumina si pe straduta voastra.Dar cred ca totul depinde de tine.Roaga-te pentru voi.Pentru casa ta.Nu fa fel si fel de paraclise pe care sa le citesti numai.Conteaza mai mult un simplu TATAL NOSTRU spus in genunchi in fata icoanei,cu mainile impreunate dar cu lacrimi in ochi.Roaga-l cu toata fiinta ta si e imposibil ca EL sa nu te auda.CERE SI TI SE VA DA.Sa nu uiti de preot si spune-i problema ta.Sa-i ceri sa-ti citesca de liniste in casa.Sa-l chemi sa-ti sfinteasca casa.Daca sotul nu vrea, sa vina preotul cand el este plecat de acasa.Prin sfintirea ta o sa se sfinteasca si el.Maicuta Domnului sa va aiba in paza SA.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Seful?Seful de trib?Traim pe undeva prin Africa si nu mi-am dat seama?Cred ca si aia au inceput sa evolueze ca mentalitate,o parte din ei. Tu ai citit ce a trait si inca mai traieste persoana care a deschis acest topic,indiferent de greselile pe care le-a facut la randul sau? Sincer,nu te supara pe mine,dar mi se pare socant sa gasesc o astfel de mentalitate intr-o tara si o perioada in care,totusi,ne-am vrea mai deschisi din toate punctele de vedere. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu te speria heaven...mentalitate de barbat, cati de pe langa noi nu gandesc la fel, dar tac chitic ! ! !
|
||||
|
||||
![]()
Ești feministă, ori realistă, ori părtinitoare, ori critică , ori. . . ? Mentalitatea poate fi și într o direcție și-n alta . Nu are sex, culoare politică, apartenență religioasă . . . E vorba puțin mai mult de educație, ca să zic astfel. Nici bărbatul și nici femeia nu-i mai presus unul față de celălalt. Toți suntem o apă și-un pământ !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din cate am dedus,totusi,padurariucristi este femeie,fapt ce ma mira si mai mult. |
|
|||
|
|||
![]()
Alina73
Orice decizie vei lua, iti vei asuma o noua cruce. Mai usoara sau mai grea, Dumnezeu stie. Daca ti-o asumi ca fiind mantuitoare, vei cauta sa faci cu multumire tot ce e mai bine. Cunosc o femeie care are sotul paralizat. La varsta de 40 de ani a acceptat sa-si duca aceasta cruce. Il ingrijeste, ii vorbeste frumos, isi pune nadejdea in Dumnezeu si are multa pace in suflet. Suferinta are un rost mantuitor si chiar sfintitor numai daca o accepti fara cartire. Fireste ca pentru a ajunge sa gandesti asa, ai nevoie de un duhovnic. Sotul tau este de asemenea bolnav. Bolnav sufleteste si in robia diavolilor. E de plans si el pe plan spiritual. Cauta sa ai in primul rand pace in suflet, iertand din inima pe toti cei care ti-au gresit. A tine minte raul inseamna a te imbolnavi. Bine ar fi sa te vindeci sufleteste mai intai. Am citit despre sfinti care au acceptat sa ingrijeasca leprosi sau despre altii care s-au vandut pur si simplu ca robi pentru a sluji unor stapani pagani. Prin rabdare si cu multa rugaciune dupa ce resuseau sa-i aduca pe calea cea buna, mergeau si cautau alti stapani. Fireste, am postat aceaste randuri in ideea de a-ti oferi si alternativa unei vieti sfintitoare, in care tu sa fii lumina care sa lumineze in jur, si nu sa fii cea care asteapta sa fie ocrotita. In calitate de mama, daca vei reusi sa-i educi pe copii sa aleaga in viata o cale mantuitoare, le-ai dat cea mai mare zestre care nu se va lua de la ei. Iar in calitate de sotie, daca vei dobandi o credinta puternica si vei trata la fel triumful si dezastrul, complimentele si injuraturile, prin blandetea ta il vei castiga sufleteste si pe el. Iar pacea lui Hristos va fi cu tine. Dumnezeu sa ne ajute sa facem voia Sa! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar cum sa nu te umpli de resentimente cand sotul tau, omul fata de care ai ales sa traisti, te chinuie zi de zi, si copiii? e foarte important sa il ierte, intr-adevar, dar asta nu se face asa, cu una cu doua. si trebuie sa vedem cat putem duce...ca vrand sa facem mai mult decat putem, ne putem pierde si noi. |
|
||||
|
||||
![]()
O alta arma este RABDAREA.Daca n-ai rabdare nu faci nimic.Gandeste-te ca ai un cal de imblanzit.Cu ce-l imblanzesti?Cu biciul lovindu-l?Sare mai tare ,nu credeti?Asa ca-l iei cu dragoste,cu blandete....usor,usor s-o imblanzi.Nu stii cat timp o sa dureze:o zi,doua zile,o saptamana,o luna,un an,poate chiar si o viata.Asa si cu sotul tau.Daca il lasi, il biciuiesti.L-a-ti auzit pe Parintele Cleopa cum spune?"-RABDARE,RABDARE,RABDARE....RABDARE."Si-si trage suflul si incepe din nou:"-RABDARE,RABDARE,RABDARE....RABDARE."Fiti ostasi ai lui Dumnezeu.Ridicati-va la lupta,lasilor!Cer iertare din nou de v-am jignit cu ceva.Stiu ca intai bag omul in pamant si dupa aceea il scot,dar daca n-o fac ,degeaba.Dumnezeu ne mai si bate sa ne trezim.Nu sunt eu Dumnezeu,nici nu stau la dreapta Lui.Dar sper ca intr-o buna zi sa ma numere si pe mine ca fiind un ostas din ceata Lui,sa pot lupta pentru EL.(Ionela)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum se intelege asta | Danut7 | Din Noul Testament | 58 | 31.07.2011 18:50:40 |
ajutati-ma si pe mine | Membru | Generalitati | 5 | 30.12.2010 01:51:36 |
ce se intelege prin slujba interconfesionala? | unortodox | Generalitati | 28 | 22.04.2009 11:02:16 |
O speranta pentru mine... Ajutati-ma! | medlyne | Umanitare | 37 | 11.11.2008 17:49:52 |
|