![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Actioneaza cum iti spune constiinta! Din ce spui pari deja sa fi luat hotararea sa divortezi. Din ce spui, pare foarte de inteles si foarte rezonabil - si dpdv crestin, orice ar zice unii. Noi nu te cunoastem, lasa-te totusi mai bine sfatuita de preot, de cineva care te cunoaste bine - si de constiinta ta. Doamne ajuta si curaj! Dumnezeu e mai aproape de noi la greu.
|
||||
|
||||
![]()
Vezi tu Alina, stiu ca timpul a trecut si nu mai are rost sa ne uitam in urma. Dar ai patit asa pentru ca in primul rand nu ti-ai respectat parintii-cumva trebuia sa vorbesti cu ei, sa ii faci sa inteleaga opinia ta, nu sa fugi de acasa, apoi l-ai ranit pe cel cu care te iubeai de 3 ani si care dupa cum ai vazut de-a lungul timpului era sincer cu tine.
Mare greseala ai facut ca te-ai lasat calcata in picioare de catre " alesul" tau. El nu merita, dupa parerea mea sa aiba nici sotie, nici copii. Dar bine ai face sa gasesti un duhovnic aproape de sufletul tau si sa te sfatuiesti cu el, cum poti pune ordine in viata ta si a copiilor tai. Cum iti poti tamadui sufletul care este cel mai important, de aceea te-ai si imbolnavit atat de grav. Dumnezeu si Maicuta Domnului sa te ocroteasca!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=AlinB;146021[I]Ca sa nu mai vorbesc ca in mod evident treci sub tacere toate remarcile care le-am facut vizavi de [/i]responsabilitatile femeii in ecuatia casatoriei, inclusiv cea de a nu colabora/consimti cu statutul ei de victima.[quote]
Responsabilitatile femeii?Parca stiam ca intr-un cuplu sunt doi,cu responsabilitati egale pe umeri.Sau ne intoarcem pe timpurile sclaviei? Citat:
Consider ca a sfatui un om sa stea sa se chinuie in continuare intr-o situatie ca cea prezenta si,odata cu el, niste copii care vor ramane marcati pe viata de comportamentul "tatalui" este inuman. Ma revolta revolta sfaturile acestea,cu atat mai mult cu cat,mai putin cu o luna in urma o femeie,cu a carei fiica eram prietena,a murit exact dintr-un astfel de motiv. S-a imbolnavit de ciroza de cat ii mancase consoarta zilele,iar acela,nici pe patul de moarte nu intelegea sa mearga sa ii cumpere un calmant, sa nu mai fumeze in casa ca ii dauna muribundei,femeia care se sacrificase ani de zile (cu ce rost ma intreb?) alaturi de el si,impreuna cu rudele lui incepusera sa o pregateasca de inmormantare,desi aceasta nici nu decedase inca. Stiti,nimeni nu spune sa nu dai sanse omului,ca nu merita sa lupti pentru o casnicie,dar cand vezi ca nimic un este de facut,atunci trebuie sa intelegi ca pe om nici Insusi Dumnezeu nu intervine sa il schimbe cu forta,pentru asta i-a lasat liberul arbitru,asa ca,cel mai intelept lucru cu putinta este sa te indepartezi de rau daca nu vrei sa te traga undeva de unde nu se stie daca si cu ce consecinte te vei mai putea ridica vreodata. |
|
||||
|
||||
![]()
Cu toate ca nu l-ai iubit ,arata-i ca-l iubesti.Arata-i ca el este seful.Asculta-l in tot ceea ce zice.Incercati sa fiti de acord.Ca dormiti separat poate este problema la faptul ca cauta sa se refugieze cu alte femei.Tu astepti de la el sa te ocroteasca.Sunt barbati care asteapta sa fie ei intai ocrotiti.Adu-i o mangaiere pe obrajii lui.El spune ca se va schimba.Dar tu il ierti pentru ceea ce ti-a facut?Nu-i adu reprosuri.Sterge totul cu buretele.Este greu,stiu asta.Dar ca sa-ti fie bine trebuie ca el sa poata sa se ierte singur.Prin faptul ca se va ierta singur asa o sa-l ierti si tu cu timpul.Nu renunta la lupta refugiindu-te cu altul.Nu este asta solutia.Te-ai gandit ca poate baiatul asta,ducandu-te dupa el,dupa ce-i mai faci si tu doi copii o sa inceapa sa te bata mai rau si o sa-ti reproseze ca ai fost cu altul?Cate cazuri nu se aud ca nu le merge nici cu a doua,nici cu a treia...casnicie!Povestea un parinte ca venise la el o femeie plangand ca e casatorita a saptea oara si nu stie de ce nu-i merge bine nici cu acest barbat."-Da ce neintelegeri ai tu cu cel de-al saptelea?intreba parintele. -Pai este betiv,ma bate,se duce cu alte femei,nu aduce banii in casa....."in fine avea sase patimi. -Da primul de ce l-ai lasat? -Ca era betiv! -Da al doilea de ce l-ai lasat? -Ca ma batea! -Da al treilea de ce l-ai lasat? -Ca se ducea cu alte femei!.....Si tot asa fiecare barbat al ei avea cate o patima. In shimb cel de-al saptelea barbat avea toate patimile celor sase dinaintea lui.Nu-i era mai bine,oare,cu primul barbat care era numai betiv?Nu mai lua bataie,nu mai mergea la alte femei,aducea banii in casa....Venea saracul om ,manca ceva si se culca.N-a vrut femeia nici prima cruce,nici cea pe-a doua...nici cea de-a sasea.S-a dus saraca femeie acasa sa-si duca toate cele sase cruci impreuna,adica patimile celor sase barbati fiind cel de-al saptelea barbat al ei. I-mi pare rau pentru familia ta,insa nu sunt o adepta a divortului.Sper sa se aprinda lumina si pe straduta voastra.Dar cred ca totul depinde de tine.Roaga-te pentru voi.Pentru casa ta.Nu fa fel si fel de paraclise pe care sa le citesti numai.Conteaza mai mult un simplu TATAL NOSTRU spus in genunchi in fata icoanei,cu mainile impreunate dar cu lacrimi in ochi.Roaga-l cu toata fiinta ta si e imposibil ca EL sa nu te auda.CERE SI TI SE VA DA.Sa nu uiti de preot si spune-i problema ta.Sa-i ceri sa-ti citesca de liniste in casa.Sa-l chemi sa-ti sfinteasca casa.Daca sotul nu vrea, sa vina preotul cand el este plecat de acasa.Prin sfintirea ta o sa se sfinteasca si el.Maicuta Domnului sa va aiba in paza SA.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Seful?Seful de trib?Traim pe undeva prin Africa si nu mi-am dat seama?Cred ca si aia au inceput sa evolueze ca mentalitate,o parte din ei. Tu ai citit ce a trait si inca mai traieste persoana care a deschis acest topic,indiferent de greselile pe care le-a facut la randul sau? Sincer,nu te supara pe mine,dar mi se pare socant sa gasesc o astfel de mentalitate intr-o tara si o perioada in care,totusi,ne-am vrea mai deschisi din toate punctele de vedere. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu te speria heaven...mentalitate de barbat, cati de pe langa noi nu gandesc la fel, dar tac chitic ! ! !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum se intelege asta | Danut7 | Din Noul Testament | 58 | 31.07.2011 18:50:40 |
ajutati-ma si pe mine | Membru | Generalitati | 5 | 30.12.2010 01:51:36 |
ce se intelege prin slujba interconfesionala? | unortodox | Generalitati | 28 | 22.04.2009 11:02:16 |
O speranta pentru mine... Ajutati-ma! | medlyne | Umanitare | 37 | 11.11.2008 17:49:52 |
|