Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2009, 23:39:26
SoareD SoareD is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.06.2009
Implicit am trecut prin asta, e f greu, incercati sa fiti o echipa

Eu vad situatia intr-un stadiu avansat. Singura cale spre mantuire este ca soti sa ramana impreuna ca o echipa la bine si la greu. Undeva isi are radacinile distantarea dintre voi. Nu e bine sa ti suparare aproapelui tau sau sa il jicnesti in fata copiilor. Un preot intelept spunea ca o mama credincioasa creste copiii cu frica de dumnezeu pe calea cea dreapta, indiferent de barbat. Poate ca la inceputul relatiei voastre, si nu numai te fereai de sotul tau sa fiti impreuna, el neavand sprijin pe Dumnezeu a cazut usor in ispita. Iti este foarte greu acum, mai sunt sperante sa fie bine, incearca sa mergi cu sotul tau la un duhovnic si fi smerita. Vorbiti despre momentele vrumoase pe care le-ati petrecut, gasiti sursa neintelegerilor voastre. Fi stalpul lui pentru ca este bolnav, fi smerita. Dumnezeu te va ajuta cu siguranta.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 23:43:28
SoareD SoareD is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.06.2009
Implicit

Ai grija de sotul tau, pune-l pe primul loc, are nevoie de tine
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 00:03:16
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Intra te rog aici si contacteaz-o pe Maica Siluana, te va ajuta...
www.sfintiiarhangheli.ro

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 00:39:17
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de SoareD Vezi mesajul
Ai grija de sotul tau, pune-l pe primul loc, are nevoie de tine
Cat egoism !
Personal, cred ca omul acesta nu se va schimba si, ca atare nici nu mai merita tolerat.
Dupa ce a nenorocit femeia atata amar de ani, dupa ce a demoralizat-o complet...tot de el sa ai grija ? Stiu ca aceasta grija se referea la rabdarea si intelepciunea cu care trebuie tratat sotul, dar eu cred ca nu merita. Nu stiu cum de suporta unele femei asemenea abuzuri, nici nu-mi imaginez o astfel de viata, dar sunt convinsa ca nu merita, nu merita tolerati acesti barbati care de fapt sunt animale...trebuie sa traiasca, eventual, printre specimene asemenea lor.
Sper ca nu am fost prea dura, insa vad prea multa violenta conjugala in jur, prea multa lipsa de respect....iar ei, animalele traiesc bine mersi o viata intreaba pe spatele netrebnicelor femei. Ele nu sunt lase de nu-i lasa, sunt doar influientate psihologic de aceste abuzuri, astfel incat nici nu mai intrezaresc calea de iesire la timp.
Divort si Dumnezeu cu mila ! Esti inca tanara, meriti sa traiesti macar acum toate lucrurile de care te-a lipsit asazisul tau sot. Un astfel de sot nu cred ca se poate numi si jumatatea ta, poate nici sot...caci la cununie pretinzi respect, sprijin si dragoste, daca nu le daruiesti nu te numesti decat strain, un strain sprejur .
Vechi 16.06.2009, 00:57:46
unortodox unortodox is offline
Member

Data înregistrării: 26.11.2008
Implicit am fost acolo

Am sa-i transmit sfatul tau mamei mele. O sa fie foarte fericita pentru ca ea exact ceea ce
sfatuiesti tu aici a facut: l-a lasat pe primul - o sa-i spunem sugestiv dracul - si l-a luat pe altul - tot sugestiv o sa-l numim tatal dracului - si acum e atat de fericita ca nu stie pe unde sa-si scoata camasa. Ar fugi dar nu are unde, ar sta, dar nu poate, ba chiar si-ar lua si zilele dar n-are curaj...
Ai si tu partea ta de dreptate: o femeie abuzata o data, tinde sa recreeze scenariul victimei
cu un ALTUL, iar acesta tinde sa mearga si mai departe in abuz decat primul, ca de, daca s-a putut o data... merge si a doua oara, iar femeia de obicei ii tolereaza primele iesiri acestui ALT BARBAT ca de... e din nou la inceputuri, si parca nu e atat de rau ca primul, si uite asa, treptat, cel de langa ea devine mai rau decat primul.
Stii care e problema? Il lasa pe primul, nu se descurca financiar intr-o tzara ca romania ca de, e greu cu 2 copii, si apoi din cauza lipsurilor se arunca nevindecata de vechile rani in bratele altuia. Ii face si lui asta vreo 2 puradei si iaca e prinsa fara scapare in iadul vietii ei, fara binecuvantari si fara scapare.
Sa speram ca totul va fi bine si ca se vor impaca si vor trai impreuna fericiti pana la adanci batraneti. Asa sa-i ajute Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 01:02:15
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Aici ai fost cam....roman !
Vechi 16.06.2009, 01:03:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Cat egoism !
Personal, cred ca omul acesta nu se va schimba si, ca atare nici nu mai merita tolerat.
Dupa ce a nenorocit femeia atata amar de ani, dupa ce a demoralizat-o complet...tot de el sa ai grija ? Stiu ca aceasta grija se referea la rabdarea si intelepciunea cu care trebuie tratat sotul, dar eu cred ca nu merita. Nu stiu cum de suporta unele femei asemenea abuzuri, nici nu-mi imaginez o astfel de viata, dar sunt convinsa ca nu merita, nu merita tolerati acesti barbati care de fapt sunt animale...trebuie sa traiasca, eventual, printre specimene asemenea lor.
Sper ca nu am fost prea dura, insa vad prea multa violenta conjugala in jur, prea multa lipsa de respect....iar ei, animalele traiesc bine mersi o viata intreaba pe spatele netrebnicelor femei. Ele nu sunt lase de nu-i lasa, sunt doar influientate psihologic de aceste abuzuri, astfel incat nici nu mai intrezaresc calea de iesire la timp.
Divort si Dumnezeu cu mila ! Esti inca tanara, meriti sa traiesti macar acum toate lucrurile de care te-a lipsit asazisul tau sot. Un astfel de sot nu cred ca se poate numi si jumatatea ta, poate nici sot...caci la cununie pretinzi respect, sprijin si dragoste, daca nu le daruiesti nu te numesti decat strain, un strain sprejur .

Exagerezi. Dai dovada de un dispret care nu poate caracteriza un om care duce o viata crestina.

Respectivul este o victima, care ii sunt frustrarile si neimplinirile Dumnezeu stie, cand te casatoresti cu cineva nu se zice "la bine si la greu"?
Sau "greul" este interpretabil ca si cuvantul dat?

Ca multe fete fac alegeri in necunostina de cauza dintr-un capriciu, moft, iluzie, etc. este regretabil si greselile astea se platesc intr-un fel sau altul deci pana la urma nici victima nu este atat de inocenta.
Iar faptul ca mai tarziu iarasi nu stiu cum sa procedeze si aleg sa fie victime si renunta total la control si implicit sansa de a schimba ceva, este iarasi o greseala care se plateste.

O sotie ar trebui sa-si cunoasca sotul si sa incerce sa schimbe ce se poate schimba, dar asta nu se poate face doar prin iertare neconditionata si acceptarea statutului de victima.

Iar daca ceea ce se poate face nu da rezultate si avand in vedere ca sunt si alte destine in joc, atunci despartirea este legitima si nu se opune compasiunii insa ura si scuipatul pe care il imprastii matale nu isi afla locul daca in ecuatia asta este macar un crestin.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 01:09:06
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Serios !?
Nu prea cred ca am exagerat...18 ani de zile de abuz nu inseamna o luna, un an sau zece, ci dublu.
Oricum, nu discut cu un barbat despre acestea, la ei abuzul si violenta pot fi si native, dar cu siguranta este o trasatura de slabiciune mult mai accentuata decat o detine femeia care rabda.
Nu am un dispret anume, sunt doar realista...atata tot.
Oricum, barbatilor le convine sa se considere tot ei victime....o violenta psihologica atat de mascata !
Vechi 16.06.2009, 01:19:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Serios !?
Nu prea cred ca am exagerat...18 ani de zile de abuz nu inseamna o luna, un an sau zece, ci dublu.
Oricum, nu discut cu un barbat despre acestea, la ei abuzul si violenta pot fi si native, dar cu siguranta este o trasatura de slabiciune mult mai accentuata decat o detine femeia care rabda.
Oricum, barbatilor le convine sa se considere tot ei victime....o violenta psihologica atat de mascata !

Serios? A fost legata de pat cu un lant?

Daca da, atunci eu sunt de acord cu tine, dar totusi nu as merge atat de departe incat sa uit ca Dumnezeu iubeste pe cel mai mare pacatos mai mult decat l-as putea eu iubi vreodata pe Dumnezeu.

18 ani de abuz da, dar cu consimtamantul ei.
Ca motivele sub care a consimtit ar fi fost aparent bune si altruiste nu inseamna ca n-a fost practic co-autoarea suferintei de care a avut parte.
A mai facut si altceva in afara de a-l ierta neconditionat?
A incercat sa inteleaga ce il face sa nu se simta acasa ca acasa?
Pentru ce s-a casatorit? De ce daca e casatorit se comporta ca si cand n-ar fi? Ia pus in vedere despartirea? L-a sanctionat vreodata pentru iesirile lui?

Cam greu de procesat atata problematica, nu-i asa? Mai bine hai sa fim feministe ca e mai simplu, balacarim barbatu' si ne-am usurat.
Dar problema este rezolvata? Daca da, in ce masura, te-ai intrebat?
Te-ai intrebat macar o clipa daca la divort n-ar fi in stare sa obtina copiii si atunci...?

Insa nu asta este ideea, nu este practic si nu este crestineste sa cauti vinovati pentru a-i pune la zid, pedepsirea vinovatului o face Dumnezeu pentru ca El stie cel mai bine care este si cat si pentru ce, aici femeia a cerut un sfat nu injuraturi la adresa actualului sot.

Nu stiu cu ce statut scrii tu aici, dar repet: aceasta nu este atitudine de crestin.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 01:31:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Serios !?

Serios? Eu n-am auzit in Biserica barbati care sa se certe de la o strana dar femei da. Spunea un parinte ca au ajuns sa se dea in judecata, chit ca erau rude.
Ca sa nu mai zic cam cum arata prieteniile intre femei fata de cele intre barbati.

Vorbind la modul general, exista un soi de agresivitate feminina care are un mod distinct de a se manifesta fata de cea a barbatului, dar ea exista si din anumite puncte de vedere o depaseste ca magnitudine, intensitate si mai ales..rautate.

Ca sa nu mai vorbesc ca in mod evident treci sub tacere toate remarcile care le-am facut vizavi de responsabilitatile femeii in ecuatia casatoriei, inclusiv cea de a nu colabora/consimti cu statutul ei de victima.

Si da, fiecare poate fi victima lipsei de intelegere din partea celuilalt care considera apriori si absolut ca celalalt este si trebuie sa fie multumit cu ceea ce i se ofera, fara a se intreaba ce asteapta de fapt, care ii sunt problemele, neimplinirile, nemultumirile, frustrarile chiar etc.

Dar faptul ca gandirea ta este mai degraba feminista decat crestina cred ca este destul de evident, asa ca si punctele noastre de vedere nu pot fi decat opuse, chiar ca n-are sens sa continuam polemica.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum se intelege asta Danut7 Din Noul Testament 58 31.07.2011 18:50:40
ajutati-ma si pe mine Membru Generalitati 5 30.12.2010 01:51:36
ce se intelege prin slujba interconfesionala? unortodox Generalitati 28 22.04.2009 11:02:16
O speranta pentru mine... Ajutati-ma! medlyne Umanitare 37 11.11.2008 17:49:52