Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2009, 00:43:05
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Este, se pot repermeabiliza trompele...cel putin teoretic. acuma....nu stiu exact daca nu te poti trezi ca nu se mai poate repermeabiliza.am sa ma interesez.
Exista mai multe moduri de a "lega" trompele. Traditional se taie si se coase. Acest tip de operatie este mai sigur din punct de vedere contraceptiv (nu 100%), dar este mai greu de refacut. Mai nou s-a introdus o operatie in cadrul careia trompele se penseaza cu niste cleme, care pot fi scoase (fireste, nu este 100% sigur ca dupa aceasta manevra trompa va mai functiona). Ea este mai putin sigura contraceptiv.
Intre efectele negative ale ligaturii trompelor se numara si posibilitaea aparitiei sarcinilor extrauterine. De asemenea, in cazul in care se apeleaza la repermeabilizarea trompelor, sarcina obtinuta are un procent mai ridicat de a se implanta extrauterin... avortul care va urma ni se datoreaza.

Referitor la pilulele trifazice, imi este greu sa cred ca permit nidatia atunci cand se produce totusi o ovulatie si are loc si fecundatia. Impiedicarea implantarii oului se datoreaza efectului progesteronului care, printre altele are si menirea de a tine mucoasa uterina intr-o stare imatura. E adevarat ca in pilulele trifazice exista ceva mai putin progesteron decat in cele monofazice, dar hormonul si efectul lui sunt acolo, in pantecele mamei, iar in timp degenerarea mucoasei evolueaza, asa ca, chiar daca ceea ce spui tu ar fi valabil in primele luni de administrare, dupa cativa ani nu cred ca mai conteaza. Efectul abortiv se mentine si dupa incetarea administrarii pilulelor pana in momentul in care mucoasa se regenereaza... Chiar daca ni-l doream, vina ca a murit copilul este numai a noastra.
Vechi 02.06.2009, 00:46:05
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ca sa nu par foarte radicala... Este foarte greu sa trasezi acea linie intre iubire si sex (in capul femeilor evident, ca presupun ca barbatii le separa complet), intre responsabilitate si egoism.. etc. Cred ca urmarile sterilizarii in plan psihic nu ar fi fost neglijabile, imposibil sa nu ma intreb la un moment dat "dar de ce nu a facut el vasectomie, daca este atat de important sa nu avem copii"(asta nu inseamna ca as fi pentru vasectomie, este doar un exemplu), sunt copiii o povara? chiar noi crestem acesti copii? (adica evident ca Dumnezeu vegheaza asupra noastra, iar fara sprijinul lui nu am putea face nimic bun) etc.
Exista si alte metode de contraceptie.. evident ca exista riscuri, dar riscurile sunt prezente in orice intreprindem. De ce sa exageram doar intr-un singur sens? (In fond, un copil neplanificat nu este o nenorocire.. o nenorocire este sa mori in accident de masina sau din cauza fumatului, dar acestea sunt riscuri dovedite pe care si le asuma des oamenii.. Nu este evident cat de stramb privim lucrurile?)
Anna, probabil ai dreptate penreu o situatie sa-i zicem normala, de cineva care nu mai vrea sa aiba mai multi copii pt ca are deja cati i se pare ca poate sa creasca. Dar pentru situatiile de care vorbeam, cand risti sa concepi un copil handicapat, eu cred ca sterilizarea nu ar putea fi considerata ca o alegere gresita. Este o parere... pana la urtma hotaraste fiecare si nu ii doresc nimanui sa aiba nevoie sa ia o asemenea hotarire.
Sigur ca copiii sunt o bucurie si nu o nenorocire, si discutia asta ar putea fi mult mai pozitiva. In primul rand despre asta ar trebui vorbit, despre faptul ca o familie crestina accepta copiii, nu se inchide intr-o dragoste egoista. Dar eu insist in alta directie pentru ca nu sunt de acord cu absolutismul care pare sa domneasca in unele medii ortodoxe, care condamna din start, fara drept de apel, orice metoda de contraceptie pentru toata lumea, netinand cont de dramele pe care le traiesc unii.
Am fost sensibilizata pentru problema asta de o exprienta personala dureroasa, prin care nu va doresc sa treceti.
Acum am un copil si imi mai doresc unul (mai multi nu cred sa mai am la varsta mea oricum), desi.. in fine, n-as vrea sa mai spun pe forum de ce imi este si frica. Am scris undeva dar din fericire s-a pierdut intr-o polemica lunga.
Vechi 02.06.2009, 00:52:26
cristina2012's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai de ce zici ca denigrezi? Nu ai vazut ca am acceptat ideea ta si am zis altfel ca pana acum, ca metodle termice sunt bune si preferabile celorlalte? Ce vroiam eu sa spun este ca atunci cand exista riscul major de a avea un copil handicapat (sau de a avea inca unul handicapat, al treilea de exemplu..), ar fi poate mai intelept sa se aplice o metoda mai sigura (ca ai zis si tu ca nu este sigura suta la suta), ca sterilizarea sau, in cazul chemioterapiei, sa zicem si prezervativele pe langa metoda termica.
Am zis eu asa ceva!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Am zis ca este foarte sigura, la fel de sigura cum sunt pilulele si mai sigura decat sterilizarea feminina si steriletul. Procentual sunt de vreo 25 de ori mai sigure decat prezervatilele utilizate "ca la carte" (risc 0,2% Roetzer fata de 3-5% prezervative). Metodele simpto-termice se pot aplica si in asa fel incat sa fie sigure 100%, daca folosim pentru relatiile conjugale numai perioada de dupa ovulatie. Este absolut singura metoda care poate avea siguranta 100%, alaturi fireste de abstinenta totala.
Vechi 02.06.2009, 00:58:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Am zis eu asa ceva!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Am zis ca este foarte sigura, la fel de sigura cum sunt pilulele si mai sigura decat sterilizarea feminina si steriletul. Procentual sunt de vreo 25 de ori mai sigure decat prezervatilele utilizate "ca la carte" (risc 0,2% Roetzer fata de 3-5% prezervative). Metodele simpto-termice se pot aplica si in asa fel incat sa fie sigure 100%, daca folosim pentru relatiile conjugale numai perioada de dupa ovulatie. Este absolut singura metoda care poate avea siguranta 100%, alaturi fireste de abstinenta totala.
Merci. Ai cumva vreo referinta? Ai citit asta undeva sau esti tu medic? Nu mi-ai raspuns data trecuta.. As vrea sa ma informez. Esti singura persoana de la care am auzit ca aceasta metoda este atat de sigura.
Vechi 02.06.2009, 01:36:44
cristina2012's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cristina, vad ca e pricepi foarte bine, multumesc pt toate aceste precizari.
Esti medic sau ai studiat subiectul intr-o lucrare?
Ai referinte pt faptul ca metoda simptotermica este mai sigura decat anticonceptionalele?
Te inseli totusi ca nu se spune de ea, si de alte metode naturale, eu am gasit-o pe toate siturile si in cartile in care se vorbeste despre contraceptie. Dar se spune ca metodele sant sunt ceva mai putin sigure decat cele artificiale. Poate asta sa fie influenta comericala, sau poate pur si simplu nu s-a studiat destul. Poti sa ne dai referinta?
Ideea de care mai zici tu ca e comerciala nu am citit-o, ci mi-a venit mie in cap. Dar nu ma multumeste nici pe mine si ai dreptate, cred, ca un crestin nu ar trebui sa isi ia astfel de riscuri.

In cazuri dramatice si extreme cu ar fi cele ale femeilor care nasc numai copii handicapati eu cred ca solutia e atunci sterilizarea...
In cazul unuia din cuplu care face chelioterapie, probabil metoda cea mai buna ar fi atunci prezervativele.
Vroiam sa mai spun ca acest cuplu ar putea totusi avea copii prin insemniare artificiala cu sperma prelevata inainte de chemio (dupa chemioterapia barbatului, el ar putea sa devina infertil).
Eu citisem totusi si de niste anticonceptionale care nu impiedica nidatia.
Imi cer scuze, abia acum am vazut acest mesaj. Am cautat in urma pentru ca mi se parea ca lipseste ceva.
1Nu sunt medic, am citit enorm pe aceasta tema (inclusiv lucrari de specialitate).
2 Metodele naturale (sunt mai multe) nu sunt niste observatii empirice ci sunt puse la punct de medici, de cercetatori in domeniul fertilitatii. Prima si cea mai cunoscuta metoda simptotermica este descoperirea prof Roetzer care timp de mai multe zeci de ani numai de aceasta s-a preocupat. Crede-ma, e o metoda nemteasca (cu tot ceea ce se intelege prin ceva nemtesc). Roetzer a monitorizat multe femei si are sute de mii de grafice facute luna de luna de aceste femei.
Numai atunci cand cunosti foarte bine metoda, adica intelegi ce industrie lucreaza pentru a se intampla minunea, ajungi sa ai incredere... pana atunci toti merg pe mana medicilor.
3 Metodele naturale sunt ceva mai putin sigure, adica sunt mult mai nesigure daca sunt aplicate dupa ureche, situatie foarte frecventa. Apoi atunci cand zicem metode naturale, includem si amaratul de calendar in forma lui vulgara care circula pe net, includem si metoda temperaturii bazale singura si metoda ovulatiei (observarea mucusului cervical) care sunt ceva mai putin sigure.

4 Sterilizarea nu e 100% sigura. E angoasant ca nu ai niciun control. Pe un forum pentru copii pe care scriu, povestea o mama care avusese o cezariana cu complicatii si care nu mai avea voie sa mai nasca, ca doctorul i-a legat trompele si dupa un an a rams gravida si a facut avort. Doctorul i-a zis ca nu i s-a mai intamplat niciodata, dar... . Nu e singurul caz de care am auzit.
Prezervativele sunt mult mai nesigure, se rup, aluneca, pot avea defecte minuscule de structura si astfel devin permeabile pentru spermatozoizi.

Trebuie tinut seama de un lucru cert: este imposibil sa dezlipim sexualitaea de reproducere. Cine nu isi poate asuma o sarcina (oricat ar fi de mic procentul ca ea sa apara), nu se poate bizui pe contraceptie (oricat de sigura ar fi metoda, poate aparea oricand eroarea umana)... Alegerea se face intre nadejde, abstinenta si avort.
Vechi 02.06.2009, 01:42:26
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi cer scuze, abia acum am vazut acest mesaj. Am cautat in urma pentru ca mi se parea ca lipseste ceva.
1Nu sunt medic, am citit enorm pe aceasta tema (inclusiv lucrari de specialitate).
2 Metodele naturale (sunt mai multe) nu sunt niste observatii empirice ci sunt puse la punct de medici, de cercetatori in domeniul fertilitatii. Prima si cea mai cunoscuta metoda simptotermica este descoperirea prof Roetzer care timp de mai multe zeci de ani numai de aceasta s-a preocupat. Crede-ma, e o metoda nemteasca (cu tot ceea ce se intelege prin ceva nemtesc). Roetzer a monitorizat multe femei si are sute de mii de grafice facute luna de luna de aceste femei.
Numai atunci cand cunosti foarte bine metoda, adica intelegi ce industrie lucreaza pentru a se intampla minunea, ajungi sa ai incredere... pana atunci toti merg pe mana medicilor.
3 Metodele naturale sunt ceva mai putin sigure, adica sunt mult mai nesigure daca sunt aplicate dupa ureche, situatie foarte frecventa. Apoi atunci cand zicem metode naturale, includem si amaratul de calendar in forma lui vulgara care circula pe net, includem si metoda temperaturii bazale singura si metoda ovulatiei (observarea mucusului cervical) care sunt ceva mai putin sigure.

4 Sterilizarea nu e 100% sigura. E angoasant ca nu ai niciun control. Pe un forum pentru copii pe care scriu, povestea o mama care avusese o cezariana cu complicatii si care nu mai avea voie sa mai nasca, ca doctorul i-a legat trompele si dupa un an a rams gravida si a facut avort. Doctorul i-a zis ca nu i s-a mai intamplat niciodata, dar... . Nu e singurul caz de care am auzit.
Prezervativele sunt mult mai nesigure, se rup, aluneca, pot avea defecte minuscule de structura si astfel devin permeabile pentru spermatozoizi.

Trebuie tinut seama de un lucru cert: este imposibil sa dezlipim sexualitaea de reproducere. Cine nu isi poate asuma o sarcina (oricat ar fi de mic procentul ca ea sa apara), nu se poate bizui pe contraceptie (oricat de sigura ar fi metoda, poate aparea oricand eroarea umana)... Alegerea se face intre nadejde, abstinenta si avort.
Multumesc, cristina.
Ai cumva o referinta (carte de ex. pentru metodele simptotermice?
Vechi 02.06.2009, 01:46:25
cristina2012's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Merci. Ai cumva vreo referinta? Ai citit asta undeva sau esti tu medic? Nu mi-ai raspuns data trecuta.. As vrea sa ma informez. Esti singura persoana de la care am auzit ca aceasta metoda este atat de sigura.
Sotia userului andreicosmovici este medic si a avut ca lucare de licenta ceva referitor la metoda Roetzer. Avand titlul de medic si o lucrare in domeniu poate e mai credibila.
Vechi 02.06.2009, 01:59:57
cristina2012's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc, cristina.
Ai cumva o referinta (carte de ex. pentru metodele simptotermice?
Exista o carte (un manual) care este in curs de traducere in limba romana. Eu am xerox la el. Circula de mai multi ani o traducere anterioara, dar contine destule greseli (si e un domeniu unde nu este loc de greseli). Exista mai multe carti si articole scrise de Roetzer in limba germana, exista traduceri in destul de multe limbi. Au si un site, dar cam adormit. Un search cu google te ajuta cu siguranta.
Exista si alte metode simpto-termice cu cartile lor. Diferentele nu sunt foarte mari, dar au grafice mai complicate. In lb. engelza am un manual "Couple to couple" (metoda care circula in SUA).

ATENTIE! Metodele naturale se invata cu un instructor.
Pentru informare ajunge o carte.
Vechi 02.06.2009, 02:50:08
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
. Prima si cea mai cunoscuta metoda simptotermica este descoperirea prof Roetzer care timp de mai multe zeci de ani numai de aceasta s-a preocupat. Crede-ma, e o metoda nemteasca (cu tot ceea ce se intelege prin ceva nemtesc). Roetzer a monitorizat multe femei si are sute de mii de grafice facute luna de luna de aceste femei.
.
Nu am auzit pana acum de asta. Ce dozeaza? progesteronul? nu se bazeaza tot pe perioada ovulatorie? Ca ovulatia oricum se poate produce neasteptat, in cazul unui stres intens sau... o emotie foarte placuta.
Vechi 02.06.2009, 09:05:28
cristina2012's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Nu am auzit pana acum de asta. Ce dozeaza? progesteronul? nu se bazeaza tot pe perioada ovulatorie? Ca ovulatia oricum se poate produce neasteptat, in cazul unui stres intens sau... o emotie foarte placuta.
Fireste ca se bazeaza pe identificare perioadei fertile, ca toate celelate metode. Cu cat identificare este mai exacta, cu atat metoda este mai exacta. Daca eu nu am auzit despre ceva, nu inseamna ca acel ceva nu exista sau nu este bun , asa-i?
Este o mare minciuna faptul ca exista la oameni ovulatie provocata, probabil facuta pentru a acoperi nestiinta. Cei care se ocupa de metode naturale, care observa ceea ce se intampla in sute de mii de cicluri, si se observa cu exactitate, nu au descoperit inca o ovualtie de acest fel. La om, ca sa se produca ovulatia este nevoie de un proces de pregatire, mai exact se secreta estrogen. Cand nivelul estrogenului depaseste un anumit prag si se mentine astfel un timp, se secreta LH (hormonul luteinizant, cel pe care il surprind testele de ovultie) si datorita acestuia se va produce ovulatia. In momentul in care s-a produs ovulatia, maturizarea celorlalte ovocite este inhibata. Procesul nu se va mai repeta decat in ciclul urmator.
Exista exceptii in evolutia ciclului pe care numai cineva care face o monitorizare zilnica le poate evita. Probabil lor li se datoreaza mitul ovulatiei provocate. Aceste intamplari sunt: sfarsitul unui ciclu fara sa apara sangerarea menstruala (ca urmare crezand ca e vorba de sarcina... nu ne mai ferim si o obtinem chiar atunci), sau o varianta a acestui fapt este aparitia unui platou inalt foarte scurt (3-4 zile) care cade si incepe alt ciclu fara sa apara sangerarea (situatie frecventa in alaptare si premenopauza), sau sangerarea de ovulatie este interpretata ca menstruatie, sau datorita oboselii, stresului, unei caltorii (mai ales la mare sau in zone cu diferenta mare de fus orar), procesul ovulator se prelungeste, ovulatia intarziind sa apara, sau apare ca un eveniment neasteptat o ovulatie din primele zile ale ciclului (fireste in acelasi ciclu nu va mai incepe un alt proces ovulator), sau femeia a intrat in premenopauza si, in lipsa unei monitorizari extrem de atente, nu are nimeni idee cand se produce la ea ovulatia, sau se mascheaza asa ineficienta metodei contraceptive de bariera recomandate de medic (o deficienta de structura a unui prezervativ folosit in perioada fertila duce la o sarcina, dar medicul considera ca sarcina nu are cum sa fie de acolo ci cu siguranta de la contactul neprotejat de dinainte de menstra.

Roetzer are sute de mii de grafice si el spune ca nu a vazut in niciunul o ovulatie intamplatoare, provocata de cine stie ce eveniment.
"Emotiile placute" , relaxarea intr-un concediu in natura favorizeaza producerea ovulatiei firesti, nu insa si aparitia altora asa aiurea. Sunt femei care au ciclu normal, regulat, la ele incepe un proces ovulator dar ovulele nu se matureaza corespunzator (cauze sunt reprezentate de stres, boala, nutritie precara, insuficienta hormonala). Acest lucru se vede in cazul monitorizarii ecografice a femeilor care nu pot ramane gravide. Pe ele le ajuta sa ovuleze un orgasm intens spre exemplu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avort - pro sau contra? Bast-et Generalitati 224 25.02.2018 20:42:21
Istorioara despre avort spre_rasarit Generalitati 53 09.04.2011 21:18:44
Despre avort-metodele contraceptive o solutie? urzicuta Generalitati 61 02.06.2009 23:26:49