Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2009, 23:48:24
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CosminPopescu Vezi mesajul
iadu vă mănâncă
Da, " iadul va mananca "...barbatilor !
Personal, cred ca barbatii sunt cheia pacatelor ce tin de sexualitate.....
Asa ca, PARDON !, nu va mai amagiti cu inocenta !
Vechi 13.11.2009, 15:15:10
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

pentru a reduce numarul avorturilor trebuie o popularizare mai mare a metodelor contraceptive in randul adolescentilor si a populatiei rurale si aici nu ma refer doar la 1-2 spoturi publicitare, ci la instituirea unor cursuri de educatie sexuala in scoli si la distribuirea de prezervative in mediul rural.

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Vechi 13.11.2009, 20:01:58
florina_drossu florina_drossu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
pentru a reduce numarul avorturilor trebuie o popularizare mai mare a metodelor contraceptive in randul adolescentilor si a populatiei rurale si aici nu ma refer doar la 1-2 spoturi publicitare, ci la instituirea unor cursuri de educatie sexuala in scoli si la distribuirea de prezervative in mediul rural.
Singura metoda contraceptiva acceptata de Biserica este ABSTINENTA. Orice fel de metoda contraceptiva cu exceptia prezervativului este de fapt avortiva. A, si in Vechiul Testament, la Facere, ni se spune despre fiul lui Iuda ca arunca samanta afara pentru a nu avea copii si, pentru acest pacat, Dumnezeu l-a omorat. Sa ne mai miram azi de atatea accidente? Oare folosirea prezervativuui nu inseamna tot aruncarea in afara a semintei?

"Apoi Iuda a luat pentru Ir, întâiul născut al său, o femeie, cu numele Tamara. Dar Ir, întâiul născut al lui Iuda, a fost rău înaintea Domnului și de aceea l-a omorât Domnul. Atunci a zis Iuda către Onan: "Intră la femeia fratelui tău, însoară-te cu ea, în puterea leviratului, și ridică urmași fratelui tău!" Știind însă Onan că nu vor fi urmașii ai lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânța jos, ca să nu ridice urmași fratelui său. Ceea ce făcea el era rău înaintea lui Dumnezeu și l-a omorât și pe acesta."

Facerea, capitolul 38, versetele 6-10
Vechi 02.06.2009, 12:32:15
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Fireste ca se bazeaza pe identificare perioadei fertile, ca toate celelate metode. Cu cat identificare este mai exacta, cu atat metoda este mai exacta. Daca eu nu am auzit despre ceva, nu inseamna ca acel ceva nu exista sau nu este bun , asa-i?
.
Eu n-am zis ca n-ar fi bun neaparat. Chiar eram numai curioasa sa stiu despre ce e vorba.
Vechi 02.06.2009, 11:22:55
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Nu am auzit pana acum de asta. Ce dozeaza? progesteronul?
Chair era nevie de ironie?
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, progesteronul este hormonul care mentine sarcina. Progesteronul se secreta imediat ce ovulatia a avut loc, de catre foliculul ovrian rupt si transformat in "corp galben". Ca urmare este absolut inutil sa fie urmarit progesteronul in cazul in care se doreste evitarea sarcinii. Cand ciclul se afla in faza luteala (cu progesteron) zarurile au fost deja aruncate.
Toate metodele naturale urmaresc estrogenul, hormonul care pregateste ovulatia. Numai atunci se poate evita sarcina prin abstinenta periodica.
Vechi 02.06.2009, 12:25:27
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Chair era nevie de ironie?
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, progesteronul este hormonul care mentine sarcina. Progesteronul se secreta imediat ce ovulatia a avut loc, de catre foliculul ovrian rupt si transformat in "corp galben". Ca urmare este absolut inutil sa fie urmarit progesteronul in cazul in care se doreste evitarea sarcinii. Cand ciclul se afla in faza luteala (cu progesteron) zarurile au fost deja aruncate.
Toate metodele naturale urmaresc estrogenul, hormonul care pregateste ovulatia. Numai atunci se poate evita sarcina prin abstinenta periodica.
Nu, chiar nu era ironie. Stiu ce face progesteronul. Eu am cautat o vreme o modalitate de a determina perioada fertila, si o metoda se baza pe masurarea temperaturii corpului dimineata, temperatura care este crescuta , de fapt, de progesteron. De aia intrebam. Si oricum, in faza cand estrogenul este crscut (faza proliferativa), progesteronul este scazut, si invers.
Vechi 02.06.2009, 12:45:49
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Nu, chiar nu era ironie. Stiu ce face progesteronul. Eu am cautat o vreme o modalitate de a determina perioada fertila, si o metoda se baza pe masurarea temperaturii corpului dimineata, temperatura care este crescuta , de fapt, de progesteron. De aia intrebam. Si oricum, in faza cand estrogenul este crscut (faza proliferativa), progesteronul este scazut, si invers.
Scuze, credeam ca ma iei peste picior, ca nu ar mai fi nimic de spus decat cele ce s-au descoperit deja, si cum acestea nu sunt suficiente, doar dozarea progesteronului (necesara in anumite patologii ale sarcinii) ar mai ramane de studiat, adica nimic. Imi cer scuze ca am interpretat prea mult. Ce face progesteronul am scris pentru cei care nu stiu, consideram ca tu sti din moment ce credeam ca m-ai luat peste picior.

Prin masurarea temperaturii aflai cand se termina perioada fertila si cand incepe cea infertila. Si determinarea e ceva mai complicata, adica ai nevoie de trei temperaturi mai inalte decat alte 6 anterioare consecutive.
Metodele simpto-termice interpreteaza impreuna cu masurarea temperaturii si diferite simptome ale corpului, unele date de estrogeni (aparitia apoi fluidizarea glerei, scaderea temperaturii, inmuierea si deschiderea colului, prezenta cristalizarii fluidelor in feriga), altele de progesteron (ingrosarea si/sau disparitia glerei, cresterea temperaturii, inchiderea si intarirea colului, congestia mamara).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avort - pro sau contra? Bast-et Generalitati 224 25.02.2018 20:42:21
Istorioara despre avort spre_rasarit Generalitati 53 09.04.2011 21:18:44
Despre avort-metodele contraceptive o solutie? urzicuta Generalitati 61 02.06.2009 23:26:49