Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 17:30:18
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Iata ce inseamna crestin:

"în Antiohia, întâia oară, ucenicii s-au numit creștini."

Deci este un nume dat de oameni ucenicilor lui Hristos. Vine de la Cristos-crestin. Si iata cum trebuie sa fie un ucenic:

"Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu."
"Așadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu."

Seamana a ucenic cel ce da cu toporul in capul cuiva?

Ultima data cand am verificat secta voastra nu avea nimic de a face cu crucea si nici nu are cruce deasupra.Ba chiar huleste crucea lui Hristos si Sfanta lui Biserica..
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 17:33:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ultima data cand am verificat secta voastra nu avea nimic de a face cu crucea si nici nu are cruce deasupra.Ba chiar huleste crucea lui Hristos si Sfanta lui Biserica..
Demne de luat in considerare verificarile tale obiective si bine intentionate :))

Citat:
Nu ai fost niciodata ortodox..Asa ca mars.
Tu ai fost vreodata?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 17:42:00
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Nu ai fost niciodata ortodox.Ortodox nu e ceva ce se pune la recensamant pe hartie.Asa ca mars.
Daca tu esti ortodox, recunosc ca eu nu am fost niciodata ca tine.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 17:43:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu ai fost niciodata ortodox.Ortodox nu e ceva ce se pune la recensamant pe hartie.Asa ca mars.
Urata exprimare. Tu chiar te consideri ortodox?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 17:49:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
La mine s-a intamplat tocmai invers. Cat timp am fost ortodox nu tin minte sa fi auzit despre preocuparea pentru cresterea in sfintenie, prin dorinta de a avea o viata placuta lui Dumnezeu. Se mai vorbea despre o oarecare sfintenie, dar in mod mistic, prin intermediul a fel si fel de slujbe si ritualuri.
Serios? Unde "se vorbea"?
Ce surse de informare ai avut?
Din ce ai recunoscut cand scriai sub alt nume, nici macar catehismul nu l-ai citit cat ai fost "ortodox".
In schimb ai pretentia sa ne inveti ACUM pe noi ce si cum ar trebui sa intelegem din crez.
Esti cam hilar, nu crezi?

Citat:
La neo-protestanti se pune accent pe partea practica a crestinismului (credinta si trairea crestina).
Ce pacat ca ceea ce inteleg ei ca "crestinism" nu e decat "moralism crestin".
Si ala destul de serios deformat, in unele cazuri pana la absurd (adventistii cu iudaizarea).

Citat:
De fapt, crestinismul este un mod de viata, bazat pe cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu si credinta in jertfa Mantuitorului.
Suna frumos cuvintele astea, problemele apare in momentul in care incerci sa ne arati ce intelegi tu efectiv prin ele.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 17:52:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Să mai dau un exemplu: cineva s-a născut într-o familie creștină, a fost botezat de copil sau la o vârstă matură, dar de la treizeci de ani nu-i mai pasă de Dumnezeu, nici nu mai crede în El, trăiește în tot felul de păcate, nu se pocăiește de ele fiindcă nici nu crede că ar trebui si la 80 de ani așa moare. El de la 30 la 80 de ani tot pe Hristos l-a urmat? Tot creștin a fost?
A murit creștin?
A murit crestin, dar nu a murit ca un crestin.
Un soldat dezertor tot soldat si tot dezertor ramane pana la moarte.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 17:58:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Eh, la mine a fost putin altfel, de, nu tot ce mi se intampla mie se intampla si altora. Am ajuns in biserica penticostala din intamplare, in vizita. Am dormit toata slujba, la modul propriu [ imi cadea capul in piept, eram dupa o saptamana grea de munca]. Nu mai tin minte nimic din predica, nu m-a interesat. Proorocii prooroceau, dar nu mai stiu ce. [insa mi se parea normal sa vorbeasca Dumnezeu, ca doar o avea si El dreptul.]. Dupa trei ore de somn , indreptandu-ma spre iesire, am intalnit un om deosebit. L-am vazut cum se ruga pentru bolnavi si bolnavii primeau alinare iar cei chinuiti de duhuri eliberare. Nu mi-a predicat nimic, doar a dat mana cu mine [dadea mana cu toti la iesire]. Atunci ochii mi s-au deschis si L-am vazut pe Dumnezeu in locul acela si in omul acela. a fost ca si cum mi-ar fi cazut niste solzi de pe ochi si am inteles ca , in sfarsit, gasisem ce cautam.

Au urmat saptamani si luni de plans si rugaciune. Plans de bucurie si fericire. Aveam totul si nu mai imi trebuia nimic. De acum putea sa se intample orice, caci Il gasisem si El era tot ceea ce conta.
Am cam multe semne de intrebare..

1. Cum "din intamplare"? In vizita la cine?

2. Era prima data?

3. Pe urma ai zis ca ai dormit toata slujba. Cand l-ai vazut pe respectivul "cum se ruga pentru bolnavi si bolnavii primeau alinare iar cei chinuiti de duhuri eliberare" ca ai zis ca ai dormit tot timpul "slujbei"?

4. "Proorocii prooroceau, dar nu mai stiu ce. [insa mi se parea normal sa vorbeasca Dumnezeu, ca doar o avea si El dreptul.]"

Asa, pur si simplu ai intrat acolo si ai ramas imediat cu impresia "la prima vedere" ca respectivii chiar erau proroci si vorbea Dumnezeu prin ei?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 17:59:33
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Vasalie, am si eu o intrebare pentru tine: cat timp ai fost ortodox, cat de ortodox erai, si ce anume ascultai, si cu cat interes?
Recunosc ca nu am fost un mare ortodox. Eram preocupat sa cunosc cat mai mult si aveam multe intrebari de ordin spiritual, la care ortodoxia nu mi-a oferit raspuns. Nu m-au atras niciodata slujbele si ritualurile. Voiam sa cunsosc cat mai mult. Intalnirea mea cu Sfanta Scriptura (pe care mi-au pus-o in mana niste "pocaiti") a avut un impact decisiv in viata mea.

Nu sunt partizanul nici unei confesiuni religioase (nici macar al celei din care fac parte, desi o apreciez). Chiar detest asa ceva. Duce la fanatism.

Imi doresc ca oamenii sa-L cunoasca pe Dumnezeu, asa cum se infatiseaza in Sfanta Scriptura si se in vietile noastre. Restul... sunt amanunte nesemnificative.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 18:05:10
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am cam multe semne de intrebare..

1. Cum "din intamplare"? In vizita la cine?

2. Era prima data?

3. Pe urma ai zis ca ai dormit toata slujba. Cand l-ai vazut pe respectivul "cum se ruga pentru bolnavi si bolnavii primeau alinare iar cei chinuiti de duhuri eliberare" ca ai zis ca ai dormit tot timpul "slujbei"?

4. "Proorocii prooroceau, dar nu mai stiu ce. [insa mi se parea normal sa vorbeasca Dumnezeu, ca doar o avea si El dreptul.]"

Asa, pur si simplu ai intrat acolo si ai ramas imediat cu impresia "la prima vedere" ca respectivii chiar erau proroci si vorbea Dumnezeu prin ei?

1. Am vrut sa ma duc la baptisti [unde mai fusesem o singura data dar nu ma impresionase prea mult ] dar surorile baptiste s-au hotarat in ultimul moment sa treaca pe la penti.

2. Da

3. Dupa terminare, cand ieseam spre usa. Rugaciunea era solicitata de unii bolnavi, nu facea parte din program. Era de fapt o [mir]ungere cu untdelemn.
Si nu dormeam chiar bustean, ca mi-era rusine. Atipeam des. Insa nu am gasit nimic interesant in toata slujba, chiar muzica mi s-a parut tare...slabuta, sa zic asa.

4. Inainte de a merge m-a avertizat o baptista, usor jenata, sa nu ma sperii ca penticostalii au prooroci. Nu mi s-a parut nimic anormal.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 18:07:04
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Te-ai prins. E bine sa fi vigilent intotdeauna.
continui sa fii dobitoc chiar daca ti-ai shimbat numelede cateva ori
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32