![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata ce inseamna crestin:
"în Antiohia, întâia oară, ucenicii s-au numit creștini." Deci este un nume dat de oameni ucenicilor lui Hristos. Vine de la Cristos-crestin. Si iata cum trebuie sa fie un ucenic: "Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu." "Așadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu." Seamana a ucenic cel ce da cu toporul in capul cuiva?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ori nu suntem nici unul dintre noi crestini, ori suntem...atat cel care judeca, cat si care e judecat pentru ca: omoara, sau mananca prea mult, nu se roaga destul, e mandru, e rautacios, perfid, mincinos, iubitor de arginti, de lux, invidios, subiectiv...si lista poate continua. Tu cand ai pacatuit(!?!), ce erai...concret, daca nu crestina...atunci ce? Eu incerc sa aflu un raspuns, dar dat de voi, la afirmatiile care se regasesc numai in cadrul cultelor NP...de la voi, si inteles numai de voi NP, si nu imi place cand cineva nu poate sa isi explice afirmatiile care nu se regasesc in Biblie, cu citate din Biblie...ca si cum orice expresie ar fi luata cuvant, cu cuvant din Sfana Scriptura!!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate vrei sa spui doar ca...viata ta nu atat de bogata ca acum, si nu simteai ce simti acum, dar eu zic...ca tu il urmai tot pe Hristos, intr-o Biserica Ortodoxa, ascultai tot lucruri despre Hristos, Il cunosteai, stiai clar de existenta Lui, pentru ca de asta te si numeai ortodoxa, si tocmai de asta te mai rataceai prin Biserica Crestina Ortodoxa...si nu pe la Moschee, deci termenul este extrem de clar, iar statutul de crestina...asisderea!!! Citat:
Adica na, conform interpretarii celor 10 Porunci la modul asta, Porunca a 2 a, a fost simplificata simtitor, si doar cei care se inchina la zei, sau icoane sunt pacatosii, pentru ca cei care stau pe munti de bani...dar nu se inchina lor, sunt ok.... Macar am inteles ceva din mentalitatea voastra, si anume faptul ca s-a mai restrans aria pacatosilor necrestini... ![]() ![]() Chiar, in lumina celor afirmate de tine, ar mai avea vreun sens sa intrebam, sau sa fim intrebati ce optiune religioasa avem, daca putem trage concluziile si singuri...la fix, in baza a ceea ce vedem? Dar totusi acest fapt, poate veni chiar in contradictie cu una din cele 10 Porunci, si anume:"Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvintele de mai sus iti apartin in totalitate, observi ca eu nu am zis asa ceva, ok? Nu, dar incep cu nerespectarea celor 10 porunci. Betivii nu respecta prima porunca: Sa-L iubesti pe Domnul cu TOATA inima ta. Cand in toata inima ta e iubire de Dumnezeu nu mai incape si iubirea de alcool. Valabil si pentru restul enumerarii tale. Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Protestantismul era pentru părintele Arsenie Boca, demonul orgoliului manifestat pe plan teologic.
Din punct de vedere al sectologiei, diferența doctrinară între protestanți și neoprotestanți e legată de chestiunea săvârșirii botezului. Sectele protestante (luteranii, calvinii, presbiterienii, unitarienii și alții, botează pruncii mici și persoanele handicapate psihic). Sectele neoprotestante (adventiștii, baptiștii, penticostalii, evanghelicii și martorii lui Iehova) botează doar copiii măricei, de regulă de la 13-14 ani în sus și nu botează handicapații psihic pentru că aceștia "nu pot să creadă", cum spun ei) Cu alte cuvinte orice cult care susține principiul Sola Scriptura și botează copii mici aparține de sfera protestantă și orice cult care susține principiul Sola Scriptura, dar respinge botezul pruncilor ține de sfera neoprotestantă. E important de amintit faptul că și martorii lui Iehova intră în această definire deși ceilalți neoprotestanți nu îi agreează printre ei. Mormonii resping și ei botezul administrat copiilor, dar nu se încadrează în sfera neoprotestantă pentru că nu sunt adepții principiului Sola Scriptura, Scrierile "profetului" lor, Smith sunt mai importante decât Scriptura pentru ei. Mormonii constituie astfel un cult extra-creștin și neo-pâgân, pe când celelalte pomenite aici sunt erezii creștine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ultima data cand am verificat secta voastra nu avea nimic de a face cu crucea si nici nu are cruce deasupra.Ba chiar huleste crucea lui Hristos si Sfanta lui Biserica.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|