Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2012, 14:31:09
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
eu asa am inteles din acest text care va apartine:
Aha... OK, poate ca formularea permite o multime de interpretari.
Tocmai de aceea am nuantat in postarea ulterioara si poate ca acum e mai limpede sensul la care m-am referit.
E o problema de dezvoltare totusi, aceasta situatia in care micutii nu sunt atrasi de zonele genitale. Ceva nu e in regula, nu e normal sa nu reactionezi la intalnirea cu acele senzatii... Ori e ceva cu senzorii, ori cu alte componenete ale sistemului nervos (cai nervoase, arii corticale), ori prelucrarea psihica este pe undeva obturata/blocata... Nu stiu, de obicei se cerceteaza fiecare caz in parte si intotdeauna apar surprize urate, asta o pot spune praticienii din domeniu (medici, psihologi etc.). S-a scris mult, foarte mult, nu insist. Cine e din domeniu cunoaste ce zic, cine nu este desigur ca e mirat, cum am fost si eu cand am intalnit aceste surprinzatoare (pentru cunostintele mele de atunci) date si intelesuri.

As insista pe faptul ff important ca: una e experienta de la 2-3 ani a copilului (alt sens, alte rosturi, alte mecanisme, alt impact in dezvoltarea psihica) si alta e masturbatia adultului, ori, ca sa fie si mai clar prin plasarea la extreme, malahia monahului...

Sa facem bine distinctie, ca e strigator la cer!

Si sa invatam sa percepem copiii cu specificul lor! Asadar, sa NU ne inchipuim ca sunt "adulti in miniatura" (eroare de perceptie a copiilor de catre adulti, pe care o numim in psihologie cu termenul de ADULTRISM, o nenorocita de tendinta a adultilor lipsiti de cunostinte si capacitati/competente spi/pricepere in intalnirea cu universul atat de aparte si de fascinant al copilul...).
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 21:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 14:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 20:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 22:30:02