Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2012, 17:41:17
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Doar că Christos a întemeiat Biserica Sa, Trupul Său Tainic, și aici în Biserică se află calea, nu în afara Bisericii așa cum sugerează erezia ecumenistă.Dacă Biserica nu era necesară atunci Christos îi lăsa de mult de capul lor pe oameni ca să găsească ei singuri calea și să se descurce singuri. Dar nu a procedat așa, ci și-a întemeiat Biserica pentru ca prin Biserică să lucreze mântuirea. Ecumeniștii eretici promovează mântuirea în afara Bisericii și prin urmare mântuirea în afara lui Christos. Orice ar zice persoane mai credule și mai mult sau mai puțin sincer idealiste, francmasonii de la Consiliul Mondial al Ereticilor au o cu totul altă agendă.
Draga Decebal,

Biserica nu este altceva decat ansamblul (comunitatea) credinciosilor ce cred in Hristos. Ca atare, rescriind postarea ta folosind pentru "Biserica" exact ceea ce reprezinta ea, rezulta asa:

"Doar ca Christos a intemeiat ansamblul de credinciosi ai Sai care cred in El (= a intemeiat Biserica Sa, Trupul Sau Tainic), si aici in comunitatea credinciosilor care cred in El (= Biserica) se afla Calea, nu in afara comunitatii de credinciosi care cred in El (= nu in afara Bisericii) asa cum sugereaza erezia ecumenista. Daca comunitatea de credinciosi ce cred in Hristos (= Biserica) nu era necesara, atunci Hristos ii lasa de mult de capul lor pe oameni ca sa gaseasca ei singuri calea si sa se descurce singuri. Dar nu a procedat asa, ci si-a intemeiat comunitatea de credinciosi care cred in El (= Biserica) pentru ca prin comunitatea de credinciosi ce cred in El (= Biserica) sa lucreze mantuirea. Ecumenistii eretici promoveaza mantuirea in afara comunitatii de credinciosi ce cred in Domnul (= Biserica) si prin urmare mantuirea in afara lui Christos. Orice ar zice persoane mai credule si mai mult sau mai putin sincer idealiste, francmasonii de la Consiliul Mondial al Ereticilor au o cu totul alta agenda".

Atata timp cat tu crezi ca crestinii care cred in Hristos (= Biserica) poarta eticheta de "ortodox din Biserica Rasariteano-Catolica sau Ortodoxa Catolica a Rasaritului), este normal sa scrii ceea ce ai scris. Cand insa credinciosii care cred in Hristos (= Biserica) sunt exact ceea ce spune si numele: credinciosi ce cred in Hristos si ii pun Cuvantul in practica, atunci comunitatea crestinilor (Biserica) este mult mai mare cuprinzand oameni cu diverse etichete: ortodocsi, catolici, protestanti etc., cu buni si rai, cu grau curat si cu neghina etc. Si astfel camasa Domnului este de fapt intreaga, conform tragerii la sorti stabilita inca din VT... Daca ortodocsii sunt graul iar restul neghina, doar Dumnezeu o poate judeca. Eu insa v-am dat un exemplu in care catolicii practica mai bine decat ortodocsii: "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta". Ca atare un ortodox care nu respecta mizand pe pogoraminte omenesti, cade singur in plasa neghinei...

Uitati un articol interesant despre camasa lui Hristos:

http://stiri.lacasuriortodoxe.ro/tem...-10-iulie.html

:)

Last edited by Tartaruga; 18.08.2012 at 17:50:31.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism? BogdanF2 Generalitati 150 21.12.2014 21:06:04
Ecumenism ancah Biserica Ortodoxa Romana 206 31.05.2010 03:51:19
ecumenism alexandra Generalitati 15 20.04.2008 16:10:49
Ecumenism Iacov Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 178 08.10.2007 20:02:36
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57