![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
prietene, care este originea cuvantului Hades si ce insemna el? De unde l-au preluat evanghelistii? Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania) Acum dacă tu te socotești mai înțelept decât toți acești 72 la un loc, atunci chiar că este "altceva" - las la latitudinea onor forumiștilor să aprecieze... ![]() Citat:
"Mă doare sufletul că ai o înțelegere atât de îngustă în cele spirituale." Cred că este evident sensul termenului în propoziția de mai sus.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, Biblia arata ce este Hadesul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ce sens are in "Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. " Ce anume este sufletul aici ? Este trupul ? Este suflarea de viata ? Ce anume este ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
T. M.: „și s'a făcut omul ființă vie“. „S'a făcut“: a devenit; a trecut în alt mod de existență. În LXX: „și s'a făcut omul întru suflet viu“ (eis psyhín zoosãn), care poate fi tradus și: „întru suflet care trăiește“, adică nemuritor. Sufletul omului (altceva decât „viața“) s'a născut din suflarea lui Dumnezeu și l-a învăluit (l-a îmbrăcat) pe om odată cu aceasta, dar și cu tendința de a fi „absorbit“: particula eis înseamnă și „întru“ (înlăuntru) și „spre“ (direcție, scop). În 1 Par 12, 19 se spune că Duhul „l-a îmbrăcat“ pe Amasai, care a rostit o profeție: tot astfel pe Ghedeon (Jd 6, 34). Acest endęo înseamnă „a îmbrăca“, cu sensul de a lua complet în stăpânire; „a se îmbrăca“ = a intra în posesia cuiva sau a ceva. În acest sens duhovnicesc îl va folosi Pavel în Rm 13, 14: „îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos“, în Ga 3, 27: „în Hristos v'ați îmbrăcat“ și în Col 3, 12: „îmbrăcați-vă cu simțăminte de'ndurare, de bunătate“. Așadar, omul nu e o simplă „ființă vie“, asemenea tuturor celorlalte, ci trup cu suflet viu, aparținând celor două lumi, materială și spirituală. Având un caracter antinomic (în același timp exterior și interior trupului), el este – ontologic – apt și pentru experiențele mistice (extaz și entaz). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu ti-am dat ceea ce a inteles Anania .Poti cauta biblia online daca nu o ai si o sa vezi ca are deslusiri pentru multe versete.Sufletul este nemuritor in sensul ca este nascut din Suflarea Domnului pe cand trupul este din pamant.Pentru mine are sens,adica oricum era normal ca Anania sa aibe o astfel de explicatie.
Problema e ca degeaba ne certam noi,fiecare ramane cu adevarul lui si lumea oricum nu intelege nimic.Acum inteleg si eu ce inseamna "invartosarea inimii ". Hai sa incheiem totusi si sa ne vedem de alte lucruri. Uite am incercat sa aduc textul cat mai aproape de original utilizand Cornilescu si stergand expresia "sufletul Lui " din 2:31 căci nu-mi vei lăsa sufletul în Locuința morților și nu vei îngădui ca sfântul Tău să vadă putrezirea. Mi-ai făcut cunoscut căile vieții și Mă vei umple de bucurie cu starea Ta de față.” Cât despre patriarhul David, să-mi fie îngăduit, fraților, să vă spun fără sfială că a murit și a fost îngropat; și mormântul lui este în mijlocul nostru până în ziua de azi. Fiindcă David era proroc și știa că Dumnezeu îi făgăduise cu jurământ că va ridica pe unul din urmașii săi pe scaunul lui de domnie, despre învierea lui Hristos a prorocit și a vorbit el, când a zis că nu va fi lăsat în Locuința morților și trupul Lui nu va vedea putrezirea. Last edited by iuliu46; 07.01.2012 at 23:44:51. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|