Citat:
În prealabil postat de Doriana
Tocmai asta citesc acum, dar nu am intalnit inca invatatura cu mortii care pot fi scosi din iad prin rugaciuni. plus, cred ca sunteti de acord cu mine ca Filocalile sunt niste scrieri destul de vaste, de aceea am cerut o sursa de unde as putea citi aceasta invavatura.
Domnule Lucian, hai sa spunem si asa cum doriti dvs: Accept "intr-o anumita masura" Sfanta Traditie.
|
Atunci poate ar fi mai bine sa cititi telogia dogmatica a Parintelui Staniloae, care e bine structurata pe subiecte si care face trimiteri la scrierile patristice. In vol.3 incepand cu pag.203, dezbate problema sufletelor intre judecata particulara si cea universala. Aici mentioneaza si citate din Filocalie, ce credeau Sf. Maxim Marturisitorul, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nyssa etc. despre rugaciunile pentru morti si multe alte aspecte. Vedeti trimiterea din nota si gasiti mai usor in Filocalie, detaliat. Sfantul Maxim Marturisitorul, analizand Ioan 14:2, fixeaza mai multe gradatii ale fericirii vesnice si progresul nostru in ea.