![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa pentru lectura, ar trebui sa va descarcati de pe internet sau sa achizitionati culegerile filocalice (12 vol.) si care sunt selectii din cele mai consistente opere teologice si literatura crestina din perioada in care biserica era inca unita intr-o singura, desi polimorfa, crestinatate.
Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 11:11:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Gasiti la intrebari, nedumeriri si raspunsuri cate vreti, deci sigur orice problema pe care noi o ridicam acum si-au pus-o si altii inaintea noastra :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule Lucian, hai sa spunem si asa cum doriti dvs: Accept "intr-o anumita masura" Sfanta Traditie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 19.12.2011 at 11:21:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 11:27:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa nu mai spun ca, apropo de ce spuneati dvs mai sus, am aflat de la un preot ca pana si hula impotriva Duhului Sfant poate avea iertare. Drept dovada, ereticii se pot pocai (erezia fiind considerata hula). In concluzie, problema cu "pacate mari - pacate mici" m-a pus intr-o confuzie totala. Si cred ca si pe multi dintre ortodocsi. :) Citat:
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 19.12.2011 at 13:51:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O puteti descarca de pe internet, sunt 3 vol. le gasiti aici in format pdf: http://calindragan.wordpress.com/201...1-2-%C8%99i-3/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
O gasiti pe internet.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exact la fel cum dvs, propria dvs minte si constiinta va spune ca toata Sf Traditie e adevarata. E o alegere de a crede, bazata pe anumite rationamente, validate de mintea dvs ca ar fi bune. Deci, atat timp cat exista om va exista si subiectivitate. Nici mie nu-mi place asta, dar nu am ce face. As vrea sa detin adevarul absolut. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dar stiu ca asta v-a naste totusi o alta intrebare: de ce nu e corect la penticostali, la catolici sau la altiica si ei se bazeaza tot pe credinta? Am spus ca nu te poti baza mereu pe ratiune, nu deloc. In primul rand pentru ca unele invataturi ale celorlalti contrazic Sf Scriptura sau Sf Treditie. Faptul ca absolut toti si-au schimbat invataturile pe care le-au marturisit. Catolicii pe cele de la Sinoade. Protestantii si neoprotestantii pe cele ale Bisericii Ortodoxe sau Catolice, dupa caz, de care s-au rupt. Prin faptul ca protestantii si neoprotestantii nu recunosc Traditia, desi este logic faptul ca nu toata invatatura a fost transmisa oe care scrisa. Nu toti au avut acces la cartile NT si totusi credeau. Ptr ca nu poti sa apari la peste 1500 de ani si sa spui ca toti au gresit si tu ai dreptate cand Hristos a spus ca Biserica Sa nu va putea fi biruita nici de portile iadului. Ptr ca cei fara continuitate nu au har, desi exista in Sf Scriptuta, nu mai vorbesc de Traditie, exemple clare si invatatura clar ca harul se transmitea prin punerea mainilor. Ptr ca protestantii si neoprotestantii neaga institutia sacerdotala, desi Hristos a dat puterea de a ierta pacatele doar celor 12 apostoli. Si multe alte exemple. Ortodoxia este singura care nu contrazice bunul simt.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
|