![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Nu am eu traire pentru asta
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toate cele bune pentru tine Glykys,si Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu am folosit termenul in sensul ... mistic, ci in cel de cugetare (simpla, din partea noastra) la cele inalte sau, daca vrei, la antonimul lui pragmatic. In greaca, antonimul lui pragma e theoria, care inseamna, printre altele, si contemplare, la asocierea asta m-am gandit cand am scris mesajul. Evident, ar fi foarte frumos sa vina cineva cu un pasaj contemplativ despre rai al Sf. Parinti! :)
|
||||
|
||||
![]()
Povestioara medievala
Pe vremea cruciadei lui Ludovic cel Sfant, un frate a vazut o femeie batrana care purta intr-o mana o strachina plina de foc, iar in cealalta, una plina de apa. Intrebata ce vrea sa faca cu ele, femeia a raspuns ca vrea sa dea foc raiului si sa stinga iadul, pentru ca acestea sa nu mai existe, iar oamenii sa faca binele nu pentru a dobandi raiul sau de frica iadului, ci numai din pricina dragostei de Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Vasile cel Mare spunea ca sunt 3 feluri de crestini: 1. Robii lui Dumnezeu, cei care fac binele din cauza ca le e frica de iad. 2. Slugile lui Dumnezeu, cei care fac binele ca sa castige Raiul, care lucreaza pentru o plata. 3. Copiii lui Dumnezeu, cei care fac binele din iubire de Dumnezeu si aproape. Ar fi bine sa fim toti in a 3-a categorie, insa daca nu se poate, e bine si in 2 sau 1. Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]()
Scuze... asa a intrat acel rege in istorie. Eu am preluat de undeva povestioara, nu am inventat-o eu si asa aparea. Nu stiu eu de este sfant au ba, nu-mi pot da cu parerea, insa stiu ca si anumiti ortodocsi de-ai nostri nu recunosc ca Stefan cel Mare este si Sfant (desi este canonizat). Asa ca ce sa ne mai miram? Insa ai dreptate, trebuia sa merg pe filiera ortodoxa, se vede treaba ca povestioara medievala e inspirata cumva din Vasile cel Mare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu totusi am o intrebare, la care stiu ca nu prea exista un raspuns clar, dar ma interesa sa stiu parerea ta. Care este d i f e r e n t a intre Rai si Imparatia Cerurilor? Sau care este asemanarea? Este vorba de acelasi loc sau de o diferenta de stare? Adica in Rai suntem ca Adam si Eva, dar in imparatia cerurior, ca fii infiati ai lui Dumnezeu prin jertfa lui Iisus Hristos? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Rămas bun! Sa ne vedem la Poarta Raiului! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 32 | 13.01.2013 18:59:29 |
sa ne vedem la poarta raiului! | lore86 | Generalitati | 11 | 31.08.2010 21:29:54 |
Frumusetile ortodoxiei | Hartford | Generalitati | 4 | 05.10.2009 21:39:45 |
|