Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2009, 14:41:00
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Dar de ce-i spune pomul cunostintei binelui si raului? Stiti voi ce inseamna pomul cunostintei binelui si raului, din care a mancat Adam si de ce se cheama asa? Iata ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur despre acest pom: "Pomul cunostintei binelui si rau-lui din rai se chema asa pentru ca doua lucruri mari a aratat el dupa ce au gustat Eva si Adam dintr-insul: A aratat binele si raul".

A aratat cat de bine era daca nu manca din pom, ca Adam, care a stat 700 de ani in rai, s-a desfatat acolo de atatea bunatati - si de cele simtite si de cele gandite, ca auzea si ingerii in ceruri si ii vedea cum il lauda pe Dumnezeu. Iar atunci cand l-a scos afara din atata dulceata si frumusete, a cunoscut cat de bine era daca nu mancam din pom. Si iarasi, a cunoscut si raul: "Cat de rau este, si ce mare rautate ne-a ajuns pe noi, fiindca am mancat din pom".

Iata ce inseamna pomul cunostintei binelui si raului. A cunoscut cat de rau a facut ca a calcat porunca lui Dumnezeu si cat de bine era daca nu o calca si nu manca din pom. Asa se talcuieste pomul cunostintei binelui si raului dupa Sfintii Parinti.
Cum crezi tu ca e in rai, fara sa stii ce e binele si raul? De unde vei stii ca e bine acolo? Ce diferenta va fi intre tine si o leguma?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 17:57:41
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cum crezi tu ca e in rai, fara sa stii ce e binele si raul? De unde vei stii ca e bine acolo? Ce diferenta va fi intre tine si o leguma?
Bine ai venit, Topcat! E loc pentru toti aici! Cat despre intrebarile tale: Dumnezeu este Binele, daca Il cunosc pe El, nu imi mai trebuie nimic altceva!
Vechi 02.11.2009, 18:34:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Bine ai venit, Topcat! E loc pentru toti aici! Cat despre intrebarile tale: Dumnezeu este Binele, daca Il cunosc pe El, nu imi mai trebuie nimic altceva!
:)
Mersi, dar preferam sa imi raspunzi la intrebare :)
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 18:43:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
:)
Mersi, dar preferam sa imi raspunzi la intrebare :)
Topcat... ti-am dat o parte de raspuns. Dumnezeu este Binele si o data cunoscut, nu iti mai trebuie nimic altceva. Evident, trebuie sa Il cunosti de aici, pentru a-L putea cunoaste si dincolo. Viata vesnica este ca un fel de continuare a celei de aici. deci, tu faci experienta binelui si a raului in viata de pe pamant, unde alegi de care parte esti. In viata vesnica nu mai poti alege intre bine si rau, pentru ca ai ales deja pe pamant, in cunostinta de cauza, avand liber arbitru si nefiind leguma, cum zici tu. Nu este deloc plictisitoare vesnicia, daca Il iubesti pe Dumnezeu si te impartasesti din El.
Vechi 02.11.2009, 22:28:27
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Parintele Paisie despre rai si iad: http://www.crestinortodox.ro/parinte...i-despre-iad-1
Vechi 03.11.2009, 09:17:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Topcat... ti-am dat o parte de raspuns. Dumnezeu este Binele si o data cunoscut, nu iti mai trebuie nimic altceva. Evident, trebuie sa Il cunosti de aici, pentru a-L putea cunoaste si dincolo. Viata vesnica este ca un fel de continuare a celei de aici. deci, tu faci experienta binelui si a raului in viata de pe pamant, unde alegi de care parte esti. In viata vesnica nu mai poti alege intre bine si rau, pentru ca ai ales deja pe pamant, in cunostinta de cauza, avand liber arbitru si nefiind leguma, cum zici tu.
Leguma esti in rai, nu in viata asta
Nu vad nici o diferenta intre moartea totala si tipul de rai pe care il dezvalui tu.
Citat:
Nu este deloc plictisitoare vesnicia, daca Il iubesti pe Dumnezeu si te impartasesti din El.
Asta o stii din experienta? :)
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 09:37:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Leguma esti in rai, nu in viata asta
Nu vad nici o diferenta intre moartea totala si tipul de rai pe care il dezvalui tu.

Asta o stii din experienta? :)
Tie ti se pare ca a te bucura de prezenta lui Dumnezeu inseamna a fi leguma?! Moartea totala este starea in care nu exista nimic, nici Dumnezeu, nici iubire, si, din pacate, unii cred ca si-o creeaza si o si experimenteaza.

Hm, nu te stiam empirist, Topcat, ci mai degraba rationalist! Nu, dar doresc sa fiu candva vrednica sa fac aceasta experienta. Totul incepe cu o dorinta!
Vechi 03.11.2009, 09:50:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Tie ti se pare ca a te bucura de prezenta lui Dumnezeu inseamna a fi leguma?! Moartea totala este starea in care nu exista nimic, nici Dumnezeu, nici iubire, si, din pacate, unii cred ca si-o creeaza si o si experimenteaza.

Hm, nu te stiam empirist, Topcat, ci mai degraba rationalist! Nu, dar doresc sa fiu candva vrednica sa fac aceasta experienta. Totul incepe cu o dorinta!
Ce inseamna pentru tine a stii binele si raul?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Rămas bun! Sa ne vedem la Poarta Raiului! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 32 13.01.2013 18:59:29
sa ne vedem la poarta raiului! lore86 Generalitati 11 31.08.2010 21:29:54
Frumusetile ortodoxiei Hartford Generalitati 4 05.10.2009 21:39:45