Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2009, 11:09:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
asta e de fapt oful tau, nu-i asa, cum Il cunosti pe Dumnezeu? (pentru a cunoaste binele si raul trebuie sa Il cunosti pe Dumnezeu). Ei, la intrebarea asta, teologii si-ar bate capul sa iti faca teoriile apofatice si catafatice... eu iti spun doar ca, daca privesti atent in sufletul tau sau in al celui de langa tine, Il vei cunoaste, intr-o masura mai mica sau mai mare pe Dumnezeu. Ti-am zis, totul incepe cu o dorinta! Daca Il cunosti pe Dumnezeu, automat stii sa faci distinctia intre bine (care este Dumnezeu) si rau (tot ceea ce nu este Dumnezeu).
Ma refeream la faptul ca Adam si Eva, inainte de a minca din pomul cunoasterii, nu stiau ce e bine si ce e rau. Si ma intreb daca poate exista constiinta fara proprietatea de a stii binele si raul, de discernamint pina la urma.
Cred ca ar trebui sa stabilesti ceva: sau Dzeu e omnipotent, omniscient si omniprezent sau e doar o chestiune figurata si poate avea un sens a spune "tot ceea ce nu este Dzeu"
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Rămas bun! Sa ne vedem la Poarta Raiului! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 32 13.01.2013 18:59:29
sa ne vedem la poarta raiului! lore86 Generalitati 11 31.08.2010 21:29:54
Frumusetile ortodoxiei Hartford Generalitati 4 05.10.2009 21:39:45